Crosman 2100 detaylı incelemesi "Avcıhoca"

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • evet bu duruma problem olarak bakmakmı gerekiyor? bence hayır ;çekiç tetik tarafından kavrandığı durumda çekiç kafası içinde bulunduğu mevcut yuvaya uckısmı yuva altına yakınlaşıyor ve tetik braktığı anda çekiç herzaman olmasada mevcut yuvada carparak ilerliyor bu çarpma güçlü ise iğneye getirdiği vuruş şiddetine azalma valfin tam açılmamasına bu sebeple valf arkasında kalan havaya tüfeğin tekrar kurulup tetiklenmesiyle oluşan durum

  • Haydar abi teneke tam çürümüş değil.Ama çürümüş de olabilir, köşede buldum belki yağmur yemiştir ama çok belirgin bir çürüme gözlemleyemedim.Düşünün 11 pompada benim cfxden daha güçlü.Kullandığım saçma şimdilik promagnum bende güzel sonuçlar verdi.Bildigimiz normal match saçmalar resmen grupların içine etti.Çok garip ?( Promagnum ve avci hocanin yaptigi bakim ile 40 metreden tenekeyi tek taraflı deliyor.Ama unutmadan pompayı 10 numara yağ ile yağlamalısınız ki iyi pompalasın.Pompayı da sona kadar getirip yavaşça pompalayın :pinch: Ben ilk zamanlar katır gibi pompalayarak havayı tam aldıramıyordum ^^

  • ya engin ben de hocamın yardımıyla tüfeği modifiye ettim.gücünde az da olsa fark etti ama senin dediğin gibi 6 pompayla 40 metrelerden imkansız. benim tüfek senin dediğini yapamıyor.ancak 10 metreden falan daha yeni atılmış 18 lt.lik yağ tenekesini tek taraflı deliyor.ama inanın bana fazlasıyla yetiyor. 80ytl'ye daha ne olsun. bence fakir pcp si
    bide engin promagnum pellet iyi sonuç verdi demek bende bugün alıp deneyeceğim.çünkü pelletlerin farklı özelliklerini herkes bilir.

    Crosman 2100 Tasko 3-9*40 with mildot
    akdenizteam.png
    Fx Gladiatör, Hawke 6-24x44 Önden Parallax,Weichrauh Moderatör :love:

  • Avcı Hocam Akşamleyin tüfeği söktüm. Ama neyi nereye takacağım konusunda biraz sıkıntı yaşadım. Tüfeği eski şekliyle topladım. Bir kaç sorum var


    1. Namluyu ana gövdeye bağlayan parçadan ayıramadım. Nasıl Sökülüyor. Çekme ile mi vidalımı, Açıkçası pekte fazla zorlamadım. Bana göre bu silahın en iyi tarafı namlusu.


    [Resim Engellendi: http://img145.imageshack.us/img145/2637/dsc00168ot5.jpg]



    Bu parçaları birbirinden nasıl ayıracağız. Birde Bu namlunun girdiği yerin bu kadar açık olması beni neden diye düşündürdü. Namluyu sökmezsem Bu bölümü komple sıvı conta yapsam ne olur. Ne kadar faydası olur.




    [Resim Engellendi: http://img352.imageshack.us/img352/2936/dsc00169kg6.jpg]


    Anlamadığım 2. bir konu bu deliğe vida yeri açılmış ama biz buraya bu küçük yay ile taktığımız parçayımı takacağız.


    [Resim Engellendi: http://img146.imageshack.us/img146/6801/dsc00170iv7.jpg]


    Yanlış anlamadıysam bu 2 işaretli yer birbirine geçecek. Bu şekli ile bile bence havanın en az % 10-20 si buradan kaçar gibime geliyor.ve bu da çok büyük kayıp. Bunu crossmanın özellikle yaptığını düşünebilirmiyiz.. Etrafına 0,5 cm sıvı conta sürüp 10 dk bekleyip kapatalım burası doğru mu. Ana parça ile birleştirdiğimizde Aşağıdaki gibi olacak herhalde bu arayada conta sürmelimiyiz.


    [Resim Engellendi: http://img232.imageshack.us/img232/9139/dsc00171is4.jpg]


    o Ring konusu biraz sıkıntılı gibi bunu yapmasam kaçak çokmu olur. Bu modfiyenin can alıcı yeri o ring mi.


