Gepard tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Raiderlar çok net hatsan Fabrikası'ndan çıkan en yakışıklı tüfektir... Buna hatta ilk nesil venom tetikli longbowları da ekleyebiliriz.

At-44'ler çıktıktan kısa süre sonra setuskur vidasının sıkılıp gevşemesinden dolayı ayarı bozulduğu ve kendi kendine değiştiği yazılmıştı. Malum kullanılan malzeme çok kaliteli olmayınca aşınması da bir hayli kolay oluyor. Zaten Hatsan o vidayı oraya güç değiştirelim diye koymamış aslında ;şrofls;. Hatta forumda bir ara Hatsanın yeni at-44 serisinde setuskur vidasını loktitleyeceğinden bahsedilir olmuştu. Benim görüşüm uygun setuskur turu belirlenip vidanın oraya temelli yapıştırılması yönündedir. Nasıl çözüm ama? ;şrofls;.

;şrofls;.;şrofls;. Ucuna moderatör takıp quiet energy diye yeni isim takmışlar... Sanırsın havayla değil güneş enerjisiyle çalışıyor ;şrofls;.

İyi güzel ellerine sağlık da tüfekten çıkartılabilen bir aksesuarı tüfekle verip yeni model diye satmak ne ki?

Yeni konu açmak istemedim ancak genel olarak orta sınıf olarak kabul edilen cometa markasıyla ilgili yeni bir bilgi öğrendim. Yabancı forumlarda gördüğüm kadarıyla cometa namluları için cold hammer forged yani soğuk dövme tekniğiyle yapıldığı söyleniyor. Meşhur ingiliz Bsa'larının namlularının üretildiği teknikle yani...

http://www.airforceinternational.com/AirForce-Inter…Cometa-s/73.htm

Ek olarak tüfeğin Bsa yaylılardan daha kaliteli olduğu söylenmiş sürekli.

http://cometaairgun.e.movistar.es/en/cometa_carabinas_400cs.html

Sitesinde de ''cold hammer forge'' olduğu yinelenmiş. Galiba diğer markaların arasında biz pek kıymetini bilemedik bu tüfeklerin fiyatları uygun olmasına rağmen...

Sonuç olarak yakında alacağım namludan kırmalı ahşap tüfeğimin markası belli oldu. ;tacli#

Bence tekli dolum olayının avantajı da var dezavantajı da var. Bir defa elle yapılan tekli dolum daha hassas atışlar sağlar şarjörden kaynaklı ezilmeler yamulmalar olmaz. Ama grupman yaparken atış hattını bozmak da dezavantajı bu işin. Kesinlikle av amaçlı bir silah olmuş 98 fpe gücü ile...

Peki bu silahın herhangi bir hava tüketim tablosu var mı ve kaç tane stabil atışı var?

Bu arada cometa'nın dağıtım işlerini de airforce üstlenmiş galiba fotolardan gördüldüğü kadarıyla.

düşmesi fazla evet ama gücü inanılmaz artıyor. ayrıca silahta neden fazla hava sarf etsin ki

Ağır mühimmatın sürtünmesi daha fazla olacağından yani bir diğer deyişle silahın içinde daha fazla zaman geçireceğinden tüpün arkasındaki valfin az da olsa bir miktar daha geç kapanmasına neden olabilir. Bu da haliyle az miktarlarda da olsa daha çok hava sarfiyatı anlamına gelir. Yaylı silahlarda ağır pelletin etkisi de yayın daha çok kırılgan olması malum. Teoride durum böyle uygulamada nasıldır bilemiyorum...

Kesinlikle katılıyorum. Ahşabın yeri de ayrı ama pcp dedim mi benim gönlüm tacticaldan yana. Ayrıca çizildi ezildi derdi yok. Tak feneri, bipodu, lazeri kafana göre kişiselleştirip kullan...

Bu benim sahip olduğum 3. pcp silah (Gerçi diğerleri de normal at-44le webley raiderdı :) ) ve tactical kundaktan çok memnun kaldım doğrusu. Mesela atışa gittiğimiz de boy farkı olan arkadaşlar kendine göre ayarlıyor herşeyi ve rahat rahat iki büklüm olmadan atış yapıyor.

Ama yaylı tüfekte de klasik ahşap kundağı tek geçerim...

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Bu pelleti test etme imkanı olan oldu mu acaba? Malum Gamo sonuçta fazla umutlu değilim ama sunumu güzel olunca merak ettiriyor kendini...

[Resim Engellendi: http://images.bidorbuy.co.za/user_images/939/420939/420939_130419143504_tech-2.jpg]

Bugün de güvendiğim pompa hava kaçırmaya başladı toptan bakıma girecek herşey anlaşılşan ;şrofls;.

Pcp iyi hoş da basınçdı havaydı iyice sıkmaya başladı artık :) Diana yaylı denemenin zamanı geliyor ufaktan....

Tüp yeni hocam daha 2013 imali zaten :) Bir deneyim olmazsa baktım olmuyor hatsana gönderirim. Çok şükür herhangi bir kaçak yok görünürde. Tahminimce o küçük parçalardan biri kırıldı gitti herhalde.

Yabancı bir forumda manometre değiştireni görmüştüm ancak buradan tedarik edilebilir mi bilmiyorum. Bir de teknik işlere çok yatkın olduğum söylenemez mevcut arızayı daha da büyütüp çeşitlendiriyorum genelde. Parça arttırmalar da cabası ;şrofls;.

Neyse eski webley raiderdan alışığım zaten manometresiz tüfeğe...

Öncelikle cevaplar için teşekkür ediyorum.

yalnızkurt, Herhalde son çare olarak fabrika yolları gözüküyor. Ancak evvela tüfeğin sadece tüpünü göndermek için ikna etmem lazım hatsan çalışanlarını :) Geçen tüp arızasında bütün tüfeği istemişti arkadaşlar o da zahmetli ve riskli oluyor kargodan dolayı.

Valibey, benim de tahminim mekanik yönden bir sıkıntı oluşmadığı yönünde. Az evvel biraz hava pompaladım ve valfte herhangi bir sıkıntı gözlemlemedim. Ek olarak bu tip tapa fırlaması gibi ekstrem durumlarda tapanın bağlı olduğu dişlerin bulunduğu bölgede gözle görülür bir şişme oluyormuş. Malum diş sıyırması yapıyor o bölge. Çok şükür öyle bir şikayetim yok. Bir süre daha böyle idare ederim artık zaman bulunca gönderme niyetindeyim. Bir de tüpün dolum yaptığımız kısmından sökme fikri pek iyi değil.Eski tüpü sökerken orasının çok zayıf olduğunu fark ettim. Ne kadar önlem alırsam alayım izler oluşmuştu. Haliyle dolum hortumundaki o-ringlere zarar veriyordu. Anladığım kadarıyla problem manometrenin içindeki parçalardan kaynaklı. Ne yazık ki sökümlerde ve incelemelerde manometre açılımı olmadığı için hasarı tahmin edemiyorum.

Moltak, geçen sene tüfeği ilk aldığımda tüfeğe tüpün sökülüp takıldığı yerlerinde bulunan dişlerde hata olduğundan tüfeği göndermiştim. Tüpü değiştirip herhangi bir ücret talep etmemişlerdi kargo masrafı hariç :) Tabii ki değişim yaptıklarını unutmamakta fayda var. 2. tüpü yedirmezler öyle :)

Tekrar tekrar kıymetli cevaplarınız için teşekkür ediyorum...