lideroth adlı kullanıcının mesajları

    Arkadaşlar okul dolayısıyla uzun zamandır aranızda yokum. Sizden birşey rica edecektim. Silahı alalı bir yıl oldu. Optima magnum var hatsan. Şimdi ben bunu hiç yağlamadım. Sadece arada namlusuna yağlı pamuk tıkadım o kadar. Silahı açmıştım yağlamak için fakat irili ufaklı birçok parça görünce dağıtmaya çekindi. Şimdi ben işin içinde ki bilinçli arkadaşlardan güvenilir bir servis ismi istiyorum. yardımcı olursanız sevinirim. Bir de silaha küçük modifiyeler yapılabiliyorsa ve bilginiz varsa sevinirim. Ben mesela nişangahını fazla beğenmiyorum kullanışsız geliyor. Değiştirilebilir mi mesela.

    hocam ben tüfeği aldığım zaman kırmızımsı bir yağ vardı ve tüfeği her attığımda yüksek sesli patlayıp duman çıkarıyodu bu dizelleme midir ? ikincisi bu tüfeğin ömrünü kısalttı mı şimdi ? yeşil kaliteli bir gre yağla sadece namlu ve tetik kısmı mı yağlanacak ? hareketli bütün parçaları yağlamayacak mıyım ? bunların cevabını alırsam yağlama işlemlerine başlayacağım.

    kullanacağın akıcı bir yağ olduğundan her 500 atışda yağlamanı tavsiye ederim tüfeğin içine)keşke elinden gelsede tüfeği kople söküp pistonu yeşil gres ile yaplasan bunun yanında yayıda yeşil gres ile hafifce sıvazlama yaparsan extra bir bonus olur..bu şekilde biraz daha uzun kullanablirsin tüfeği


    ya abi öyle bi konuşuyosun ki 1000 atış yapmadan tüfek dağılacakmış gibi korkutuyosun beni :D o kadar da kötü değildir di mi ? :!: sonuçta en kaliteli türk markası. en az 30.000 atış falan dayansın :D daha 3 günde 200 atış yapmışım atışsever bir insanım. önümüz yaz ben bu yaz bu tüfeği dağıtırım o halde :D. sıkılmadan yorulmadan hele de boş vaktim bolsa günde 200-300 tane atarım ben yazın. yazın arkadaşlar da alacak benden özendiler hepbirlikte olunca sinerji oluşunca düşünmek bile istemiyorum sonuçlarını :D hayır duygusal bir bağ da kurdum ben bu tüfekle. oğlum gibi oldu. dağılınca yenisini de alamam gerçek tüfek alacam yazın. of ki ne of.

    saolasın faydalı oldu baya. aralık nedir. ben şimdi 200 tane saçma attım. klavuzda 150 diyor satan adam 600 dedi. bir de yağlayınca ilk atışta şiddetli ses çıkıyomuş. ona göre sesin önemli olmayacağı bir yerde yağlayacam.

    ben sana demedim mi dürbünü hemen takma diye senin dürbün kaç aylık ömrü kaldı tam bilemiyecem ama o yolun yolcusu o dürbün..o baktığın ayak bende var ben takdım 8 10 atış sonrasında dürbün stoperini kopardı yerinden üstelik 4 kutu saçma atmama rağmen


    sen dedikten sonra çıkarmıştım ama artık çok geçti :D



    namlu temizliğine gelince tüfek sökme takma işlerinden anlamıyorsan kaliteli bir yağ al sprey yağ...yağlama temizleme ve koruyucu 3 ü bir arada bu yağı kullana bilirsin şimdilik işini görür..namlu temizliğine gelince pamuğu saçma büyüklüğünde ufak ufak yap en fazla 2 tane koy ardından bir tane saçma yerleştir bas tetiğe bu işlemi 2 3 kez yap..sonrasında yağlı pamuğu yerleştir namluya en fazla 2 tane olma kaydı ile ve saçma büyüklüğünde olsun..fazla doldurma pamuğu içine aksi taktirde saçma namlunun içinde sıkışa bilir


    namlunun arkasında ki hava gelen boruyu nasıl temizleyecem yağlayacam ? ayrıca namlu için harbi setleri var onlarla yapsam daha güzel olmaz mı ? bu yağları kullanırken kundağı sökmem gerekecek hiçbir parçaya dokunmadan açıp sprey sıkıp kapatacam mı ? yağ sökücü falan kullanılmayacak mı ?

