Bilgi için teşekkürler;ancak çinekop ve lüfer mevsiminde cola mı içicez???
bende dozunda bırakıp arada bir tükettikten sonra ciddi ve kalıcı bir zararı olucağını düşünmüyorum.
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Bilgi için teşekkürler;ancak çinekop ve lüfer mevsiminde cola mı içicez???
bende dozunda bırakıp arada bir tükettikten sonra ciddi ve kalıcı bir zararı olucağını düşünmüyorum.
Bildiğim kadarıyla çeliklerde ideal bir sertlik oranı vardır. Çok sert bi çelik muhtemelen kolay aşınmaz ama daha kolay kırılır. Yani esneklikte önemlidir. O saydıklarınızdan size aus 8'i tavsiye edebilirim. Ancak sertlik olarak bildiğim kadarıyla 440c'den pek farkı yok.
anladım cevabınız için teşekkürler sayın eblemis.
O zaman sustalı olması dışında diğer kaliteli bıçaklardan pek farkı yok. Malum 5 liraya tezgahta satılan sustalılarda türkiyede yasak aslında.
özelliği nedir sayın eblemis, yani o kadar serbest bir ülkede bu bıçağın yasak olmasının nedeni nedir?
nice başarı ve bilgi dolu yıllara
Kadir abi eline sağlık harika bi av çıkarmışın. Ek olarak Kefalin ekşi tatlara dayanamadığını duymuştum aklında bulunsun abi
. Bu arada o kırmızı çizgili balık nedir acaba
Size kesinlikle katılıyorum . Estağfurullah konuyu kirletmek ne kelime çok güzel bir konuya değindiniz bence.
Ne yazık ki balık avcılığı spor olarak görülmediği sürece, ki bunu insanların sosyal durumu ve eğitimi belirler, bu işin böyle devam etmesi kaçınılmaz.
Bende el kadar sazanları tutup poşete atanları görmüştüm uyarmama rağmen adam pişkin bi şekilde balıkları aynen götürdü, adamı dövsen ne fayda kafanın değişmesi lazım önce...
Kızmakta çok haklısınız. Bu balığı büyük olasılıkla bölgedeki olta ve av malzemeleri satan dükkanların attırdığını okudum bikaç yerde. Malum etçil balığın takım ve malzemeleri daha pahalı ve çeşitli oluyor.
Ayrıca sazan gibi gölleri temizleyen balıkların yok olması çok tehlikeli gerçekten. O yüzden bu türü acımadan bol bol tutmak lazım. Merak etmeyin zaten Türk insanının elinden birşey kurtulmaz bikaç seneye bunu da kuruturlar bence.
Performansı harika duruyor gerçekten, Allah nazardan saklasın. Ancak renk konusunda birşey düşünüyormusunuz merak ettim.
Kıyıdan iri levrek almak oldukça zor hatta bunlar çoğu kişinin aldıklarına göre iri bile kalır. Millet sinek iğnesiyle toparlıyor bu balıkları. Sirkülerde bu balıklar için herhangi bir boy ve sayı sınırı belirlenmemiş çünkü tamamen istilacı ve zararlı bir tür malum. Sudak bunların yanında çok daha masum bir balık.
Meps, silikon vs hepsi takım çantasında mevcuttu ama emin ol balıkların boyunda bir değişiklik olmuyor. En verimli avı dip oltası yaptı diyebilirim o yüzden.
Hayvanın kendi boyundaki rapalaya bile gözünü kırpmadan atladığına şahit oldum
Bu arada unutmadan bu balığın kösele gibi bir derisi var. Ve derisiyle birlikte yeniceğini sanmıyorum. O yüzden temizlemesi biraz zahmetli.
Biz arkadaşla aşağıdaki metodla balıkları temizledik.
Bu arada foto çok fantastikmiş kadir abi
afiyet olsun.
Teşekkürler
hey maşallah kardeşim,yine yiyeceğn kadar tutabilmişsin
bu balığı hiç yemedim,tadı nasıldır
bizim olararda dişli balık vardı diğer adı sudak aynı ona benziyormu tadı?
bu balık,sudak,turna balığı,bunlar canlı balık avcısı,bunların olduğu yerde sazan giller den pek balık üremez, talan ediyorlar yavru balıkları,yayın balığı da öyle,
Eyvallah abicim Valla abi sudak yemediğimden tadını bilemicem ama tadı biraz turnayı andırıyordu, açık söylemek gerekirse ben tatlısu balığını özellikle göl balığını pek sevmem. Malum eti biraz çamur kokar. Ama biraz tuzlayınca deniz balığını aratmıyor hani
Birde unutmadan kılçığı bol olduğundan kızartmadan yemek imkansız nerdeyse.
Sazan için nerdeyse tükendi diyorlar kurtboğazında, turnayı bile tehdit eder olmuş.
