senc79 adlı kullanıcının mesajları

    Ellerinize sağlık çok güzel iş çıkartmışsınız. Renk seçimi gerçekten çok güzel olmuş. Bunun dışında bugün mercan yokuşuna gittim oraya buraya baktım. Bir kaç süperpozede dikkatimi çeken mat cila oldu. Yada cilasız gibi onu nasıl yapıyorlar acaba. Bizim bazı enstrümanlarda gomalak cila da kullanılıyor. Böyle birşey acaba kundaklara tatbik edilebilirmi? Sizce sonuç nasıl olur? Selamlar..

    Benim Nighthawk Murat beyden (Murat abi :) ) almış olduğum webley patriot var. Kendisi tüfeğin yayını birkaç spir eksiltmek sureti ile gücünü düşürmüş. Bana tüfek bu halde gelmişti. Daha önce Hatsan torpedo nun bir benzeri olan Webley&Scott un Special Edition tüfeğini kullanmıştım. O tüfekten sonra kuzu gibi gelmişti bana patriot. Çünkü çok kuvvetli olan W&S yi zaptedemiyordum. Dürbün durmuyordu sanki g3 le atıyormuş gibi tepiyordu tüfek. Yay kısaltma işi çok etkili olmuş. Dampaya gelince benim bildiğim en etkili ve tek çözüm dampa. Katresuda Mustafa beyin kendi üretimleri olan dampalar mevcut bence güzel ve hesaplı. Ben ucuza bulduğum için, bir dürbünle beraber sportsmatch dampa aldım. Yoksa bende yatagun dampa alacaktım. Aynı işi göreceği halde dahada kaliteli olduğuna inanmadığım bir malzemeye 2 misli para vermek hata bence. Tekrar selamlar, sevgiler.


    Selamlar Cem bey. Forumda tabiki bizlerden çok uzman kişiler var ancak hatsan yolundan geçmiş; dengi biraz daha üstünde modeller kullanabilmiş biri olarak şunları söyleyebilirim.


    Tasko dürbününüz orjinal Tasco olmadığından dolayı kalite yönünden farklılık gösterebilir. Ancak bende de 3-9 32 Tasko var görüntüsünden gayet memnunum. 4.5'luk bir tüfek için 1000fps namlu çıkış hızı bana göre biraz fazla. Daha stabil atışlar yapılabilmesi için ( ki siz isabetin ön planda olduğunu belirtmişsiniz) gücü belki biraz azaltılabilir. Ayrıca dampa kullanmayacaksanız 50 ön merceğe sahip bir dürbünün dağılma olasılığı diğer küçük çaplı dürbünlere göre daha yüksek olacaktır. Dürbün ayaklarının iç kısmına dürbünün oturduğu yere kalın bisiklet iç lastiği koyarak dürbüne giden darbeyi bir nemze olsa azaltabilirsiniz ama dampa gibi bir etki beklemek hata olur. Temizleme konusunda ben plastik yüzey için otomobiller için kullanılan slikon bazlı spreylerden azıcık kullanıyorum. Metal aksamlar içinde wd40 gibi metali koruyacak az yağlı bakım spreyi tercih ediyorum. Umarım tüfeğinizi kazasız, belasız bir şekilde kullanırsınız.

    Selam kardeş. Elimde hatsandan gelme bir yay var iç çapı 14mm. Dıştan dışa da 20mm. Bana bayağı bir uzun yollamışlar çünkü 40 cm. Heralde ihtiyacımız kadar kesip kullanalım diye. Haliyle spir sayısıda fazla. Bana olurmuş gibi geldi. Kimi sitelerde yay satılmakta. Sökme takma kesme işi yaparım diyorsan bir yay alınıp, takribi olarak kesip tüfeğin sertlik durumuna göre spir sayısını azaltarak birşeyler yapılabilir.

