Ah be dün akşamda bestekara bi uğramıştım, katılmak isterdim doğrusu. ![]()
Gepard tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Abi misina 0.25 normal şeffaf misina. İğne çelik, numarasını bilmiyorum ama önceden aldığım kefal sarmasının bir iğnesiydi. Orta boy bi iğneydi ama. Misinayıda toptan sonra 1 metreye yakın bıraktım.
Ekmeğin de kabuğunu kullandım. Önceden bikaç deneyimime göre kabuğunu hiç affetmiyorlar.
Aslında iri kefallerin suyun dibinde dolaştığını görmüştüm, bi yerde kefal sarmasıyla iri kefal almak için sarmayı süngere değil taşa bağlayıp dipe oturtmak gerektiğini okumuştum. Denedinmi bunu abi?Bir de bu ekmeğin kötü tarafı, suya indirir indirmez sarpa sürüsü geliyordu. Ufak sarpalar mundar edip bırakıyor haliyle.
-
Yensin içilsin

Başka napsaydık

tahmin ediyorum 50 kilo nun üstünde vardı balık,zıpkınla dahi vursam baş edemezdim,su altında bana sörf yaptırır antalya mersin falan yaptırırdı sanırım

Valla abi öyle balığa bulaşmamak lazım hakkaten. Orfoz videosu izlemiştim, hayvanı vuruyorlar, domuz gibi dayanıklı hayvan ikinci zıpkını yedikten sonra anca çıkartabiliyorlar.

Kadir abi aklıma gelmedi değil sana bi mesaj atmak, da bi sürü tatsız olay oldu otelde sonra kaynadı gitti

Abi otel konaklıdaydı. Sahil şeridi genelde böyle kayalık yosunluk zaten. Denize girmek epey zordu o açıdan.
Şimdi şöyle bi baktım hakkaten tıralde olabilir ama tıraller sanki daha açık renk be abi
Kuzu bana da görmek nasip oldu bu sefer yani çok iri olmasa da 4-5 kilo vardı. İnsanın hakikaten içi gidiyor vallahi. Ama dikkatimi çeken şey alanya kefal kaynıyor ve kesinlikle oltaya vurmuyolar

Kefal topu denedim, kıbrıs sarması denedim, nafile

Saygılar bizden abi

-
Ve bu seneki sezonu da kapattım son bir tatille.

Bu seferki bölge alanyaydı. Su oldukça sığ ve kayalık bir bölgeydi ancak kayalar çok girintili çıkıntılı olmadığınıdan olta takımı feda etmeden geldim. Yem olarak her zaman ki gibi tavuk göğsü kullandım. Takım 3'lü sinek iğnesinden biraz daha büyük 25gr. kurşunluydu. Kamış 3 metre esnek 40- 100 gr. atarlı, motor ise yeni aldığım tek bilyalı ufak bi daiwa. Misina olarak da ana kısım 0.28, takım için de yani fırdöndüden sonraki yeri de 0.25 kullandım. Bu arada bazı balıkçıların arada bir oltayı taktırdığını gördüm. Kayalık yerlerde oltayı atıp misinanın bolluğunu aldıktan sonra sarmadan beklemek en iyisi. Toplayacağınız zaman da sert bir şekilde yukarı çekip sonra hızlı hızlı sarmakta fayda var. Bu sayede takılma riski en aza iner.

Su çok sığ olduğundan herhalde, bikaç kez gözlükle dalıp baktığımda levrek gibi yırtıcı bir balıkla pek karşılaşmadım. O yüzden rapala veya canlı yemle avlanmak çok mantıklı gelmedi.
Bu sefer iri mırmır yakalamak için oltayı dibe oturtup beklemek gerektiğini öğrendim ayrıca.
Normalde oltayı ufak ufak sarardım attıktan sonra, nedense bu yolla daha ufak mırmırlar geliyor hep.Daha çok sabahtan itiabaren 12:00'e kadar ve öğleden sonra 16:00'dan sonra balık yakalanabiliyor. Her sortide 10-15 balık yakaladığımı düşünürsek. Günde 30 mırmır fena sayılmaz.

Üstteki mırmır ortalama bir elden biraz daha büyük. Gelicek sefer karşılaştırma için yanlarına bişey koyarım.

