yakuza34 adlı kullanıcının mesajları

    merhaba. ben de yakında bir hw97k sahibi olacağım inşallah. bu reşadiyedeki atış alanının yerini özelden bildirebilirseniz hem gelip görmüş hem de tanışmış oluruz. yalı sahipleri flintalar grubuna üye olabiliyor mu? değilse belki ileriki dönemde bir pcp ile aranıza katılmak nasip olur. şimdiden teşekkürler. (bu arada reşediye ve cumhuriyet köyü taraflarını az çok bilirim)

    video çok iyi hazırlanmış. ben türkçeyi düzgün kullanma özelliğinizi tebrik etmek istiyorum. tüfek oldukça sessiz gerçekten. ama 5 kg. ağırlığı benim cüssemde bir için biraz sorun. (1,69 - 72 kg ) o yüzden de açtığım konuda aradığım yaylı için max. 4 kg. demiştim. tüfeğinizi en güzel günlerde kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.

    üstatlara bir sorum olacak: rws super dome (8,3 gr) 4,5 mm. pellet almayı düşünüyorum. ağırlığı yüzünden tercih edeceğim. isabet oranı konusunda jsb kadar iyi midir acaba? fiyatı 20 tl.(500'lük kutu)

    hayır temenniniz için çok teşekkürler. elbette her kesin görüşüne saygım var. ancak amatörce havalı silah merakı olan, bu hobiye fazla bütçe ayırmak istemeyen ya da ayıramayan ve nokta atışı grupmanlara pek fazla merakı olmayan ben ve benim gibi arkadaşlar için bir fikir olması açısından bu tüfeği tanıttım. elbette piyasa da çok üst düzey tüfekler var ama başlangıç olarak mud 85 sniper biçilmiş kaftan. ou belirtmek istiyorum. tüfeğin fiyatı 240 tl. bu fiyat aralığında 10 numara tüfek.

    merhaba forum üyeleri. aranıza yeni katıldım. daha önce de havalı tüfek kullanıyordum. ayrıca kendime ait 3 adet de av tüfeğim var. neyse. 22 haziran da hatsan mod 85 sniper aldım. yanında 2 kutu da gamo hunter (4,5) pellet. tüfeğin yanında 4x20 optima dürbün geliyor. yakın mesafelerde dürbün kullanılabilir ama elbette çok küçük bir mercek çapı var. benim oturduğum evin çatı katı atış yapmaya müsait. yaklaşık 15 mt. den atış yapma imkanım oluyor. öncelikle tüfek çok çok hoşuma gitti. daha önce yine hatsan mod 70 kullanıyordum. tetiği çok sert ve tepmesi de bir hayli fazla idi. mod 85 sniper da ise tetik neredeyse bir tabanca tetiği kadar hafif. sas sitemi de oldukça iyi. atışlarda tüfekte neredeyse hiç ses yok. yani tam bir sniper. 15 mt atış denemelerinde (arada bir pelletler saçmalasa da) 1 tl çapınıda grupmanlar yapılabiliyor. tüfek bence oldukça isabetli. (ama bu arada askerde atış dalında ödüllerimin olduğunu belirtmem lazım.) bazı arkadaşlar yaylı tüfeklerin isabet oranlarının çok düşük olduğundan bahsetmişler. bence atış tekniklerini iyi uygulayabilirseniz isabet kaydedemiyeceğiniz tüfek yoktur. yeter ki nişangahı veya dürbünü iyi ayarlanmış olsun ki ben kendimce bu ayarları iyi yaptığımı düşünüyorum. tabi bir de tüfek de sorunsuz olmalı. hatta bu tüfekle benim 14 yaşındaki oğlum ve 13 yaşındaki yeğenim bile çok isabetli ve istikrarlı atışlar yapabiliyorlar. elbette bu atışlar destekli olarak yapılıyor. bu hafta sonu bir de optima 3x9-32 dürbün adlım ama henüz deneme fırsatım olmadı. foruma resim ve video ekleme konusunda yardımcı olabilirseniz tüfeğin grupmanları ile ilgili resim ve atış videoları eklemek isterim. kısacası kısıtlı bütçesi olan arkadaşlar için bu tüfek biçilmiş kaftan. bazı arkadaşlar için nokta atışı yapmak çok ciddi önem taşıyor olabilir. o yüden tabi ki bu tüfek onlara hitap etmez. ama kullanım kolaylı, sessizliği ve isabet oranının yüksek olması bu tüfeği bu fiyat kategorisinde öne çıkarıyor. yaylı tüfek almak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim. saygılarımla.