    Engin match saçmalar da grup bozuk demişsin. Bu silahın en sevdiği saçma match 10 metrede üst üste biniyor. Promagnum ise 3 cm gibi grup yapıyordu anlamadım. Bu modifiyeden sonra pro magnum kullanmak zorunda mı kalacağız.


    Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın Teşekkürler....

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen legolas ().

  • namluyu gövdeye bağlayan kısım alyan cıvatalı heralde 3,12 alyan anahtarı ile sökülüyor.namuluyu çıkarıp sıvı conta yapman gerekiyor.2.resminde görülen delik havanın sıkışıp namluya transfer edildiği bölüm. havanın çok kaçmasını engellemek için namluya bağlı olan parçanın üzerinde çapak varsa o çapakları zımpara ile temizle.sonra oraya sıvı conta uygula.biraz bekle.conta kurusun.ondan sonra montaja başla. kolay gelsin.


    modifiyeden sonra ben aynı finale match saçmalarını kullandım hiç değişmedi.aynı performans devam etti.tüfeği topladıktan sonra sen de bi dene belki senin tüfek de promagnumda daha iyi sonuç verir.

    Crosman 2100 Tasko 3-9*40 with mildot
    akdenizteam.png
    Fx Gladiatör, Hawke 6-24x44 Önden Parallax,Weichrauh Moderatör :love:

  • Peki sen O ringi taktın mı. Biraz zahmetli bir iş. Belki işin püf noktası burasıdır.

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png

  • hocam modifiye işlemini bitirdiniz mi?
    namluyu gövdeye bağlayan parça (birinci resim)ve bu parçanın gövdeye bağlandığı kısım resimleyerekte anlattığım gibi zımpara ve arkasına sıvı conta takviyesi ile gövdeden bu parçaya yani tarnsfer deliğine aktarılan havanın israfının önlenmesi
    namlunun bu gövdeye oturan parçaya girdiği yerde yine kaçak haylı fazla aynı yöntemle yapılacak buarada evet alyan anahtarla sola çevirerek sökülüyor işte o alyan vida namlunun bu birici resimdeki döküm parçaya sabitlenmesinde görev yapıyor
    namlunun hemen üzerideki delik alyan vidanın yatağı diğer yarım delik ise yaylı pimli parçanın takılacağı delik
    orıng işi namlu sürgü milinde hiç acele etneden yapılması gereken bir çalışma ,ama diğer kısımlardaki kaçak buradaki kaçaktan fazla olması sebebiyle ve namlu sürgü milinde conta yatagını derin açıp bu milin zayıflamasını bahane edip sizin adınıza vaz geçelim.
    Kolay gelsin kıymetli kardeşim

  • legolas bana sorduysan ben oring takmadım.takmaya çalıştım ama cesaret edemedim.çünkü milin üzerinde inceltme yapmak lazım.oringi taktım ama kızağın üzerinde rahat yürümedi hareketi zorlaştırdı.o yüzden uğraşmadım.ama hava kaçağı az da olda oluyor. tüfeği kurup atış yapınca pellet koyduğumuz kapak basınçtan dolayı birazcık (2-3 mm) geri kayıyor. tüfeği söktükten sonra namluyu elime aldım.namlu içersine pellet yüklediğimiz mili soktum.namlu ucundan üfledim.hava kaçırdığını gördüm. sonra oringli olarak denedim hiç bir şekilde kaçırmadığını gördüm. ama ben yaptım mı? hayır yapamadım.elimden gelmedi.

    Crosman 2100 Tasko 3-9*40 with mildot
    akdenizteam.png
    Fx Gladiatör, Hawke 6-24x44 Önden Parallax,Weichrauh Moderatör :love:

  • Silahtan silaha durum değişebilir.Örneğin Thenighthawk'dan aldıgım remington am 77nin namlusu benim crosmandan daha iyi (arkadaşıma aldım ve o sadece 5 kutu match attı 500lüklerden) ben match denedigimde, o kadar isabetsizdi ki sinirden ağlamak üzereydim.Bizim buradaki matchler kesinlikle sahte.Nerden biliyorum Murat abi bana tüfeği gönderirken yanına match hunter vs. koydu onlardan.Aralarında belirgin fark var.Pro match ve promagnum daha iyi sonuç verdi ama hala istedigim isabet yok.Çünkü tam anlamıyla atış yapamadım.40 metreden teneke yanlış olabilir.Yada belki teneke çürüktü.Siz onu dikkate almayın.Bu tüfek hakkında tek söylenecek bu fiyata mükemmel.