    arkadaşlar an itibari ile yeni aldığım optima550 magnum ile 200 atışı geçtim. şimdi yağlama konusunda sorularım olacak. yağlama yaparken sadece namluyu mu yağlayacağız. gövdede ki kısım yağlanmayacak mı ? bir de her yağlamada silahın içini açmamız mı gerekir? eskiden atıştan sonra namludan duman çıkardı artık çıkmıyor yağlamam mı gerek ? kaç atışta bir bir yağlama yapmamız gerek ?

    ayrancı :!: oraları neredeyse şehrin göbeği kardeş şimdi anlıyorum belediyecilerin neden sana söz ettiğini


    arkadaş atla oran sitesine giden otobuse minibuse mogan gölüne gidebiliyorsan git orada at atabildiğince







    şehrin göbeğinin de tam ortası :D ama buralarda atmak daha eğlenceli çünkü risk unsuru var :D neyse ben artık memlekete giderim. memleket ankara zaten yerlisiyim :D olmadı arkadaşın bahçe var oran uzak. mogan gölü daha da uzak :D

    belediyecilerden azar mı işitdin :!:;şrofls;. dikkat et adamları yanlışla vurma kardeş...senin için de gerçekden büyük bir sıkıntı şehir atış yapa bileceğin bir yerin olmayışı :( formda bir çok ankaralı abilerimiz var kardeşlerimiz var sana uygun atış yapabileceğin bir yer gösterirler


    varsa ayrancı tarafında mutlu olurum. uzak yerler için gerek yok memlekette ya da arkadaşın bahçe var orda atabilirim. fakat ben haftaiçi atmak istiyorum. haftasonu sorun değil bulurum da hafta içi yok işte atacak yer. okul çevreleri var boş oralarda da polis kol geziyor. bir de liseli veletler gelecek abi biz de atalım vayy silaha bak kaça bu abi, adam vurur mu, aaaa polatın silahı gibi şeyler diyecek. ben çok tahammüllü insan değilim :D

    Arkadaşım geçmiş olsun , Tüfeği kurarken elinden kaçırmamaya özen göster zira eğik biir namluya sahip olabilirsin , bence namlunu şimdide bi kontrol et, namludan kurmalarda bu tür şeyler olabiliyor :thumbup:


    yamulmuş mu anlayamam ki ben. çok kötü bir durum. atmak için parka gittim. 3.5 ata ata nişan aldım. gitti arkada ki elektrik santraline şak ding die bi ses geldi insanlardan azar yedim. nefret ediyorum nasıl bir belediyecilik bu. biz atıcıları düşünen bir belediye yok mu. şehrin ortasında boş bir arazi bile olmaz mı kardeşim ya.


    Haftada 4 kere atmaya gidiyorum. Toplamda 50 km yol kat ediyorum ve devamlı tüfeği elimde taşıyorum, kendim kuruyorum. Normalde sağlakım ama sol elle kuruyorum alışkanlık oldu. Hemde öyle 2 saat uraşmıyorum kurmak için yürürken dipçiği bacağıma dayıyorum adımı atarken kuruyorum saçmayı koyuyorum şak diye kapatıyorum. Ama bunu yazın yapacağımı sanmıyorum kış olmasına rağmen banyodan çıkmış gibi terlediysem yazın erir giderim.



