serkan78 adlı kullanıcının mesajları

    Arkadaşlar yaklaşık 6-7 senedir kullandığım atüs marka 36 kalibre tek kırma tüfeğimin fişek çıkarmaya yarayan tırnağı düşmüş ve kaybolmuş. atüs silah sanayii hala varmı bu konuda bilgisi olan forumdaşlara şimdiden teşekkürler.

    yağ ile ilgili bilgi hala yok. atakarms ile gorusen tecrubeli arkadaslar bizi aydınlatırsa çok seviniriz wd 40 uygunmudur bir de kullandıgımız yagın dizel etkisi olurmu olursa ne olur bilen arkadşlarımızın önerilerini bekliyoruz teşekkurler

    bende hava hacmi azdır diye düşünmüştüm Zaten zorakiyi yapan usta en güzel haliyle yapmış . :thumbup: bir de zorakiyi uzun zamandır kullananlar var ki daha iyi bilirler nikula 2-6x28 e dürbün düşünüyorum sizce nasıldır. boşta bi 3-9x44optıma var cok ağır oluyo takınca

    peki bu kadar yuksekk basınc varken uzun namlu neden iş görmesin sadece 10cm lik uzatmanın üstü neden işe yaramasın kullandığı hava hacmimi cok az. yani belki birçok kişi için ugrasmaya degmez ama düşünsenize 55 lik namlunuzu ses moderatoru takar gibi kolaylıkla takıyorsunuz ve belkı 5-6 pomp ama 100 mtye atış yapıyorsunuz. bunu eminim herkes düşünmüştür ve kesin olarak neden olmadıggını bilen de açıklamak isteyen de muhakkak vardır. açıklamalar ve cevaplar için tesekkurler.

    Mantikli. Peki kac barlik hava kullandigimizi biliyjormusunuz benim tahminim 100 bar yoktur bile
    Sesine bakilirsa tabancalarda namlu kisa oldugundan ayni basincta tufeklerden daha cok ses cikariyo 200 barlik tufek sesine bakilirsa daha azdir diye dusunuyorum

    arkadaşlar bildiğim kadarıyla zorakinin light ve ultra modelinde namlu uzunluğu dışında başka fark yok. eğer doğruysam ultrada hızı arttıran sadece namlu uzunluğu farkı. peki namlu daha da uzun olsa daha mı hızlı olurdu. takılabilir 60 cmlik namlu olsa mesela pcp tufekler gibi olurmu? ayrıca 4 pomp kurulduğunda basıncı kaç bara kadar çıkar bu konuda tecrubeli biri varmı denemiş yada araştırmış olan?

    Zorakide unf diş yok bu yüzden herhangı bır aparatı namluya monte etmek için biraz uğraşmak gerek ama tek pompada sesi fazla çıkmıyor bugün 4 kez kurup taşa attım yakın mesafeden sacma parçalarının en büyüğü pirinç tanesi kadar parçalandı sonra baktım meger 2 pomp bıle yetmiyormuş bu etkıye. Benım cf 20 min orijinal hâli bile bukadar güçlü değildi. Kısacası: iyiki almışım nokta net :)

    evet ultranın namlusu uzun ve namlu üzerine şekil olsun diye süslü bir borucuk geçirmişler. borucuk çıkar ama namlu kedi p.p.si gibi kalır çıplacık :) ama zoraki gercekten super evde kactane silah var hepsini kaldırdım rafa. zorakyi at çantana istediğin yerde yaylı tüfekten aşağı kalmaz atışlarını yap

    yeni aldıgım zorakımın ambalalajını actım ve kurmaya çalıştığımda her pompa hareketinin son aşamasında gaz kacağı gibi çok kısa süren bir pıslama sesi geliyo ve piston biraz daha yumuşuyo.atış falan da yaptım 1-2-3 hatta 4 pompada denedım sıkıntı yok ama dediğim olay sürekli var ve her pompa da küçük bir miktar hava kaçağı sesi var.bu durum normalmı sizce? bilgisi olan arkadaşlar cvp yazarsa çok sevinirim teşekkurler.

    adamlar zeki tabiki. düşünün şimdi. bence şuan hatsan vortex konusunda oldukça titiz çalışıyordur.eğer gercekten etkili birsey olursa pazarı düşünebiliyormusunuz? fiyatı da makul olursa tüm yaylı silah kullanıcıları hatsan dışındakıler bile bu pistonu alıp tufeklerıne takmak isteyecekler. sadece bende var 4 tane yaylı. 5 tane sipariş ederim biri de yedek :D tüm türkiyede kaç tane yaylı vardır acaba. adamlar piyasa cıktıgında boy boy renk renk pistonlarla cıkacaklar.yaylı tabancaya da uyacak yaylı canavarlara da uyacak :)))))

    elbetteki havalı silahta ingilizler almanlar bu konunun profosorleri ama vortex konusunu düşünememişler.:D demekki havalı silahta dünyalar devi HETSENmiş devede kulaaak kulakta kene... :D :D :D :D yaw bu hatsana gercekten cok kızıyorum. bi taraftan da seviyorum ne biliyim işte kı bi acayip:))):