Gepard tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Meneviş boyası kullanmak durumundasınız. Ancak ben kullanmadığım için nasıl bir sonuç verir emin değilim. Çünkü bu işlem fabrikalarda ısıtılarak vs yapılır diye biliyorum.

Hazır meneviş boyası:

http://www.kayaavmarket.com/default.asp?git=9&urun=1871

Ek olarak daha risksiz bir çözüm olarak tüfeğin metal aksamını karbon filmle kaplayabilirsiniz. İlla meneviş olsun diyorsanız da hatsanın fabrikayı bir aramakta fayda var diyorum.

Ayrıca pas izleri için de metal aksamı söktükten sonra wd-40 uygulayıp 1-2 gün bekletip temizledikten sonra boyaya geçmenizde fayda var.

Aslında manometrenin göstermemesi benim için büyük bir problem değil. Atış yapa yapa hem sayısal olarak hem de tüfeğin sesinden kestirebiliyorum zaten kalan hava miktarını. Bu haliyle çok dokunmaz yani bana :) Benim korkum herhangi bir güvenlik sorunu yaratıp yaratmıyacağı yönünde. Malum manometrenin bağlı bulunduğu parçayı tapa gibi düşünürsek oradan gol yemeyelim :)

Her atıştan döndüğümde yaptığım gibi bugün de tüfeği yağlayıp bakımını yaparken, tüfeğin tüpü yuvarlanıp halıya düştü. Neyse ki bi sakatlık olmadı ancak etrafını incelerken manometrenin sıfırın biraz üzerini gösterdiğini fark ettim. Pompayı takıp kontrol ettiğimde de 110 bar hava olduğunu gördüm. Malum manometreyi bozmuşuz herhalde. :rolleyes:

Böyle birşey başına gelen var mı? Ek olarak tüpü söken üyelerimizin yorumlarına göre bu durum bir sakatlık yaratabilir mi?

Atış alanımız çok müsait arkası özel alan ve dağ tepe kayalık zaten. Çakal sezonuna hiç dikkat etmemiştim bakın ki bu konularda balık avcılığı dahil maksimum özeni gösteren biriyimdir. 300win mag'in atış eğrisi hakkında ben de çok şey duydum doğrusu bunu da onaylamanız harika oldu.

Verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın sayın voulpes ;tacli#

Voulpes. yazınız için elinize sağlık. Dayım yeni bir 30.06 ya da 300 win mag kalibrede tüfek aldı. Tüfeği henüz görmediğim için tam emin olamıyorum kalibreden. Remington model 700 olması lazım. Kullanılacağı bölgede çakal çok fazla ve hayatı olumsuz etkiliyecek seviyede. Av yapılabilicek alan oldukça ferah ve açık sayılır. Yivli av tüfekleri hakkında çok detaylı bilgiye sahip değilim açıkçası. Bahsettiğim tüfek sizce kullanım alanı için uygun bir tüfek mi?

Yahu yine uzadı da uzadı. Kanunen yasak bunu söylüyor herkes. Israrla şu da mı yasak bu da mı yasak sorusu gelince de cevap verilmiş. Burası bu konu hakkındaki en yetkin ve kalabalık forumlardan bir tanesi. Bakın sürekli bir düzenleme durumu var havalı silahlarla ilgili. Yasa taslak halinde eli kulağında yani. Kanun koyucu ve gerekli birimler buralardan yararlanmayacak mı sanıyorsunuz? Bizim fikrimizi sormazlar ama buraları da incelerler emin olun.

Soru sorana tutup ''biz vuruyoruz acayip zevkli ama kanunen vurmak yasak mı diyelim?'' Saflık yapmayalım lütfen. Bu konularda bilgi paylaşmak çok isteyen birileri varsa gönderir özel mesaj oradan konuşulur biter. Bu ifşa çabası nedir bırakın bu konu da tabu kalsın. Dünya kadar konu varken belki, paylaşımların çoğu hatsan muhabbetinden öteye geçemiyor sanki bir tek bu eksik forumda...
    Ben şahsi düşüncemi söyledim hem kanunen hem de av ahlakına uygun değil dedim zararlı mücadelesini ayrı tutarak zaten. Ha ek olarak benim yine şahsi düşüncem bu ve bunun gibi avla alakalı konuların ve mesajların forumdan temizlenmesi yönündedir. Zira şu zamanda kimsenin gözüne gözüne sokmaya gerek yok. Hani bu konularda herkesin bir fikri var ama dillendirilmemesinin de bir sebebi var. Doğrucu davut geçinmek komiklik oluyor o yüzden.

Sayın Master, bu namlu denemlerini yapan 2 firmanın adını öğrenmemiz mümkün mü acaba? Veya bir tanesi yakından tanıdığımız yerli bir marka mı? :)

Yabancı videolarda gördüyseniz yurtdışında bazı ülkelerde serbest bazılarında ruhsata tabii. Türkiye'de olan kendini bilmez insanların çektiği videolardan bahsediyorsanız onlardan da mevcut malesef. Kanunen suçtur ve sürdürülebilir avcılık açısından büyük tehlikedir. Zararlı kontrolü dışında yapılan ( o da bir dereceye kadar) hayvanlara yönelik bütün atışların benim nazarımda göle dinamit atmaktan tırıvırı kullanmaktan en önemlisi başka insanların ve hayvanların hakkını gasp etmekten başka bir izahı yoktur.

Logun s-16 evo'nun makyajlı ve modifiyeli hali.

[Resim Engellendi: http://www.maggotdrowning.com/forum/uploaded/master_baiter/2009712222137_Logun-S16-Evo_web_200bmp.jpg]

Tasarım olarak oldukça benzer olmakla beraber tüfekte tactical seven biri olarak bu haline hayran oldum doğrusu...

Ancak tahminimce tüfek ingiliz üretimi olmayabilir. Genelde İngiltere'de hatsan tüfeklerini de kendi adıyla satan Edgar Brothers isimli ingiliz ithalatçı firmaya ait. Detaylı bilgiye ulaşamadım bu konuda.