aressx adlı kullanıcının mesajları

    Bizim PCP tüfek üreticilerimiz halen daha görsellik ve estetik yönüyle ilgi çekici güzel tüfek üretemiyor ki, böyle Ar-Ge, teknoloji kokan tüfekleri üretsinler.

    Cevap için teşekkür ederim. Ben yurtdışına kara yoluyla çıkış ve kara yoluyla giriş yapacağım. Kapıkule sınır kapısından, orada x-ray'e sokuyorlar ya çantaları hani sorun olur mu, "bu ne kardeşim" derler mi diye tereddüt ediyorum.
    Sınır kapısından geçerken x-ray'e girince çantalar durum ne olur sıkıntı olur mu, düşündüğüm durum bu, oradaki memura bu dürbün normal dürbün zaten ülkemizde de aynılarını alabiliyoruz gece görüşü yok desem bile kıllık yapıp işi yokuşa sürer yada el koyar mı.

    Merhaba arkadaşlar, yurtdışına çıktığımızda tüfek dürbünü alımı yaptık diyelim,(fiyatı max: 450-500 USD arası) sonrasında da kara yoluyla yurda dönerken gümrükte almış olduğumuz bu dürbün sorun olur mu ? internette bu konuda biraz araştırma yaptım fakat tam olarak net bir sonuca ulaşamadım.

    Gümrük işlemleri yolcu rehberi diye bir yazı okudum bu yazıda şöyle bir ifade var "Bir adet el dürbünü (gece görüş dürbün ve gözlükleri ile gece görüş keskin nişancı dürbünleri hariç)" rehber niteliğindeki bu yazı bir hayli uzun fakat içinde dürbün kelimesinin geçtiği bir tek bu paragraf var. Konuyla ilgili daha önce tecrübesi olan veya bilgi sahibi arkadaşların yardımını rica ederim.

    Merak eden arkadaşlar için yazının tamamı burda: http://www.mfa.gov.tr/turkiye_ye-ait-gumruk-bilgileri.tr.mfa

    Huğlu Effecto piyasaya çıkmadan önce bir arkadaşımız konu açıp tüfeğin görselini paylaşmıştı (o konu forum güncellemesinden sonra silinmiş sanırım) o konu altında tüfekle ilgili sayfalarca, sanırım 34-35 sayfa yanlış hatırlamıyorsam yazı yazılıp konuşmalar yapıldı, görüşler söylendi, o konuyu yetkili arkadaşlarca kilit vurulana kadar takip etmiştim, sonrasında Prohunt 2017 fuarı oldu ve kısa süre sonra tüfek piyasa çıktı, piyasaya çıkalı üzerinden neredeyse 1 yıl gibi bir süre geçti, tüfek çıkmadan önce yapılan yorumların, konuşmaların yarısı tüfek çıktıktan sonra yapılmadı.

    Sanki piyasaya böyle bir tüfek hiç çıkmadı, sunulmadı. 1-2 kişi dışında hiç kimse mi grupman, uzun/kısa mesafe atış videosu, kutu açılış videosu paylaşmaz. tüfekle ilgili piyasaya sürülmeden önce ne kadar içerik bulabiliyorsak, piyasaya çıktıktan sonra bu içeriğe en fazla 3-4 video daha eklendi.

    Bence bu 2018 fuarında, Huğlu firması bir sürpriz yaparak Effecto'da iyileştirmelerin yapıldığına dair en azından bir prototip effecto ile karşımıza çıkabilirdi, bir hevesle PCP işine girdiler, sonrasında bu heves gitti ve bitti diye düşünüyorum.

    İSTANBUL AVRUPA YAKASI Rıdvan YAPICI 0554 829 85 30 PCP Hobidaş

    İSTANBUL-Üsküdar Uçar Av Selamiali Mah. Anıt Sok. Toprak pasajı No:8/A Bağlarbaşı/ 0216 492 64 44-45

    İSTANBUL-Pendik Özkurtarır Denizcilik Gülbağlar Mah. Hürriyet Cad. Kevser Sokak No:8 0216 307 09 29

    Herkesi aynı seviyede memnun etmek imkansız. Eleştirilerimizde her zaman daha yapıcı ve yumuşak bir dil kullanılması taraftarıyım. Bende her zaman kişilerin gelip geçici fakat kurumların kalıcı olduğu düşüncesindeyim.

    Tüm bu soruların cevabı forumumuz da mevcut, arama kısmından ne aramak istiyorsanız yazarak aratma yapabilir, bir çok faydalı bilgi ve kullanıcı yorumlarına ulaşabilirsiniz. Sormuş olduğunuz soruların cevabını bulabileceğiniz gibi, ufkunuzu açabilecek bilgilerle de karşılaşabilirsiniz. İyi araştırmalar diliyorum.

    Merhaba aramıza hoş geldiniz, öncelikle kendinizi tanışalım bölümünde tanıtmalısınız.

    Tüfekleri yaylı ve pcp olarak ikiye ayıracak olursak siz yaylı mı almak istiyorsunuz yoksa pcp mi. Sonrasında tüfekten beklentiniz nedir güç mü, isabet mi tüfek yerli mi olacak yabancı mı. kalibre olarak ne seçmek istersiniz, bütçeniz nedir. 500 tl'ye de tüfek var 5000 tl'ye de.

    Sorunuzu detaylandırırsanız size daha yardımcı olabiliriz.

    Emeği geçen arkadaşların, ellerine sağlık, site son derece güzel görünüyor. eski sitenin kullanımına alışmıştık fakat yenisine de kısa süre içinde alışacağımızı düşünüyorum. Benim ilk etapta gözüme takılanlar, genelde yeşil ağırlıklı renk biraz daha azaltıla bilinir, ana sayfada üst kısımda sürekli olarak değişen resimler orijinal rengiyle olabilir.

    Açıkçası Huğlu firmasının da Effecto için bir poligon yapıp gelen ziyaretçilere atış yaptırmasını isterdim.

    Effecto fotoğrafları kilitli olduğu için standında çekmek zorunda kaldım

    İşte asıl merak ettiğim tüfek :) resimler için teşekkürler. 3 adet tüfek var kalibreleri hepsinin aynı mı yoksa farklı mı.

    Aramıza hoşgeldiniz, tüfeğiniz hayırlı olsun, kazasız belasız isabetli atışlar yapmanızı dilerim. Scuba seçiminde 6 lt. 300 bar bir tüp alsaydınız tüfeğinize daha fazla dolum yapma imkanınız olurdu. Dürbün olarak hawke'ler son derece güzel ve kaliteli onlara da göz atabilirsiniz. Bugün İstanbul'da prohunt fuarının açılışı var müsait vaktiniz olursa orayı da gezmenizi tavsiye edebilirim.