Hatsan AT44PA Lever Action Mekanizma ve Dipciksiz Kundak Projesi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Konuyu modifiye basligi altina acamadim, sevgili moderatorlerimiz konuyu dogru alana tasiyabilirlerse sevinirim.


    Merhabalar,
    Bu hobiyi kesfetmem cocuklugumdan beri cok istedigim Winchester lever action tufekleri internette incelerken havali silahlara rastlamam ile oldu.
    3-4 aydir sumatra ve career tufeklere hayranlikla bakiyorum ancak bir turlu sahip olamiyordum.
    Bahtima kusup standart bir pcp arayisina girdim. olmusken bari rear bolt action olsun dedim. ve piyasayi takip etmeye basladim.
    Bir iki kacan firsattan sonra tam hevesim kirilmis iken AT44PA sokum incelemesini gordum. Mekanizmasini gorur gormez aklimda bir simsek cakti ve lever action modifiyesi icin ustadlardan projenin olurunu aldiktan sonra bir AT44PA aldim.
    Mekanizma hazir olur olmaz Musa Ustam Kundagini yapacak. Kundak dipciksiz olacak. Ancak tak-cikar dipcik koymayi dusunuyoruz.
    Soyle birsey;


    [Resim Engellendi: http://www.originalprop.com/blog/wp-content/uploads/2009/03/original-terminator-2-hero-winchester-shotgun-comparison-vintage-x1200-x425.jpg] [Resim Engellendi: http://www.originalprop.com/blog/wp-content/uploads/2009/03/terminator-2-winchester-shotgun-custom-original-prop-01-x425.jpg] [Resim Engellendi: http://www.originalprop.com/blog/wp-content/uploads/2009/03/terminator-2-sd-screencapture-shotgun-movie-prop-10-x425.jpg]




    Bazi hain vidalarin beni yavaslatmasina ragmen dun gece en nihayetinde silahimi kundagindan ayirabildim. ve kafamda asagi-yukari lever action mekanizmasini yarattim.. Bu arada son iki hafta icerisinde rhinoceros,solid works ve hatta google sketchup gibi cizim programlarini kurcalayarak birseyler yapmaya calistim. ancak pek basarili oldugum soylenemez. :)
    En son mekanizma fikrim asagida ki gibidir. Daha 10 dk olmadi cizeli.. :)
    is yerinde ps olmadisindan ms paint ile ciziverdim. Kalite dusuklugunu mazur gorun.
    Saygilarimla,
    Oktay



    Acik mavi oklar mekanizmanin hareket yonlerini gosteriyor.
    lacivert renkli alan percin/kaynagi gosteriyor.


    Tum fikir ve onerilere acigim. ;şrofls;.



    [Resim Engellendi: http://img101.imageshack.us/img101/5076/imag0321large.jpg]
    [Resim Engellendi: http://www.gundigest.com/upload/images/2009%20Images/Winchester94-1-450.jpg]

    Crosman 357 8" .177 Cal made by Karaoğlan

    Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen cheshirepisi ().

  • ;d; baya yorulmusun anlattıklarndan anladıgım kadarıyla.
    benım bu konuda sormak ıstedıgım bu sılahı bu sekılde tutabılecek bileğin baya saglam olması lazım.sence biraz zor olmazmı gösteriş için uygun ama kurma kolunu kurmak sılahı tek elle tutmak bıraz sıkıntı gıbı geldı bana ama dusunce ve proje gayet mantıklı ve guzel cızımler.bu at 44 her dona gırıyor.sımdı dıpcıksızınıde gorduk bakalım daha neler gorecegız. kardesım tebrık ederım ;d;

  • .kundak tak cıkarlı olacagı ıcın kullanıslı gorunuyor gerektıgı hallerde takılır.aa bıde pardon sılahı at44 pa demısın dıkkatımı cekmedı sımdı oldu ıste bak bu sılaha gıder gayette hos olur ben tufeklerı karıstırdım bıan kusura bakma kurma kollu olarak dusundum aklıma benım sılah geldı.yanlız ben bu projeyı cok merak edıyorum.dikkatımı cektı ne yalan soyleyım cok farklı bır tasarım olacak.projende basarılar dılıyorum sana

  • Tesekkurler Mustafa,
    Saglam bilege gerek yok, sol ele tutarken sag elde cik-cikirt diye kuracak silahi..
    biraz kendime guvenirsem sag elimde cevirerek de kurabilirim.. :)
    agir-aksak ilerliyor proje. ama olacak bir sekilde. ufak adimlarla ilerliyorum..

    Crosman 357 8" .177 Cal made by Karaoğlan