[Resim Engellendi: http://i34.tinypic.com/de8sn.jpg]
Temizlenmiş ve temizlenmeyi bekleyen diğer balıklar.
[Resim Engellendi: http://i36.tinypic.com/2i20bv6.jpg]
Bu da beni baya bi şaşırtan oltama gelmiş bir kuzu balığı. İlk defa yakaladığımdan ve oltada baya bir uğraştırdığı için geri bırakmadım.Ancak öğrendiğim kadarıyla bu balıklar 28-30 kiloya kadar çıkabiliyormuş. Bir daha gelirse kesinlikle denize iade ederim.
[Resim Engellendi: http://i36.tinypic.com/idvuye.jpg]
Bu da son halleri

[Resim Engellendi: http://i37.tinypic.com/9v8m6s.jpg]
Bu da ben

[Resim Engellendi: http://i35.tinypic.com/16biyap.jpg]
-
Hocam harika bi silah doğrusu. Zaten bolt action fanatiğiyim bi de t kundak olunca hayran kaldım.
Umarım daha uzun süre kasasız belasız kullanırsınız, Allah nazardan saklasın diyorum. 
-
Önemli olan ateşleme birimi sayısı değildir bir tek. Bu tip gelişmiş sistemlerin yanında çok gelişmiş yüksek itrifa radarları da bulunur.
Ayrıca 13 ateşleme ünitesi az bir rakam değil bunlara 72 patriot roketi, teknik destek ve personel eğtimi, yer birimleri, radarlar vs ekleyince fiyatın böyle artması normaldir.
-
Mustafa hocadan harika bi jest
Güle güle kullanın, Allah nazardan saklasın. 
-
Bu tip haberler genelde satış öncesi veya ihale öncesi bir tarafın elini güçlendirmek için çıkarılır. Yüksek irtifa hava savunma sisteminin kimden alınacağı henüz belli değil. Hatta kısa vadede bence alınması kesin bile değil. Türkiye hem rus, hem amerikan, hem de avrupa'nın ortak geliştirdiği sistemlerle ilglileniyor. Ama öncelik ve aciliyet hava savunma sisteminde değil şimdilik. Kaldı ki güneydoğu ve doğu anadolu zaten amerikan üslerindeki patriotlar tarafından koruma altında. Tabii işin üzücü yanı Türkiye bu tip gelişmiş sistemler üreticek kapasitede değil. Genede umutsuzluğa kapılmamak lazım çünkü Aselsan, Tübitak ve Roketsanın bu konularda çok ciddi Ar-Ge çalışmaları var.
-
Mod 52 çok güzel bir seçim olur.

-
Benim şahsi düşüncem ''Gamo almayın!''

Belki ürettikleri silahlar fena değil ama servis olarak oldukça zayıflardı en son. Yani sırf servis anlayışıyla bile sizi hobiden soğutabilirler.
Bence o yüzden forumda 2. el bir diana bakmanız daha isabetli olabilir. -
Hayırlı olsun öncelikle. Dediğiniz şeyde haklısınız tüp hacmi ve atış sayısı çok önemli birşey gerçekten.
-
Son grupman fena değil bence de

10-15 metre gibi mesafelerde pellet olarak bi de match tipi ucu düz pelletleri dene istersen. Tüfeğe de alıştıktan sonra match pelletlerle çok rahat tek delik yaparsın.
-
Hayırlı olsun kadir abi. Kopya bile olsa harika bişeymiş gerçekten.

-
Böyle düşünceli olmaları takdire değer bir konu. Zaten ekonomik olmaları dışında yerli markaların en büyük avnatajı teknik destek anlamında müşteri memnuniyetine ciddi önem vermeleri.
-
-
Pellet yükleme haznesi çok orjinal duruyor. Hatta benim gördüklerim arasında ilk diyebilirim böylesi. Bence son gelişmelerle birlikte bu varken yanında fiyat servis gibi avantajları da varken tutup 2-3 kat para verip gamo cfx almanın hiçbir anlamı yok.
-
Hiç alışveriş yapmış değilim bi kere yolum düştü zaten, onda da işe yarar bi tek el dürbünleri ve kabar bıçakları hatırlıyorum işte.
-
Kan elbette ki bıçak girdiği an akıcaktır, ancak oluğun amacı bu işlemi hızlandırmaktır. Ayrıca hem kılıçlarda hem de bıçaklarda çok uzun yıllardır uygulanan bir tekniktir.
-
Evet tahmin ettiğim gibi onları ucuz bi şekilde sokmuşlar iç piyasaya. Bu arada düzeltme yapiyim amerikan pazarı değil amerikan ''pasajıydı'' galiba. Kızılaya bi gün yolum düştüğünde görmüştüm. Neyse ilk fırsatta bir daha uğriyim oraya

[Resim Engellendi: http://www.hahnssurplus.com/images/P/KB9131.jpg]
Kadir abi bunlar da korkutur adamı, kılıfı göster yeter hatta

-
Ben bu amerikan pazarında üzerinde ''operation ıraq freedom'' yazılı bıçaklardan görmüştüm. Ve kabarın nerdeyse aynıysıydı. O zaman kabar falan anlamadığımdan öyle bi bakıp çıkmıştım, fiyatı da uygundu baya, dediğim şeye rastlayan başka biri var mı?