Şöyle söyliyim bu hayvan o kadar açgözlü bi balık ki, arkadaşım 10'lu istavrit çaparisiyle iki tane birden çekti . Sağolsun boğaz havası da yaşattılar bize biraz olsun
Herkese selamlar. Alanyadan sonra Ankara'da da boş durmayalım dedim ve cuma günü arkadaşla sabah erkenden yola koyulduk.
Bu sefer mevkii kurtboğazı barajıydı. Sağda solda duyduğum kadarıyla barajda ciddi bir levrek istilası mevcut ve bu balıklar buranın doğal hayvanı veya DSİ tarafından bırakılmış türlerden değil.
Büyük ihtimalle göle kaçak olarak atılmış ve üremeye başlamış bu tür. Bölgedeki sazan varlığı hatta turna varlığı bile bu balık yüzünden tehlike altına girmiş duyduğum kadarıyla.
E tabi iş başa düştü dedik ve arkadaşla beraber ava karar verdik
Öncelikle, takım olarak 3'er iğneli dip takımları kullandık. İğneler 8 numara ve kurşunda 25gr'dı. Ancak bunlardan yanınınzda bol bol yedek bulunsun çünkü baraj zemini oldukça kayalık ve 3-4 tane takımı bikaç saatte kopardık.
Yem olarak da dışkapıdan teğmin ettiğim toprak solucanlarını kullandık bunlardan da epey verim aldık.
Toplamda 16 tane levrek tuttuk. Kaçırdıklarımızla beraber levrek açısından epey bereketli bir göl olduğunu söyleyebilirim.
Fotoğraflar
[Resim Engellendi: http://s12.directupload.net/images/091018/v3cgtj3o.jpg]
[Resim Engellendi: http://s2.directupload.net/images/091018/amw8dx5s.jpg]
[Resim Engellendi: http://s8.directupload.net/images/091018/ajlqvqgc.jpg]
[Resim Engellendi: http://s8.directupload.net/images/091018/tpbgrtkq.jpg]
[Resim Engellendi: http://s3.directupload.net/images/091018/xs44zbhe.jpg]
Ve tabii ki!
[Resim Engellendi: http://s3.directupload.net/images/091018/wp3u3odp.jpg]
Harika bir av olmuş
GEPART
Ayrıca tüfeğin namlusunu dikip bilmem kaç metreye sallamak pek de takdir edilcek birşey değil. Fark ettiyseniz forumda insanlar daha çok isabet üzerine yoğunlaşıyor.kullandığım cümleleri tekrar okursanız taktir için değil bilgi için yazıldığını anlayacaksınızdır.Kelimeleri arada cımbızla seçip kendi kafanıza uyarlayarak sonuçlar lütfen çıkarmayınız.sizin farkında olmadığınız bi şey de bu forumda her şeyden önce saygılı bi üslup kullanmak gelir.Ayrıca insanların isabet üzerine yoğunlaştıklarını farkettirdiğin için size çok teşekkür ederim. Beni kara bir cehaletten kurtardınız!
Merak etmeyin ben üslubunda her zaman dikkat ederim. Saygısızlık da etmemeye özen gösteririm.
Ayrıca teşekküre gerek yok bence, forumda bu tip hatırlatmaları yapmak hepimizin görevi ne de olsa...
Sayın moguz,
Tekli raider'ın 10'lulara göre daha güçlü olduğu bilgisine nereden ulaştınız?
Ayrıca siz atış yaptığınız raider'ın hızını krono gibi teknik bir aletle ölçütünüzmü acaba? Malum 600 fps gibi hızlardaysa eğer uzun mesafeleri görmek zor olabilir.
Ayrıca tüfeğin namlusunu dikip bilmem kaç metreye sallamak pek de takdir edilcek birşey değil. Fark ettiyseniz forumda insanlar daha çok isabet üzerine yoğunlaşıyor.
Saygılarımla...
Ben derim her zaman Raider bambaşka tüfektir diye
Kendi tüfeğimdendir diye demiyorum duruşu ağırlığı herşeyiyle çok ayarında. Hele benim gibi fazla güç sevdasında değilseniz bol bol stabil atış için ideal derim.
Hayırlı olsun tüfek çok yakışıklı olmuş.
sayın hogo87'nin de dediği gibi önemli olan optimum veriyi yakalamakta.
Sadece namlu boyu uzarsa, hava basıncı da pellet ilerlerken namlu içinde düşmeye başlarsa, doğal olarak pelletde namlu uzun olmasına rağmen sürtünmeden dolayı hız kaybına uğrayacaktır.
Namluyu kısa tutup co2'yi fazladan vermek de bi işe yaramaz. Zira daha basınç pellet üzerinde tam etkili olmadan, pellet çoktan namluyu terketmiş olur. Fazladan harcanan co2'de namludan boş boş çıkardı.
Önemli olan Mustafa hocanın da yaptığı gibi bu iki değeri de arttırıp optimum değeri yakalamakta.