KaaN26_ adlı kullanıcının mesajları

    öztay pellet çok hafiftir ve torpedo 155 gibi bir magnum sınıfı gibi tüfekte hafif pellet kullanılırsa havanın azizliğine uğrar ve saçma uçar. ve mesajda sabit namlu değil demişsiniz.doğrudur değil namlu hareketli namludur ama grupman yapmakta bir sakınca yok ben 45 mt de tek delik yaptım grupmanı pellette crossman pointed idi . bu arada pellet hem ağır hemde kaliteli olmalıki güzel grupmanlar çıkarılabilsin. ^^

    snipermuyi arkadaşım tavsiyen için teşekkür ederim. Tüfeği ilk aldığımda yanında bir paket H&N marka pellet verdiler. Sapma yine vardı. smith wesson marka pellet aldım. hacim olarak öztaydan kalıplıydı. Bu pelletlede sapmalar oldukça fazla. Bendeki tüfeğin namlu sürgüsündeki boşluk biraz fazla. Bununda etkisi var sapmada. JSB marka pellet bulabilirsem onuda deneyeceğim. Tüfeğimin garanti süresi halen devam etmektedir. Daha olmadı garantiye gönderip sürgü boşluğunu en aza indirmek gerekli. Öztay marka pelletin çok hafif olduğu ve aşırı güçlü tüfekte alakasız istikamete uçtuğunun farkındayım. 15 paket pellet atılmış tüfeğin yayı biraz gevşemiş demektir. 15 adım mesafede dahi 3 cm lik sapmalar oluyor. Bir kaç ay sonra Long Barrel namlulu at 44 yada AA S510 düşünüyorum.


    Tavsiyen için tekrardan teşekkürler...

    Serhat bey merhaba, PCP tüfek bende düşünüyorum. AA S510 düşünüyorum. Tavsiye edermisin? Tüfeğe taktığınız moderatör fiyatını öğrenebilirmiyim. Birde moderatör olmayınca ne oluyor? tüfek atışları mı kötü, yoksa basıncı çok çabuk mu azalıyor?

    Hatsan torpedo 155 in sabit namlu olduğunu yazıyor tüfek özelliklerinde. Buna aldanarak bende torpedo 155 aldım. Tüfek sabit namlu değil, sürgülü namlu. Sürgülü namluda kıl kadarda olsa; çok küçük boşluk var. Bu boşluk nedeni ile grupman yapamıyorum. Kaliteli pellet kullanırsan sapma olmaz diyorlar. Öztay marka pellet kullanıyorum. Aynı pellet ile kırma namlulu başka marka yaylı tüfek ile 30 metrede çok güzel grupman oluştururken Hatsan torpedo da alakasız grupman gözlemliyorum.




    Gelelim arkadaşımızın dürbün sorununa....
    Ben yaklaşık 15 kutu kadar pellet attım. Kutular 200 adetlik. Çok dayanıklı yayı var halen gevşemedi. Sana tavsiyem en az 5 kutu pellet attıktan sonra dürbün kullan, aksi halde dürbünün optik sistemi bozulacaktır. :). Dürbünün kaymaması için en iyi yöntem ise dürbün kanalına kağıt bant yapıştır. Koli bantı kalınlığında kağıt bantlar var. Bu bantdan dürbün kanalına 4 veya 5 kat kalınğında bantı yapıştır ve dürbünü bu bantın üzerine monte et. Dürbün stop'u da kullanırsan bantla birlikte kesinlikle kayma olmaz. Ben dürbün stop'unu kırdıkdan sonra kağıt bant kullanmaya başladım.

    Bende 1 ay önce Hatsan Torpedo 155 aldım. Tahribar gücü 2,5 cm lik tahtayı delip geçiyor. Ağaçtaki yumruk büyüklüğünde nar meyvesine sıktım. NAr yok oldu. 450 TL para verdim. Hatsan torpedo nun 200 metredeki biira şişesini kırdığını duydum. Tüfekle toplamda 4 paket pellet attım. Bu tüfekte farkettiğim tek şey ucuz pellet ile 10 metreden dahi grupman yapamazsınız. Mermi sapması tüfektenmi mermiden mi anlayamadım, ama kaliteli pellet alıpta atma şansım daha olmadı. Kaliteli pellet atışı yaptıktan sonra sapma tüfektemi pelletdemi ortaya çıkacaktır.


    Resimdeki Tüfek Hatsan Torpedo 155

    [Resim Engellendi: http://www.hatsan.com.tr/tr/images/havali_tufekler/torpedo_155.gif

    Ben Tüfeği mengene ile sabitliyorum. 15 mt den hedef kağıdına tek atış yapıyorum. Bu atış esnasında ve atış sonrasında tüfeği kesinlikle hareket ettirmiyorum. (Aynı zamanda hedef kağıdıda hareketsiz kalacak. Mermi hedefe değdiği anda harekt etmemeli)


    Tüfeğin hedef kağıdında açtığı mermi deliğine dürbün ayarı yapıyorum. Böylelikle dürbündenden baktığım noktayı vurmuş oluyorum. Bundan sonraki atışlarda grupman oluşturuyorum...