Benelli Supernova Pompali Av Tüfegi.

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba. Alper beyin milli atıcımız olduğunu bilmiyordum Mustafa abi. Bu vesileylede öğrenmiş oldum atıcılık alanında inşallah daima başarılı olur. Benelli sistemi kinetik olduğu için dipçik kısmının omuza dayalı olarak atış yapılması gereklidir. Bu sistem bu şekilde çalışmaktadır. Eğer bu şekilde destek alarak kullanılmazsa her fişek takılır. Amerikan ordusu bunun için istememiş olabilir. Ayrıca Amerikan ordusu istemedi bu tüfek kötüdür diye bakmamak lazım, gerçek olan şeyler zaten değişmez. Asker her şekilde tüfek atışı yapabilmesi lazımdır. yatarak, uzanarak, tüfeği uzatarak vs. şeklinde. Zaten savunma silahları gurubunda ben ele almadım bu konuyu. bir avcının av tüfeği olarak en iyi netice veren tüfek olduğu için. diğer markaları kullandınmı nerden biliyorsunuz diye akıllardan geçebilir. Evet kullanma fırsatım oldu. Benellide tutukluk iki şekilde olur. ya fişeği kendiniz yapmışsınızdır güzel ağız kıvrımı olmamış, yada patlamış kovanı tekrar kullanmışsınızdır, yada dediğim gibi tüfek arka dipçikten destek almamıştır (omuza dayalı atış) yapılmamıştır. Mutlaka Allah yapısı değil kul yapısıdır illaki arasında yüzde bir, binde bir de olsa hatalı ürün çıkmış olabilir. bunu bu marka iyi değildir diye değerlendirmemek gerekir. Mercedes'i sevmeyen arkadaşlarım bile olmuştu. herkesin görüş ve önerisine saygım sonsuz. hepimize başarılı güzel atışlar yapmak dileğiyle saygılar sevgiler.

    Webley Patriot 5.5mm 1.Nesil Satılık
    Gamo Hunter 440 4.5mm Satılık
    Gamo CFX 4.5mm Satılık
    Norica Tribal Basıc 5.5mm Satılık
    Crosman 2200 5.5mm
    Crosman Repeatair co2
    Hatsan pcp pompa Satılık
    Barska Hot Magnum 3-12x40mm AO Satılık
    Gamo GE39x40RGB Satılık
    Akvaryum (Yeni) Moilyalı İthal 1.20 Sea Star Satılık

  • pompalı tüfek önerisinden gelen konuya bu son mesajımdır.


    m.ender kardeşimiz belliki bu markadan çok etkilenmiş.benim yorumlarım ile ilgili olarak ben bu markanın otomatik silahları kötü demedim.öyle olsaydı 8 yaşından beri kullandığım sayısız marka silah ve tecrübeye göre bu silahı almazdım.hatta gayet yakışıklı bir silahtır.kesninlikle az parça az sorun mantığıyla yapılmıştır ve doğrudurda.bir süperpoze veya çifte veya pompalı nasıl çalışıyorsa aynı çalışır yani fişeğin içinde ne kadar gaz ,yanıcı madde,partikül , vs varsa hepsi namludan dışarı çıkma hareketi göstererek patlama gerçekleşir.herhangi bir güç kaybı da yaşanmaz.


    sistemin tek tutarsız yani döner kafalı bolt başlığıdır.çünkü her atıştan sonra bolt başlığı dönerek kepçeden gelen fişeği namluya itip kapanması gerekir.işte sorunda burda başlar .bolt el kundağında herhangi bir mekanizmaya bağlı olmadığından o kadar yumuşaktırki küçük bir sarsıntıda bolt hareket dönme hareketi yapmaya çalışır.dolayısıyla bolt tam fişeğin arkasına oturmuşken yerinden oynar . ve tetiğe bastığınızda ortaya şu sonuç çıkar FAMOUS BENELLI CLICK . yani işin özü tüfek kötü değil hassastır dikkatli kullanmak gerekir sürekli kontrol etmek gerekir boltu. kış avlarında kalın giyindiğinizde tüfek omzunuza her seferinde tam oturmaz bazen yarısı kolunuza dayalı bile atış yapabilirsiniz ( eblemis öyle yapar) .işte bu durumdada tüfek 2. fişeği şarj etmez çünkü kinetik enerji tam olarak kendini kuramaz bu durumda.


    işte yukarıda yazdığım bu tarz olaylar bu silahı benim av ve atış tarzıma uygun bir silah olmaktan çıkarır. söylediklerimin özü budur ben sadece kendi tecrübelerimi ve çevremde gördüklerimi paylaşabilirim.


    vayyy bu şöyle süpermiş bu böyle şahaneymiş gibi bir şey diyemem bir dünya markası için. porsche cayman inanılmaz bir arabadır değilmi??? evet öyle dün bindim ömrümde ilk defa ama en kötü tarafı neydi biliyormusunuz??


    biz 3 kişiydik ve kucağımda oturan arkadaşta çok ağır geldi.

    S410

  • bazen yarısı kolunuza dayalı bile atış yapabilirsiniz ( eblemis öyle yapar)


    Demek ki ben Benelli'den uzak duruyorum. ;kihhik,


    Şaka bir yana vücut nasıl alıştıysa artık, omuzdan atış yapamıyorum bayağı. Koldan atış yaptığımı da Alper'in Beretta kolumu morarttıktan sonra anladım. ;şrofls;.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/