    hocam sen komandoluğa özenmişin. ben max 6-7 km yürüyorum o da domuz avında :D 50 km demek benim için dünya turu atmak gibi bişey. nerede 50 km yürüyosun onu da anlamadım dağa falan mı çıkıyosun. bünyene yazık kardeşim.


    morçatı havalı tüfek severler sığınma evimi :!:;şrofls;.#hims;lol; arkadaşımızı bir an oralarda küçük emrah gibi düşünüyormda #hims sığınma evinin kapısına ilk vardığında dermiş abi ne iş olsa yaparım bir gün gün gelir borcumu mutlaka öderim #hims#hims;atlise; .....


    aslında kursalar öyle bir yer atış poligonu da koyarlar gönlümüzce sıkarız. evin içinde olmuyor çok güçlü tüfek ya.


    [quote='mcema',index.php?page=Thread&postID=18253#post18253]Dostum, bu hızla devam edersen evden kovulman yakındır. Morçatı Havalı Tüfek Severler Sığınma Evi de yokki. Çadırda yatarsın.


    bu tüfek çok cins bişey. herşeye ateş etmek geliyor içimden. her şeyi vurmak istiyorum. hele o kapının önden girip arkadan 3-4 kat büyük parçalayarak çıkmış ya çok zevk aldım o görüntüden. sürekli atasım geldi ama anne korkusu da bir başka. çenesiyle döver adamı



    [

    hocam tüfeği kurarken namluyu elimden kaçırdım şak diye çarptı gövdeye ömrümün 10 senesi gitti :D. zaten bu ömrümü bi fb yedi şimdi bir de bu tüfekten gitti 10 sene. zararı dokunmaz inşallah. bu arada herkese teşekkürler hayırlı kazasız ve belasız olur inşallah.

    allahtan silahı kurmaya gücü yetmez ;tese;kkur yoksam vururdu valla. bilmeden yaptığım için affetti. makina da yeni :D. hayır cidden görmedim kitapların arkasında kaldığı için. kalite saçmaları evde kullanmam zati. bu arada elim nasır tuttu acıyor silahı kurmaktan. nemenem bişeymiş. yalnız mazoşist miyim yoksa havalı silah hastası mıyım bilmem ama, asıl silahı atmaktan değil kurmaktan zevk alıyorum. ;#taban^l çok ilginç bi enstantane bu.

    ya şimdi karşılıklı konuşmadığımız için yanlış anlaşılmalar olabiliyor. 8 kalın kitabı hedef yaptım ama kitapların ebadları değişik olduğu için sıfırlama yaparken diğre kitapların üst kısmına gelen saçmalar delip geçmiş. yanlış anlaşılmalar oluyor tabi böyle. itinayla coğrafya kitabı delinir

    [Resim Engellendi: http://img115.imageshack.us/img115/8179/dsc00479bh0.th.jpg]


    bu dergilerin en üst kısımlarına gelen saçmalar 900 sayfayı delip geçiyor




    [Resim Engellendi: http://img223.imageshack.us/img223/9149/dsc00481jy3.th.jpg]


    kapının kalınlığı yaklaşık 3-4 cm. soldan 4. delik kapıyı delip geçiyor


    [Resim Engellendi: http://img137.imageshack.us/img137/264/dsc00482xv8.th.jpg]


    veee final olarak


    [Resim Engellendi: http://img510.imageshack.us/img510/3732/dsc00483hf7.th.jpg]


    şimdi ben attıktan sonra tabi saçma nerelerden geçip de gitti tam söyleyemiyorum sonuçta kitabın içinden 60-70 saçma geçmiş bunlardan sadece 6-7 tanesi geçebilmiş kitapları. benim tahminim çamaşır makinasını yamulturken kitaplara değmeden direk kapıyı deldi geçti ve çarptı. tam sıfırlayamadığım için tahmin edemiyorum. fakat şundan eminim. 900 sayfayı delip kapıyı de delip geçtiğinden.