senc79 adlı kullanıcının mesajları

    Tekrar selamlar..
    Bu silahın tetiğini hiç beğenmediğimi daha öncede söylemiştim.Bu gün can sıkıntısından şöyle bi söküp bakmak istedim. Kundağı çıkardıktan sonra tetik kısmını iyice inceledikten sonra sadece tetik sistemini 2 adet pimin tuttugunu farkettim.Patriot veya diğer tüfeklerdeki kadar karmaşık bir sistemi yoktu.Tabii bunun iyimi kötümü olduğunu ustalara bırakıyorum.Ancak iki hamlede tetiği elime aldım.Genel olarak tetik kısmındaki pimlerin ucu boş.Herhangibir sekman tarzı birşeyle çıkamaması için güvence altına alınmamış.Bu silahta dürbün çok rahat birşekilde kaydığından dolayı stoper ve tek ayak bekliyorum onun için çok az atış yaptım.Buna rağmen birkaç pim çıktı çıkacak vaziyette idi. Yani her 50 veya 100 atışta kontrol etmek gerekiyor. Yada pimleri sekmanlı pimlerle değiştirmek gerekiyor.. Sanırım ?


    Sanırım diyorum çünkü ne yapmam gerektiğini bilmiyorum sevgili üstadların fikirlerine ihtiyacım var..


    - Başta demin dediğim gibi pimleri sekmanlı pim gibi bişeylerle değiştirebilirmiyim?


    - Yeni bir tetik yapmaya kalksam bunu nerede, nasıl ve ne şekilde yapa yada yaptırabilirim?Hatsana mail attım Torpedonun tetiği uyarmı diye ancak Torpedodaki tetik metal görünümlü plastikmi yoksa metal mi onu bilemiyorum.Umarım cevap atarlar.


    - Son olarak istanbul üsküdarda ve kocaelinde havalı tüfek tamiri ve modifikasyonu yaptırabileceğim ( tetik değişimi, gresleme, bakım vs. ) yer varmı?


    Şimdiden teşekkürler..



    [Resim Engellendi: http://img183.imageshack.us/img183/2676/wstetik1yv0.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img170.imageshack.us/img170/1138/wstetik2st1.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img170.imageshack.us/img170/7755/wstetik3zz7.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img146.imageshack.us/img146/8527/wstetik4rp6.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img170.imageshack.us/img170/6567/wstetik5dl1.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img373.imageshack.us/img373/5862/wstetik6by0.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img394.imageshack.us/img394/3910/wstetik7pl8.th.jpg]

    Pek yakında uzun mesafe denemelerine başlıcam, helebi stoperimize kavuşalım gereken denemeler en fantastik mesafe atışları tarafımdan yapılacaktır.
    Selamlar..

    Herkese selamlar..
    Bu silahın Hatsan W&S Special Edition olanı var bende hemen hemen torpido ile aynı özelliklere sahip . Sanırım sadece kundağı ve kundak vidalaması farklı ..
    Tüfek gerçekten çok güçlü, bu sebepten dolayı desteksiz isabet olayı tartışılır.Çünkü tüfeğin ağırlığından ve güçlü olduğundan dolayı atış esnasındaki sarsılması hedefe nokta atışı yapmanızı çok zor kılıyor.
    Malumunuz yukarıdada yazdığım gibi dürbün sabitleme probleminden dolayı uzun mesafe dürbünlü atışlarda biraz problem oldu.(Veli beyden verdiğin stoper yola çıkmış.Yakında elime ulaşır dürbünlü atış kritiklerini tekrar yazarım).
    Ancak 30 metre gibi bir mesafeden içidolu pet kola şişesini titretmeden deldi geçti.( Gamo ts-18 5.5 ile ).
    Aynı şekilde konserve kutulara yapılan yakın mesafe atışlarında inanılmaz derecede hasar verdi.Konserve kutusunun yanına doğru gelmesine karşın pelet kutuyu yırtarak ilerlemiş.(ts-18)
    Ve son olarak tüfeğin gücünden dolayı sağdan soldan seken mermilerden çiiuuvvvv yada piiiuuuvvv sesleri duyduğunuzda eşinize dostunuza yandan yandan bakıp " vay anısını sesi duydun mu moruk ? " diye böbürlenmekte pek güzel..
    Stoper desteğinden sonra isabet olayını bilare yazarım buraya.
    Buarada tetik plastik olduğundan, tetik düşürürken yaylanıyo onun için tetik boşluğunu tam olarak anlayamıyorsunuz.
    Yanlız torpedo larda sanırım altın tetik vari bi şey var.Katalogtan bakmıştım benim w&s deki gibi değil..
    Selamlar..

    Herkese selamlar arkadaşlar.. Kısa bir süre önce W&S Special Edition markalı silahtan aldım.Bende almak istediğim silah konusunda forumdaki tüm yeni başlayan arkadaşlarım ile aynı duygulara sahiptim.Deneyimli olmayan bizler için ilk başta sadece silahın görünümü önemli.Ancak silahı kullanmaya başladıktan sonra görünümden çok işlev faktörünün ne kadar önemli olduğunu kavramaya başlıyorsunuz.Bu silahı aldıktan kısa bir süre sonra çok yakın bir arkadaşıma da bu siteden ikinci el olarak Kral magnum 4.5 aldım.Ve malesef haftalardır sadece bu aleti kullanı yorum çünkü:


    - W&S Special Edition markalı silahımız okadar güçlü bir silahki ; dürbün ayarlamak için yaptığınız 5 - 6 atıştan sonra hedefi vurmak için silahı kuracak dermanınız kalmıyor..


    - Önemli değil bizde ebayden atış yapmadan dürbün ayarlayalım zaten sol kol pazısı aldı yürüdü diye 59$'a (shipping dahil) boresighter getirttim.Hem Magnum hemde W&S Special Edition da kullanalım diye 0.17 , 0.22 cal olanını aldım.Ancak 0.22 cal olan W&S Special Edition'ın namlusu 22 den daha genişmiş ( silme oturması gerekmezmiydi bilmiyorum ).Neyse bantla mantla tutturduk ayarladık.


    - İnsanların en büyük şikayetlerden biri Hatsan üretimlerinde dürbün ayağının kayıyor olmasıimiş.Ewet doğru çok güçlü bir silah olduğu için kayıyor ancak vidaları sağlam sıktığınızda ancak 20 - 30 atışta nadiren kaıdığını görüyoruz.


    - Bu silahı kurduğunuzda otomatik olarak emniyet aktif oluyor atış yapmadan önce emniyeti kapatmak gerekiyor.Çok iyibir yenilik.


    - Okadar para verdiğimiz silahımızın yanında Optima 3-9x44 ,10 kademeli kırmızı ışıklı zoomlu bir dürbün de geliyor ki - sadece bu dürbünle bakması bile çok keyifli - ; bu güzelliklere rağmen silahta çok dandik bir tetik var.Su tabancalarında bile daha kaliteli diyebilirim.


    Ve son olarak , yabancı sermayeye para yedirmek yerine harcayacağım parayı yurdum insanına ve kuruluşlarına vermeyi görev bilirim.Tabii yurdum insanıda bizlere KALİTELİ ürünler sunduğu müddetçe.O zaman insanlarda bazı firmalara söylenmeyi bırakır onları alrlar.Bizlerde hayal kırıklığına pek uğramayız.Benim silahımda Hatsan W&S Special Edition duvar süsü olmaktan çıkar.