    İyi atışlar...

  • Dün akşamleyin işlemi bitirdim. Çok da zamanımı almadı, bir önceki gün neyi nereye takmam gerektiği konusunda alıştımam vardı.


    İlk söyleyeceğim Namluyu sökmem için gereken alyen anahtarı bulamadım. Daha doğrusu şu 1 YTL'ye satılan anahtarlarlar ya küçük geliyor ya büyük geliyor. Neyse bir büyüğünü zımpara ile biraz küçülterek istediğim alyen anahtarını yaptım Namluyu söktüm. Sıvı contayı sürdüm. BUrada sıvı contayı sürüp namluyu yerleştiriken dikkat namluya sıvı conta kaçırmayın. Transfer deliğinden namluya havanın aktarıldığı yeride sıvı conta ile kapattıktan sonra tüfeği topladım. Sorun yok, daha atış yapamadım. Grupları deneyemedim. Akşamı sabırsızlıkla bekliyorum.


    O ring işi baya bi kafamı kurcaladı ama uzun ve sabır gerektiren bir iş. Ama yinede aklımın bir köşesinde duruyor.


    Engin Match saçmalar sahte diyorsan Veli abiye bir sor gelmişse ordan al. Bana gelenler gayet güzeldi.


    Hepinize selamlar...

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png

  • ben H&N finale match ve yanılmıyorsam crosman match saçma aldım. arsındaki fark bariz bir şekilde ortadaydı. yani kalite.atışlarda baktım crosman bir alta bir üste gidiyor.kafası esince de ortadan vuruyor. ama H&N öyle değil istikrarlı yeter ki atış esnasında tüfeği titretme.

    Crosman 2100 Tasko 3-9*40 with mildot
    akdenizteam.png
    Fx Gladiatör, Hawke 6-24x44 Önden Parallax,Weichrauh Moderatör :love:

  • hoş geldin emre,hemen form kurallarını oku arkasından tanışalım bölümüne gel ve kendini tanıt .Samimi dostluklar ve bilgi paylaşımında hepimizin faydasına burdayız , tekrar hoşgeldin :love:

  • Benim bu tüfekte sürekli yapmak istediğim Tetik düşme zamanını yani yolunu kısaltmaktı. Bunun için tetik ile önündeki parçanın arasında 0,5 mm gibi bir aralık var bu aralığı azaltsak tetik yürüme zamanını azaltmış olurmuyuz. Bilmem anlatabildim mi.

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png

  • Bilgilendirici ve güzel bir çalışma olmuş, teşekkürler :)

  • Evet tetik yolu azaltılmış olur ama senin istediğin noktada tetikleme gerçekleşecek mi?kanaatimce ki sökünce tekrar bak tatmin olmayacaksın ,ayrıca tetik boşlugu kalıp dökümde fazla oynanamayacak şekilde dökülmüş .

  • Valla arkadaşlar 2 gün oldu tüfeği tolpayalı Ama doğru dürüst bir grup atışı yapamadım işten çıkınca hava kararmış oluyo. Dün akşamda maşallah bir kar ( Hani şu haberlerde beyaz kabus dedikleri, sonrada yaz geldiğinde barajlar niye boş diye yırtınmalarına sebep olan) bir sis yine atış yapamadık. Bir kaç atış yaptım. Farkettiğim olay pompalama zorlaştı. Keçeyi o kadar yağlamama rağmen 10 pompa eskisine göre bariz farkla zorlaştı, ama gücün arttığını hissediyorum.
    Tetik konusunu düşüneceğim. Çünki gerçekten yol çok uzun.Teşekkürler...

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png

  • tetik yolunun çaresini buldum ama resımleyıp göstemek gerekecek,istanbula gitme hazırlıkları sebebiyle evde yoğun telaş var ,inşallah onun da halline bakarız

  • Acelesi yok hayırlısıyla yeni yerinize yerleşinde Onuda hallederiz.

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png