Gepard adlı kullanıcının mesajları

    aslında yukarda fazlasıyla anlatılmış ama özet olarak dip balığıdır, bol proteinli her türlü yeme gelir, kamışa gerek yoktur şöle 3-4 orta boy iğneli kasnaklı oltayı suyun sakin bi yerine bırakıp beklemek lazım. ben sazan için oltanın gövde misinasını 0.35'lik, iğne misinalarını ise 0.25lik hazırlıyorum. ekmeği biraz çiğneyin dağılmayacak şekilde iğeneye yerleştirin. solucanda çok iyi iş görür.ben en büyük sazanımı solucanla yakalamıştım. yem konusunda dikkat etmeniz gereken şey sert taneli yemlerden kaçınmaktır. malum dişsiz balık olduğu için balığın işini zorlaştırmaya gerek yok. :) suyu kirletmeden ekmek kırıntısı, buğday veya hamur torbası ile yapılan yemleme iş görür. bölgeyi sapanlada yemleyebilirsiniz ama abartıp balığı doyurmayın tabi ;şrofls;. eti biraz çamur kokar ama pamuk gibidir kerata :) bu arada dip oltası hazırlamasınıad açıklıyım soru işareti kalmasın önce şöle 35lik misinayı kasnağa bağla metresine sen karar ver, sonra asıl gövdeden 50 cm kes ucuna 60 gr-70gr kurşun tak. sonra 25lik 10-15 cmlik misinalar hazırla 3-4 tane bunların ucuna da birer tane 3 veya 4 numara iğne bağla ( ben yaklaşık 1.5 kg sazanı 0 iğne ile çekmiştim :) ) sonra bu hazırladığın 10-15 cmlik takımları o kestiğin 50 cmlik misinaya 10'ar cm aralıkla bağlayın. en son bu 50 cmlik parçayı ana oltaya fırdöndü yardımıyla bağlayın. şimdi elinizde gayet iyi bir sazan oltası var bu oltayla sümüklü sazan olarak tabir edilen kadife balğınıda yakalama şansınız var ama iğneleri küçültmeniz gerekebilir.

    aman sakın daha fazla deneme yoksa bendeki gibi kazaya sebebiyetverirsin. bende de aynı şey oldu tüfeği bakıma gönderdikten sonra denerken önce kurulmadı sonra bi kuruldu tam pellet koyarken tüfek aniden patladı nerdeyse iki tane parmaktan oluyodum zorlama gönder yaparlar.

    oldukça güçlü bir tüfek ama afedersiniz katır gibi tepiyor ve çok da sağlam gözükmüyodu açıkçası. ona o adar para vericeğime diana vs falan alırım yada 4 -5 tane hatsan alıp atarım aynı paraya gelir :)

    arazide şişeye atma fırsatım olmadı ancak 15 metrelik poligonda oldukça iyi sonuçlar verdi. gücünü merak etme oldukça tatminkar 4.5 olanı. sağlam silahtır. yaklaşık 1000 küsür atıştan sonra contasını ve yayını değiştirtmiştim şimdi tüfek yayda yeni olduğundan oldukça sert durumda. dürbün iyi bir ayakla gayet stabil duruyor, ayağın dampa olmasına gerek yok kaliteli iki parça ayakta rahatlıkla işini görür.

    tetiği çekip bi daha denicem ama sonuçta ortada bi sorun var ve tamamen ideal av'dan kaynaklanan bi sorun. yaklaşık 80 ytl tamirat ve kargo parası verdim ve onlardan kaynaklanan bi hatadan dolayı gene kargo parası vermek zorundamıyım?. ;hirr; yanlış analmayaın iki üç kuruş parasında değilim ama böyle de çalışma adabı görmedim hayatımda X(

    herkese merhaba. adanadaki servisinden yeni aldığım hunter 440'ı bi deniyim dedim. kurdum attım bi kere gayet iyiydi güç olarak, ancak daha sonra kurulmamaya başladı ?( . daha doğrusu kurmak için namluyu eğdiğimde normalde bi çıt sesi gelir sonra namlu serbest kalır pellet yükler ve atardım şimdi ise namludan çıt sesi geliyor ancak namlu serbest kalmıyor yani silah kurulmuyor. sizce problem nedir ve ne yapmalıyım bu gamo artık beni bu işten soğutmaya başladı, lütfen yardım. ;(

    hayır bu kadar zor da değil merminin kaval namludan daha hızlı çıkabiliceğini anlamak. sonuçta yiv set namlunun içinde bir çıkıntıdır ve mermi buna sürtünerek yol alıcağı için doğal olarak hızı kesilicektir. Ancak çok bi fark olucağını da zannetmiyorum.

    bende ankaradanım yıba çarşısında havalı tüfekle pek uğraşmıyorlar bende kendim açıcam tüfeği en kısa zamanda yalnız bi sorum var, yayı değiştirmek için tetik tertibatını illa ki dağıtmamız gerekiyormu? saçma bi soru olmuş olabilir kusura bakmayın :) bu arada tüfeğim hunter 440

    viper skeet'İ yaklaşık iki hafta önce dayıma aldım gayet güzel bi tüfek 20-30 metrede istikararı benim hunter 440'a yakın namlu yivsiz olduğundan hız olarak diğer 5.5'liklerden biraz daha hızlı olabilir. görünümü falan gayet hoş zatan tasarlanırken av tüfeğine benzetmeye çalışmış gamo. :thumbup: gayet iyi bi tüfek anlıyacağınız.