YÜREKÇE adlı kullanıcının mesajları

    hatsan striker 5, 5 için bütçem var.
    Gerçi 1991 yılından kalma bir hatsanım var. Bakıma götütdüğüm usta, değmez yenisini al deyip gönderdi beni.
    Ben de bu tüfeği nasıl modifiye edebilirim diye düşünüyorum.

    motosiklet camiasında uzun yıllar bulunmuş ve hâlâ aktif şekilde bulunan, motosiklet forumlarında il tensilcilik, moderatör vs görevler alnış, mersin, kadirli, kozan, maraş, antep vs pek çok ilin klüpleşme yolunda aktif görev alan, teşvik eden biri olarak ve @ümit hocamın tarafsız yazısına rağmen, camiayla ilgisi olmayıp yanlı yorum yapan sayın forumdaşlarımız olmuş.
    Yalnızca bu bile kazaların sebebini anlamaya yeter. Yeni motosiklete başlamış 50 yaşlarında bir abimiz şunu dedi geçenlerde; "eskiden, motosikletleri trafikte görmezdim. Görsem bile, küçük şey zaten bastı mı durur sanardım ama arabadan daha zormuş"
    Kısa-kısa bir şeyler söyleyip bağlıcam.
    Ayrıca Barkın, venim en çok aktif olduğum forumlarda da yazardı, evet anlatım klipleri var ama motosiklet eğitmeni değildi ve jendini "apaçi" olarak tanımlardı. Vefatından bir sene önceki kazasında da yaptığımız uyarıları maalesef gerek ikarus sendromu, gerekse kural tanımaz motosiklet ruhu taşıdığını göstermek için mi bilmem ama dikkate almadı. Tabii ki kazada esas suçlu, yola atlayan kişi idi ama sşıtı hızın sonuçlarından biri bu.
    Diğer taraftan Tek Teker Arif abimizin aşırı hızlı kazasında tekere kalknış halde ve kask kolunda, artçısında koruma yok ijen ve en son mersinden çocukluğunda klübümüzde yer alıp aramızda yetişmiş, türkiye drag yarışlarında derece alan yunus ümit karan'ı aybı dönemde kaybettik ve ben orada da benzer yazıları yazdım ama bir farkla..
    Ayrıca, motosiklet camiası bir gibi görünse de, gazcısı, endurocusu, crossçusu, cruiser seveni, gerçek gönüllüsü, kız tavlamak için motor alıp deri ceket vs ile cafe önüne çekip, eğitimsiz, ehliyetsiz abaza apaçi tayfası vs..
    Hele ki, mc gruplar çok daha dikjatli olmak zorundalar ki, chopper denilem ama aslında cruiser kullanan ve amerikan çete özentili gençleri bünyesinde bulunduran bu gruplar hiyerarşik bir disiplin ile yönetilirken, aralarında uluslar arası suç örgütü olarak bilinen gruplarla da jarıştırrılıyor. Çünkü deri çeket vs giyim tarzları ile jullandıkları motor tipi aynı olunca dışarıdan ayırdetmek zor maalesef..
    Haa, bir de şu aralar motovlogçular var.
    Yeniyetmeler, araçlarına ya da kadklarına kamerayı takıp, el kol hareketleriyle vevayna kırarak dikkat çekip fun üye toplamaya çalışırken sık sık dayak yeyip haber oluyorlar.


    Velhasıl, motosikletçiler bir gibi görünse de aslında birbirinden çok farklıyız.


    Eee.. Sen be ayaksın derseniz :)
    Yıllardır, eğitim gelişim teknik vs derken kendimizi harap ederken, bir motorlu kuryenin kızdırdığı taksi sürücüsününnüstüne kırdığı, buna rağmen hep ce yeniden kendimizi anlatmaya çalıştığımız ama en net hali ile, bir magazinde " ben okuyup araştırıp oy veriyorum ama benim oyum eğitimsiz biriyle aynı değerde " durumu var ya... Hah işte onlardan biriyim.
    Ama, platon'un, demokrasi hakkındaki yorumunda bu risk zaten yer alıyor..


    Telefon ile tazmaya çalıştığımdan, daha pek çok konuya değinemedim lakin bir hatam ve kusurum olfuysa affola..


    Her şeyin yürekçe olması dileğimle

    Selamlar...Biliyorum, hepsi bir arada biraz fazlasını istiyorum ama sağlık sorunlarım yüzünden ağırlık merkezini tam dengeleyemiyorum, uzun süre yürüyemiyorum ce atakta kalamıyorum. Bel ve kalca sorunu diyelim... Haliyle de ağrılar da gücü tüketiyor...
    Hatsan mod87qe mesela 27cm namlu imis ama yakından gormedim...
    Kral firmasınin da son atakları yahut tecrübe ettiğiniz uygun özelliklerde, fiyat farkı çok yüksek olmayan ne önerirsiniz?


    Hani diyorum ki; herkes Aksu Av'dan Yusuf Bey diyor... acaba arayıp sorsam mı?


    Ama siz tecrübeli ustaların da fikirlerini almak isterim...


    Saygılar :)

    kralin otomatigini ve tüm yeni seriyi bekliyorum..
    Bareage karşısına koyulacak modeli ay sonu çıkartıyoruz, fiyat araştırması safhasında denildi 4-5 gün önce.. ve bareage dan daha uygun olacağı söylendi..
    Umarım evanixlerdeki gibi elektrikli olur yoksa pompa dayanmaz, mersinin sıcağında hele hiç çekilmez...

    selam ustalar...


    ben bir adet zoraki alsam, ama 4,5 veya 5,5 e karar verememiş biri olarak yedek boru da alsam diyorum.
    ama internette yedek boru satışı bulamadım.


    nerden ve ne kadara ve ne kadar sürede temin edilebilir?
    güvenilir midir? yani hava kaçırma vs olur mu?


    ( cevapları benim için çok önemli. meraklı bir arkadaşımı ikna amaçlı açtım konuyu )


    herkes teşekkür eder, iyi forumlar dilerim :)