hado77 adlı kullanıcının mesajları

    selamun aleykum


    silah sağlam ve güçlü bir silah. ilk sorun olarak şunu söyleyebilirim. merminin sürüldüğü döner hazne iki parmağımı da resmen çürüttü. 20-25 atışta bunu yaptı.


    gamo pro magnum .177 pelletlerle deneme yaptım. namluya tam oturan pelletler hedefi şaşırmıyor. ancak etekleri büyük geldiği için traşlanan pelletler(pelleti ittirmek sorunu çözmedi), hem döner namlunun dönüşünü zorlaştırıyor hem de 9-10 metre civarında(1.5 metresi içeriden 8.5 metresi açık havada olan tuğla atışında) hedefi bulamıyor.


    değişik yerlerde eteklerin namluda yenmesinin sonuca etkisi yoktur denmişti ancak en azından 20-25 atış sonrası bu tüfek de böyle değilmiş diyebilirim.10 metre kısmen açık hava atışında hedefi bulamadım.


    silah 8-10 metrede oldukça güçlü. 1.75 litrelik 4 adet boş plastik kola şişesini delebiliyor. 10 metre civarında tuğlayı delebiliyor. 8 metrede traş köpüğü kutusunu önlü arkalı delebiliyor. enerjisinin bu mesafelerde çok yüksek olduğunu düşünüyorum.zira hedefi zıplatmıyor. belki de pelletin de yapısı gereği olacak çok sert ve seri şekilde delip geçiyor.


    tuğlalar karşı komşunun tarafında ve destekli bir yerde olduğundan tahribatı göremedim ancak sanırsam kısa mesafede enerjisinin yüksekliği nedeniyle delip geçme özelliği var. hedefi dağıtmadığı gibi hedefte dağılmıyor. pelletlerdeki tahribat olarak da derli toplu olduklarını söylebilirim. tek parçadan ibaret kalıyorlar.


    tüfeğin en büyük sorunu pelletler tam oturmayınca kıç kısmını döner namluda bırakması ve sanırsam kılcal olarak döner sistem çevresindeki boşlukları da tıkadığından her seferinde daha zor açılıb kapanması ve bu durum kesin olarak(kısmen açık hava tuğla atışında) isabetsiz atışa neden olması.10 metre, kısmen(atıcı kapalı mekanda hedef açık alanda) açık havada durum böyle gibi geldi.


    kapalı mekan 8 metrede pellet kıçı döner namluda kalsa bile hedefi vurabiliyorum.


    kısaca en büyük sorun döner sistemin bence anormal derecede, çok fazla sert olması. tetik kısmı için de aynı şeyleri söyleyenler var ancak bu benim ilk tüfek deneyimim olduğundan kıyaslama yapamayacağım. ancak en azından bu mesafede hedefi vurma konusunda sıkıntı oluşturmadığını söyleyebilirim.


    döner sistemin yumuşaması konusunda bilgi verirseniz sevinirim.

    ilgi ve bilgi için teşekkür.


    kurma problemi yok. zaten silahı da yeni aldım. zamanla oluşabilecek durumlardan sizleri haberdar etmeye çalışacağım.


    şimdilik 7-8 metreden atabildim. dürbünün ayarsız olduğunu farkettim. onun dışında başka bir sorun şu için yok.


    yalnız pelletin konulduğu döner sistem bazı pelletlerin kıç tarafını yiyor ve döner sistemin içinde bırakıyor. bu normal mi? çünkü bazıları tam oturuyor.


    bunu görünce diğer pelletlere baktım ve standart olmadıklarını çıplak gözle bile görebildim.


    bazılarının içinde kurşun birikintisi var.


    bazı pelletlerin yan tarafın yuvarlak hatlara sahibken bazı pelletlerde iki çizgi halinde kaynaşma nokatalarının kaynaşmadığını gösteren çizgi şeklinde üretim hatları gözüküyor. bunlar normal midir yoksa gamonun magnum serisine ait hususlar mıdır?


    kısaca pelletin kıç tarafının yenmesi doğal bir şey midir öğrenmek isterim. ayrıca namluya zararı var mıdır?


    ilgi bilgi ve yorumlar için teşekkürler. hayırlı akşamlar hayırlı kandiller dilerim...

    selamun aleykum


    gamo cfx royal 4.5 mm aldım. yaklaşık 6. veya 7. atışta namludan duman geldi. namlunun ucunda ve odamda yanık kokusu oluştu.


    kullandığım pellet gamo pro magnum 4.5 mm.


    bu normal midir.namlu içerisinde yağ varsa duman çıkar diye biliyorum. ne temizleme işlemi yaptım ne de yağ sürdüm.


    yardımcı olursanız sevinirim.



    edit


    ayrıca pelleti yuvaya koydumuda bazı pelletlerin tam oturmadığını ve döner sistemin pelletin kıç tarafını yiyip namluda çevirdiğini gördüm. bu pelletin hatası mı tüfeğin mi benim mi ?

    selamun aleykum


    hoşbulduk. cevab için teşekkürler.


    pcp silahlardaki tüp zorunluluğu alttan kurmalı bir model arayışını doğurdu.


    belirtilen mesafeler için alttan kurmalı tavsiyeniz varsa memnun olurum.


    ilginiz için şimdiden teşekkürler.

    Selamun aleykum


    Gamo cfx royal marka bir tüfek almayı düşünüyorum. 50- 120 Mt de isabet kaydetmek için, kalibre olarak 4.5 mm lik olanı mı yoksa 5.5 mm lik olanı mı tavsiye edersiniz.


    özellikle bu markayı kullanmış olub da 100 mt ve üzeri deneyimlerinizi de duymak isterim.


    4.5 mm lik olanın hızı 305 mt/sn


    5.5mm lik olanın hızı 260 mt/sn


    Ayrıca uygun bir tüfek dürbünü de tavsiye ederseniz sevinirim.


    ilginiz için şimdiden teşekkürler.