    Selamlar Cem bey geçirmiş olduğunuz talihsiz kaza için geçmiş olsun. Tekrar forumumuza hoş geldiniz. Ben Kocaeli'nde ve İstanbul'da git gel yapmak sureti ile yaşamaktayım. Öğrencilerimden biri il gençlik spor müdürlüğünden yanılmıyorsam okculuk dersleri almaya başlamış. Bende gitmeyi arzu ettim ancak yaş haddinden dolayı sanırım olmayacak. Ancak özel olarak ders alabileceğim hoca buldum. Beni bu konuda bilgilendiri ve yeni başlayacak olanlara önerebileceğiniz yay marka ve modelleri neler olabileceğini söylerseniz sevinirim. Aksesuarları ile birlikte 500 ytl civarı bir bütçe ayırabilirim. Selamlar.

    Uzun zamandır, her atış yaptığımda bizim hanım başımda bitip "bende atıcam" diyip duruyordu. Tamam, atmasında bi problem yok; iyide atıcıdır. Ama kurma işlemi bizde olunca bir süre sonra iş tatsızlaşmaya başlıyodu :) Bende uzun zamandır ona almayı düşündüğüm delta foxu nihayet Bursa'da fuarda gördüm ve satın aldım. Kurması çok kolay; iki parmakla bile kuruluyor. Yakın mesafe atışları için de çok iyi. Eşime; güle güle, kazasız belasız kullanmasını temenni ediyorum.. Tabii bende hedef olmamayı. :Bal:taC:


    o silah steyr standındaydı askeriyeden başkasına satışı yasak bir sniper tüfeği .308 kalibre


    Ve rüya gibiydi... O tüfek için bişi diyemiyeceğim ama diğer yivli av tüfekleri gerçekten çok güzeldi. Hafif, bolt action mekanizması inanılmaz keyifli ve estetik. 50 yaşıma kadar bitane edinme kararı aldım. ;tufey#


    onun markası marlin 1894 sanırım tabanca mermisi atıyor biraz antika alet


    Resimdeki tüfek 44 Magnum olması lazım.. Tüfeğin sahibi kimseye elletmiyordu. Fuara beraber gittiğim ve fotoğrafçı olan sevgili dostum bir western fanatiğ. Başladı tüfeğin resimlerini çekmeye.. Sahibide tüfeğin mermisi elinde parlatırken dergi için mi yoksa kişisel merak için mi okadar resim çektiğini sordu. Bayağı bir konuştular. Ben o arada ninja kılıçlarına bakıyordum :) muhabbeti biraz kaçırdım. Ancak tüfeğin orjinal 44 magnum olduğunu, dedelerinden kaldığını, şuan çanakkalede yaşayan fakat çok yaşlı olan eskibir tüfek tamircisine, bu tüfeğin katalog resmini göstererek tüfeğin kundağını yenilediklerini anlattı. Hatta dipçik bölümünün orjinalinde manda boynuzu kullanılıyormuş. Onlar ne kullanmış hatırlamıyorum ama manda boynuzu değildi. Selamlar..

    Abi valla bu yay pistonun içine girer şekilde 25.5 - 26 cm uzunluğunda 36 spir ve spirlerin çapı dıştan dışa 1.8 cm.. Kral magnumu söktüm onun yayı pistonun içine girmedi kralın yayının çapı tam 2 cm.. Selamlar.

    bence senin patriot da dahil gönder hatsan a güzel bakım yapsınlar g;$i nasıl olsa beleş ;şrofls;.


    Ahaha.. Yok abi patriot dursun yayı modlu olduğu için şuan çok memnunum. Başına bişi gelene kadar kurcalamayı pek düşünmüyorum.. Bişi olursada murat abinin başına ekşirim artık.. Hiç bir yerde buna uygun yay bulamadım zaten. Hatsanı aradım yarın arıyacaklar beni. Yollamak istemedim; tüfeğin garantisi olmadığı için hem ufakbir masrafı olacak hemde kargosu gitgel tüfek kadar para zaten.. Yay istedim, "yedek parça veremiyoruz dışarı ama bi yetkili arkadaşa sorayım yarın dönerim" dedi telefondaki hanımefendi.. Beklemedeyim..

    Selamlar.. Elimde öğrencime ait yayı kırılmış bir Hatsan optima var.. Buna yay alıcam ama patriotun yayı uyarmı bilmiyorum.. Elimdeki kırık yay 36 spir.. Buna nereden yay bulabilirim.