Gepard tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

50 metre'de tüfekte 8.4 grain civarı bir pellet kullanıldığında pelletin mesafede yarattığı basınç 6 fpe civarında olacaktır. Buna göre 4 fpe'de şişe kırmak için yeterli olduğundan bir aksalık olduğu kesin.

Ya conta veya yayda sıkıntı vardır ya da şişeyi sıyırıyor olabilirsiniz.

En ufak hatada yiv setlere ciddi zarar verirsiniz... Kaldı ki hava kaçağı olur da piston normalden daha sert çarparsa conta ve yay da hasarlanır. Ha çöpe atacağım havalı tüfek var derseniz deneyin tabi...

Plastik kundağın rengi nemli bezle gitmez yahu... Hadi solvent tarzı birşeyle silseniz tamam dicem de nemli bezle nolabilir?

Bir ihtimal güneş ve sıcaktan solmuş olabilir bence. Ama her türlü malzeme ve üretim koşullarından kaynaklı bir sorun bu...

Kesinlikle hocam alet edevat ve teknik yatkınlık yoksa kesinlikle açıp kurcuklanacak aletler değil pcpler. Servis çok önemli. Yaylılar özellikle namludan kırma olanlar yine neyse baka baka yapılabilir.

Evet bugün sağolsun Hatsandan kargom geldi. Tüpün manometresi değiştirilmiş ve pompanın bütün contalar değiştirilip yağlanıp bakım yapılmış. Bu arada alıştığım beyaz manometre yerine içi siyah ve çok daha kaliteli duran, kaba olmayan bir manometre yerleştirmişler :thumbup: . Herhangi bir ücret alınmamasının yanında paketleme işini de gayet özenle yapmış servis bölümündeki arkadaşlar. Ayrıca zırt pırt bilgi almak için aramama rağmen çok sabırlı ve ilgili davrandılar doğrusu... :)

Biraz daha dişimi sıkıp ithal pcp almama sebebim de işte bu servis anlayışıydı :) Malum çok profesyonel olmayınca da at-44 yetiyor insana... Ha bu arada tüp garanti kapsamında olduğundan ücrete tabii değildi pompanın ise sadece contalar değiştiğinden ücret alınmıyormuş.

Ellerine sağlık evvela... Krono şansın varsa bir de tüfeğin çıkış hızına bak bence. Eğer gücünü kısmadıysan 40 atış çıkar ama stabilite yalan olur baya :)

Bir de atışlarını kaç bar aralığında yaptın acaba? :)

Anladım hocam 1000 atış az olmamakla beraber 20 yıldır az da olsa direnç gösteren yay illa ki zayıflayacaktır. Kaldı ki bu tüfeğin piston contası seçimi çok önem arz eder. Hani sağdan soldan buna uygun conta bulmak pek kolay değil. İyisi mi siz bi hatsanı arayın konuyla alakalı sizinle ilgileneceklerinden eminim :)

Ben yiv setlere tam oturup oturmaması konusunda büyük farklar yoktur diye tahmin ediyorum. Ama gözlem yapan daha deneyimli üstadlar varsa sorunun cevabını almak harika olur :)

Yiv-setlere tam oturup oturmamasından ziyade pelletin namluya düzgünce sürülmesi çok önemlidir. Pcplerde pellet iticide bulunan bir arıza varsa yani pelleti hasarlama durumu, yamuk sürme durumu varsa bu problem yaratabilir.

12fpe'den biraz fazla 13-14 arası bir güç olarak hw97k'yı verebiliriz. Onun dışında hw57 ve altı modeller 12fpe limitine uygun olabilir. Diana mod 21 keza bu civardadır. Stoeger x20 bildiğim kadarıyla 14fpe civarı ki bu yüzden fiyatına göre isabetinden övgüyle bahsedilir. Tabii bahsettiğim kalibreler 4.5mm... Magnum sınıfı yaylılar haricinde 5.5 mm kullanımını gereksiz buluyorum açıkçası.

Ve pek tabii şu an bi şekilde bulup alma niyetinde olduğum webley longbow var 12fpe sınırında bulunan :) Altta bulunan ufaklık...

[Resim Engellendi: http://www.airgungallery.com/data/media/2/DSC_4136_38_43_fused_small_1024_border.jpg]

Hobiye başlarken yapılan en büyük hata güç diye tutturup mod 125 gibi magnum sınıfı aşırı tepen yaylılarla bu işe başlamaktır bana kalırsa. Genelde herkesin mod 54 airking almadığını düşünürsek atıcılıktan soğuyanlar, tüfeği hemen satıp zarar edenler, elinden namluyu kaçırıp namluyu bükenler ve isabet konusunda beklediğini bulmayan arkadaşlarla karşılaşıyoruz. Eğer konu havalı tüfek atıcılığıysa herkesin bütçesine göre sakin, az tepen ve grupman yapmaya daha uygun yaylı tüfekler bulunur. Tabii ki bu beklenti meselesi, sırf şişe kırmak için mod125 tercih eden arkadaşlarımızı tenzih ederim :)

Benim bildiğim kadarıyla elle yerleştirlen pellet aslında en sağlıklı pellet. Şarjörlü sistemde mekanik aksam ne yazık ki düşük sınıf pcplerde şıkır şıkır işlemiyor.

Ben henüz kendimi o kadar profesyonel bir atıcı olarak nitelemediğimden bu farkın beni çok etkileyeceğini düşünmüyorum :)

Yaylı tüfeklerdeki genel sıkıntı tepmeden kaynaklıdır zaten. Onun dışında airarms weihrauch diana gibi markalar haricinde lock time sorunu mevcut. Buna göre mekanizmanın tepki verip pelletin namludan çıkması arasındaki süre ne kadar kısa olursa isabet o kadar iyi olur.

Ve pek tabii ki güç... Genelde yüksek güçlü yaylı tüfekler tercih edildiğinden o oranda tepme ve titreşim oluyor tüfekte.Ne zaman 12fpe'lik yaylılara yöneliriz genel olarak o zaman doğru pelletlerle daha iyi sonuçlar alırız.