Neden fikrmiz varmı? 18.13 hızı daha düşük çıktığı hakkında?
Galiba düşük grain belli bir hızdan yukarıya çıkamıyor. Yada formu gereği yanlarından hava kaçırıyor olabilir
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Neden fikrmiz varmı? 18.13 hızı daha düşük çıktığı hakkında?
Galiba düşük grain belli bir hızdan yukarıya çıkamıyor. Yada formu gereği yanlarından hava kaçırıyor olabilir
Not. güçlendirme sonrası ölçümleri pellet saçmalar ile yapmayın.
solidler ile deneme yapın. pellet sizi yanıltır.
25 graini 1150 ile atarken 18.13ü 1050 ile attığımı biliyorum
osman abinin de yazdığı gibi bu gibi basit bir yöntemle gücü artırabilirsin. biraz detay vermek gerekirse
ilk olarak; bigmax x çekici ve yayını fabirkadan isteyin. bunları isterken bir de ince plastikli valf pimi (10mm) ve 5mm genişletilmiş güç ayar düğmesi isteyin. bu cok önemli.
sonra sırasıyla valf portunu 5.5mm, ana gövde hava geçiş kanallarını 5.5mm namlu portunu 5.5 mm olarak açın.
bu işlemler size yaklaşık 200 fps kazandırır.
daha ileri seviye modlamak istiyorsanız
z valfteki portları 7-8 mm genişliğinde delin. bunu yapmak çok zordur çünkü eğimli bir delik açmanız gerekiyor ben dramelle genişletiyorum.
sonra valf piminin 5mm et kalınlığını oringe kadar 3mm e düşürün. ve son olarak da valf piminin plastik kısmını 8mm e kadar alın.
bunları yaparak ben 60 graini 960 fps lerde atıyorum.
bu şekilde yapılmış bir tüfeğim var ama özel bir valf sistemiyle çalışan bir başka tüfeğimde 60 graini 1100 lere çıkarabiliyorum.
en yumuşak yay ve en hafif çekiçle bunları yapıyorum.
dediklerim çok karmaşık gelebilir fakat gücü ciddi oranda artırmak bayağı bilgi ve tecrübe istiyor.
İnsanların tepki gösterdikleri şeylerden biri de buydu. Forumun belleği olan video ve fotoğrafların silinmesi. Bu atışı ilk defa gördüm.
Evet, forum taşınınca herkesin herşeyi silindi
Her hafta sonu sonu, bir çok farklı marka ve model tüfekte grupman çalışmaları, uzun mesafe videoları, tüfek bakım onarım, tanıtım vs videoları olurdu. Tabi sadece haftasonu değil hafta içide oluyordu ama cumartesi,pazar ve pazartesi çok çok daha yoğun olursu forum. Cemal Bozan arkadaşımızın baltaya atış yapıp saçmayı ikiye böldüğü videlar aklıma geldi şimdi yanlış hatırlamıyorsam.
gülümsettin beni abi.
rahat 10 seneden fazla oldu o videolar. bıçağa atıp ikiye bölüyordum. ![]()
ilgili videoyu buraya bıraktım
Hayaksisheytan sinanım senin ilgi alanın. murat abimize bir yardımcı ol
eskilerden insanları toplayan tek şey muhabbetimizdi.
power plenium çok sırıtmış. fx kalitesi tartışılmaz
O tüfeğin 5.5 uğu uygundur. 6.35 için düşük güçte kalıyor.
ilk 3 seçeneği direk eleyin. çünkü 1 ay sonra zararına satmaya calısacaksınız.
kralın da shadow hariç hepsi hemen hemen aynıdır.
güç farkları sadece yay ve çekiç kombinasyonu ile değiştirilebilir.
güçlü bir tüfek alayım diyorsanız size önerim bigmax x serisine bakın.
doğru tercih derseniz de kesinlikle süper jumbo öneririm.
eskiyen parçalardan dolayı servise gitmesi gerekebilir.
tetik mekanizmasında hata olabilir yada pistonun tutunduğu tırnak kırılmış olabilir
Gerekli ekipmanlara sahipseniz atabilirsiniz. No limit dürbün ayagi, solid alırsanız daha uzağa atabilirsibiz
Merhaba ben KRAL NP_04 Alım ilanı vermek istiyordum ama yeni üye olduğum için veremiyoruz sanırım bu sistemde doğrumudur ?
Evet hocam, doğrudur. bütün bilgilerinizi eksiksiz doldurun ve bana özelden yazın
s.a. istanbul içi bakım yapacak bildiğiniz bir yer varnı
Tüfek nedir
İyi akşamlar değerli forum üyeleri.
Pazar günü akşam ilanlarda derin bir temizlik yapacağım.
satışı tamamlananlar, İlan başlığını SATILMIŞTIR, Satıştan çekilenler de SATIŞTAN ÇEKİLMİŞTİR şeklinde düzenlerse daha zahmetsiz yaparım.
30 günü geçmiş ilanlarınıza GÜNCEL şeklinde not düşün. aksi takdir de 24.09.2023 tarihinde ilanlarınız silinir.
gayet başarılı bir grupman. kaç metre
Merhabalar. eski sistemleri de vortexe çeviriyorlar diye duymustum.
ahşap kundaklara asansör eklenebilir ama fabrika yapmaz. ustasını bulmak lazım
bütün tüfeklere pikatini eklenebilir. birazcık ustalık yeter
Tecrübelerimi Forumda paylaşıyorum video çekip dediğimde muhabbeti kesti Aşkın bey. Şimdilik bu mühimmatları alıp tecrübelerimi paylaşmayı düşünmüyorum. Kullanan tecrübe edinen varsa bizimle paylaşır ise sevinirim.
sonuçları bekliyoruz ![]()
Merhabalar, hoşgeldiniz.
Sinan arkadaşım genel sorularınıza cevap vermiş.
korkulacak bir yanı yok bu tüplerin. bende 2011 model tombul tüp vardı kendi çapımda imha etmek istedim. içine 150 bar basıp yerli en güclü tüfeklerle defalarca vurmama ragmen patlamadım. patlaması aşırı zor.
gönlünüz rahat olsun.
ayrıca bende ankara yenimahallede yaşıyorum
Tetiği çektiğiniz de çekiç düşüyor mu? Yani tetiği çektikten sonra tekrar kurulum yapabiliyor musunuz. Kurma kolundaki yayın sertliğinden bunu anlayabilirsiniz