nasıl bana gore emır üstadım ?
efil efil bir kundak ve şahane tasarım size göre olabilr. he birde sesi gür tepmesi fazla olan bir silah oldugu için size göre olabilr .)
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
nasıl bana gore emır üstadım ?
efil efil bir kundak ve şahane tasarım size göre olabilr. he birde sesi gür tepmesi fazla olan bir silah oldugu için size göre olabilr .)
isabetli bir devir işlemi olmuş. Yusuf abime başarılar dilerim.
yaylıya göre güçlü bir silah.
dağılımda normal güle güle kullanın
her modelde farklılık gösterir demdim farkındaysan silahta farklı oluyor.
namlunun pellet seçmesi gibi.
değişiyor o güç konusu her silah bir olmuyor.
aynen öyle,ama her tüfek öle değil malesef,yani düzenli bir eğri çizen tüfek az.200 barda açtığından daha fazla açacak eyvallah,ama çekiç aşırı güçlü vuruyorsa basınç nekadar fazlaysa okadar hızlı atacak pelleti.bu yüzdende 200 barda verdiği hızı 150 de veremeyecek.ama ince hesaplanmış bir çekiç yayı valf yayı çekiç ağırlıı ve valf genişliği düzeniyle üretilmiş bir tüfek 200 le 150 arası daha yakın hızla atar.denge meselesi.at 44 de bunun olmaması zaten normal.
Haklısınız ağabey. ağır bir çekiç kullanılarak 200 barda ki max verim kullanılabilir. basınç düştükçe valfin açık kalma süresiyle hızlar eşitlenebilir.
Ağabey daha önce hiç duymadıgım için şaşırdım böyle bir olguya.
normalde sonradan ilaveyle yapılır mı?? evet yapılır ama at44 lerin fabrika çıkışlarında bu durum yok.
200 barda en dirençli halindeki valfi 5 birim açıyor desek. 150 barda orta dirençteki valfi daha fazla açması lazım ve daha cok hava tüketip 200 bara yakın bir atış sergilemesi lazım değilmidir.
Kafamda deli sorular
Ağabey anlamadıgım bir durum var.
ağır çekiç te olsa 200 barda açtığından daha fazlasını 150 barda açması lazım bu dediğiniz bana hiç mantıklı gelmedi.
dediğiniz doğru ama mesafenin farklı oldugunu belirtmemiş
Ben mi yanlış anladım siz mi yanlış söylediniz.
200 barda hedefin üzerine vuruyorsa 150 barda daha yukarı vurması lazım.
çünkü 200 barda çıkış hızı düşük olacak 150 barda tam güçte atacaktır.
4.5 pelletlerin enerjisini nasil kaybettiği bariz ortada.
Bülent ağabey cok açıklayıcı bilgi verici paylasım. teşekkürler
o delikler var. regülatör için acılan delik, valfe yakın.
o delik heralde güvenlik açısından acılıyor. bir yerde öyle okumustum
Cemalım cemalım 10 grain 780 ortalamayla 14fpe ediyorAğır pelletin daha fazla güç üretmesi normal ama düşük hızla atmak isabet ve düşme miktarı açısından dezavantaj.
ağabey kağıt kalem yanıltmış beni
siteden baktım şimdi. normal değer 14 müş ![]()
18 grain pellet 15.01 ftp
10 grain pellet 16.98 ftp enerji üretiyor.
Cemal hayırlı haberlerini bekliyoruz. Umarım bundan sonra daha sık görüşürüz.
İnşallah ağabey. emeklerim boşa gitmez inşallah
Osman abi fotolar için teşekkürler.
Bu hafta Cemal arkadaşımız Ankaradaydı, iyi ağırlayamadık ama önümüzdeki dönemde bolca görüşürüz inşallah.
ağabey bu bile yetiyor sizi görmek orada olmak çok güzeldi. herşey için Çok sağ olun
EN sağlıklı pellet crosman ve 18 grain gibi duruyor
ağabey diğer mesajında okudum torpedo olayını hemen not aldım zaten. siparişlerimin içinde olacak bir paket. denemekte fayda var. acarım gücünü delerse ekime delmezse 18 e devam ![]()
10 metreden vur güzel deliniyor ![]()