zalka55 adlı kullanıcının mesajları

    Selamlar;Aslında elinizdeki dürbün Hawke ve Chairgun uyumlu siz bu programa sıfırlama yaptığınız mesafe ve diğer verileri girerseniz kabaca bir artıkıl görüntüsü ve rangecard eldeedersiniz. Kalan kısmıda atış sırasındaki sapma ve düşmeye göre ince ayar yapabilirsiniz.
    Saygılar

    Programın kullanımı ile ilgili araştırma yapıp bir deniyeyim. Çok teşekkürler.

    Selamlar


    Bir rangefinder( Mesafe ölçer ) ve birde anemomater ( Rüzgar ölçücü ) ile benim AAs510 ve Hawke rangecardda belirtilen değerleri birebir karşılayarak direk hedefe kilitliyor atıcısını. Bu hobideki en sevdiğim şey mini bir sniper smülasyonu olması zaten.


    Saygılar

    Valla ne diyim söylediğiniz benim de yapmak istediğim şey ama şu anki stoeger x20 suppressor ve hawke 3-9x40AO ile sanki uğraşmaya değmez gibi bir his var içimde. Bir sonraki tüfeğim olmasını istediğim tx 200 mk3 ile inşallah böyle bir rangecard yapmak istiyorum.


    Anlatmak istediğinizi gayet iyi anladım. Söylediğiniz koşullardan en çok değişiklik göstereni sıcaklık olacaktır galiba. Değişik sıcaklık koşulları için bu verileri çıkartmak için her farklı koşul için dediğinizi yapmak gerekiyor galiba. Peki ne kadarlık bir sıcaklık farkında bu değerler değişmeye ve atışları önemli ölçüde etkilemeye başlar ?

    Merhabalar
    10 yard sıfırlamada aynen sizin dediğiniz gibidürbün 82 yarda da sıfırlıyor kendini.
    Saygılar

    Selam. 82 yarda da sıfırlıyo ne demek ? Yani 10 yardda artıkılın tam orta noktası ile atış yaparken 82 yarda atış yapacağımız zaman yine tam orta nokta ile mi atış yapabileceğiz anlamına mı geliyor ?

    Ben 4x32 dürbünü ile yaklaşık 3 kutu pelet attım ( jsb exact jumbo 13,43 ile ), 35 metrede soda şişelerini vurmak zevk veriyo gerçekten. Fakat 50 metrede zor geldi bana. Sonra forumdan araştırdım ve hawke 3-9x40 AO aldım yatagun dampa ile beraber. Şimdi 60 metrede soda şişesini rahatlıkla vuruyorum. Daha uzak denemedim. Ama bahsettiğin dürbünle 50 metrede çok zevk almazsın gibime geliyo .

    Selam. Stoeger x20 suppressor ve hawke 3-9x40 AO dürbünüm var. Anlayamadığım nokta şu. Ben atış yaptığım mesafeyi biliyorum, 40 metre. Atışları yine ölçtüğüm 60 metreye atmaya başladığımda ( yani yine mesafeyi biliyorum ) paralaks ayarını yani netliği 60 metreye göre değil de 40 metreden kalma ayar ile atsam ne değişecek acaba ?

    50 metrede pratik yapacaksanız 50 metreye sıfırlamanızı öneririm. Dürbün montajını denemek için bir kağıda önce 20 metreden sonra 30 metreden sonra 40 metreden 5er atış yaparsanız hem düşmeyi gözlemler hem de tüfeğinizin istikrarı konusunda fikir sahibi olursunuz.


    4x32 sabit zumdan sonra bu dürbünle işlerin bu kadar değişeceğini tahmin etmemiştim. Bir sonraki tüfek ve dürbüne geçene kadar bu ekipmandan bayağı birşeyler öğrenicem galiba. Çok teşekkürler, çok yardımcı oldun.


    Optik merkezlemeyi bilmiyordum, bir sonraki denememde mutlaka halledip öyle denicem. Çok teşekkürler . Bu arada yatagun dampa ile sabitledim dürbünü .


    Peki 50 metrede uzun süre çalışacağımı farzedersek sıfırlamayı kaç metrede yapıp 50 metreye atış yapmalıyım ? Ben 15 metrede 3x zumla sıfırlama yaptım .

    Herkese merhaba. Birçok araştırmadan sonra bu forumdan edindiğim değerli bilgiler ile stoeger x20 suppressor aldım. 35 metrede hediye dürbünü ile soda şişelerini rahatlıkla vurabilirken, 50 metre atışları için hawke 3-9x40 AO ve yatagun dampa ayak aldım. Fakat 15 metrede sıfırlama yaptıktan sonra 50 metrede şişeleri vuramamaya başladım. 35 metreden 50 metreye geçtiğimde bukadar zorlanacağımı sanmıyordum yada benim ayarlarımda bir sorun var. 50 metrede 6x de 2 mil dot fark ile yaptığım atışlarda genellikle başarı sağlıyorum fakat bu mil dot fark ı ile atmak bu mesafede çok değil mi ? Ayrıca ben 50 metrede 9x ile atış yapamayacak mıyım ? Çünkü ne yaptıysam 9x ile başarılı olamadım. Yani 4 mil dot fark ile attım defalarca ama yine olmadı . Vidaların sıkılığını defalarca kontrol ettim. Bu mesafedeki bu beklentiyi başarmak çok mu zor yoksa ben mi önemli bir hata yapıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. 150 pelet attım ( jsb extac RS 13.43 ) ama koca gün zevksiz bir şekilde geçti gitti .