Gepard adlı kullanıcının mesajları

    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Ancak 200 atıştan bahsediyor dediğim gibi, birçok atışı da muhtemelen 30-40 barın altında olacaktır. Hatta belli bir hesabı, manometresi olmadığından boşaldığını anlayana kadar boş sıkma tehlikesi bile mevcuttur.

    Ancak anlamadığım birşey var pcp'yi boşken sıkmak bütün pcplere aynı zararı verir mi? Örnek olarak http://extorian.co.uk/shooting/index.html linkinin en alt kısmında valfin sökülmesinden önce adam ''tüfeği boşalana kadar sıkın (yaklaşık 200 atış) emin olunca açın'' diyor. Bunu yazan adam tüfeğe zarar gelebiliceğini bilmiyormu, yoksa anlattığınız şey webley raider için geçerli değil mi? Sonuçta raiderın üzerinde manometre yok ve anlattığınza göre içinde hava olduğunu zanneden bir insan tüfeği hemen bozabilir.

    Atışlar gayet güzel elinize sağlık. Bu arada tahtaya saplanan pelletin ne kadar ilerlediği silahın gücü için doğru bir ölçüt değildir, çünkü tahtanın çeşidinden tutun da atış yapılan bölgenin damarlı olup olmamasına kadar pek çok değişken mevcuttur.

    öncelikle silahınız hayırlı olsun bende 357 kullanıcısı olarak silahınızın fiyat performans olarak oldukça iyi olduğunu söyleyebilirim. Bence de silahtaki tek sorun kabza ve oldukça sinir bozucu dandik bir kabza var üzerinde. Malzeme kalitesiz ve oynama yapıyor. Halbuki kabza hariç silahın her tarafı metalden.

    Alloy alaşım anlamına geliyor. Yani yüksek performanslı, sadece kurşundan meydana gelmeyen pelletlerdir örnek olarak gamo raptor'u verebiliriz. Bu söylem de yeni moda oldu, özellikle gamo artık bütün tüfeklere raptor mermilerle birlikte çıkış hızını yazıyor. Bu da biliyorsunuz +%25 hız demek. Anlaşılan stoeger de aynı kafayla çıkış hızını yazar olmuş. Yoksa o tüfeğin normal bir pelletle çıkış hızı 1000 fps'dir

    Ben vursan stoegerden umutluyum, adamlar amerikaya bile ihraç ediyorlar. Güç işinide çok abartmamışlar. Hatsana çok ciddi bir rakip olabilirler.

    Elinize sağlık oldukça hoş iyi bir grupman bence ;d; . GRTIII tetik modu harika birşey olmalı. Yabancı forumlarda epey yaygın sayılır. Bence her gamoya şarttır bir tetik modu.

    Son birkaç yıldır Akdenizde açıkta hemen hemen her oltaya gelen ve son derce zehirli olan balon balıklarını olur ha güneyde tutarsanız hemen infazını yapıp karada bi yerde imha edin. Özellikle alanya civarında bol bulunan bu balık son derece yırtıcıdır ve ekonomik bir değerinin olmamasından ötürü 3-4 yıl içinde hızla çoğalmıştır. Akdenize özgü diğer balık türlerini de tehdit eder hale gelmiştir. Bu balık türü tropikal sulardan (süveyş kanalı) üzerinden küresel ısınma sonucu son yıllarda hızla göç etmiş ve ne yazık ki bizim kıyılarımıza da ulaşmıştır. Derisi ve iç organları son derece zehirlidir, toksinlerin ete bulaşması halinde yiyen kişide ciddi nefes darlığı, dolaşım sisteminde düzensizlik ve ölüm riski söz konusudur. Akdenize tamamen yabancı olan bu tür olta takımlarına çok ciddi zarar veriyor. Bu balık japonyada çok usta aşçıların elinde özenle temizlenerek çok ciddi fiyatlara tüketiliyor. Ancak dediğim gibi iş bu balığı ayıklamakta. Siz siz olun oltaya böyle birşey gelirse denize geri salmayın ve yemeyin, yedirtmeyin.


    [Resim Engellendi: http://www.antalyapostasi.com/haberresim/haber/dsc00269hh0.jpg]

    Bu arada sayın legolasın verdiği resimdeki lw namludan çıkmış olan pellet bildiğim kadarıyla match-grade namluya sahip gladiatörden atılmıştı. Acaba pelletlerdeki izlerin farklılığı bu yüzden olabilirmi.

    Bence namluyu temizlik yağı ve bir harbiyle temizleyip bir daha bakın. Pelletin yanından ışık sızması bence normal birşey, zaten pellet namludan çıkarken yüksek hızlarda o boşlukları doldurarak ilerliyor. Hatsanın bazı kalite kontrol problemleri olabilir ancak sahtekarlık yapıcaklarına da inanmıyorum.Yoksa şu an yeni üretim hatsan namlulu tekli raiderlara da ''barrel made by lothar walther'' yazarlardı. Tabi en doğru cevabı üstadlar vericektir.

    Hayırlı olsun, bizde daha ilk çıktığında alltan kurma kral almıştık arkadaşa, halen kullanıyor bir sıkıntısı yok. Tabi bu biraz şans meselesi çünkü ne yazık ki Türk firmalarında şimdilik yeterli bir kalite kontrol yok, o yüzden ne denk gelirse artık.

    Bu hafta sonu maalesef doluyum. Bir türlü ayarlayamadık, hafta içi zaman ayarlamaya çalışıcam öğleden sonrası için, şu tatil zamanımda bile hafta için dahil o kadar fuzuli işlerim çıktı ki X( Unutmadan bugün alacaatlı tarafında arkadaşla kafaya esti atladık arabaya okla atışa gittik, oldukça dandik bir ok ama alıştıkça legolas gibi dolanmaya başladık bozkırlarda ;şrofls;. ok işini de tavsiye ederim, pcp'den sonra alıcağım ilk şey kalteli bir türk yayı olur herhalde.