aliihsanercan adlı kullanıcının mesajları

    herkese merhaba.benim başıma geldiği için biliyorum.öncelikle ben 14 metreye sıfırlıyorum.ayırt edici bir mesafedir.8 metrede sapmanın ne kadar olduğu pek belli olmaz.önce 14 metrede sıfırlayın ama büyük bir hedefte değil.ben 14 metrede kareli defter kağıdının karelerini boyayarak sıfırlıyorum.hem de emin olmak için 5-6 defa karenin tam ortasından geçiriyorum. sonra chair guna göre 2.sıfırlama noktasına atış yapıyorum.zaten burada dürbünün sıfırlanıp sıfırlanmadığı belli oluyor.eğer hala sağa ya da sola çekiyorsa 1,2 clicle ayarlayabilirsiniz.

    Arkadaşlar bu benim de başıma geldi.Acaba bi de moderatörün çıkışına bakar mısınız?bazen pellet çıkarken moderatörün gövdesine çok yakın geçiyor.bu da pelletin yönünü değiştiriyor.bakarsanız görürsünüz.eğer pellet mod.değdiyse orayı biraz yaralayacaktır. bi de namlunun ucuna dişin dibine uyan bir oring takın.zaten orada yerini görürsünüz.bu şekilde mod. namluya daha düzgün basıyor ve kolayca gevşemiyor. saygılar.

    Hayırlı olsun güle güle kullanın.
    Merak ettim neden gladiatoru seçtiniz:).


    Mustafa bey hayırlı olsun.güle güle kullanın.Benim de olduğu için söyleyebilirim heralde.gerçek manada söylüyorum iyi bir silah.tüfeğin tüp hacmi herşeye bedel.at at bitmiyor arkadaş.bide güç ayarını orta ayarda kullanırsanız manometrenin yerinden bile kıpırdamadığını göreceksiniz.saygılar.

    öncelikle saolun.güzel çalışma.ama yatagundan aldığımız namlu tutucudan bir farkı olmalı.oda bağlantı vidası.bizim aldığımız nam. tutucunun tek dez avantajı m.serdar abinin dediği gibi.yani namlu bir etkiye maruz kalınca sekiz çok çabuk dönüyor ve ayar hemen bozuluyor.bunu önlemenin tek yolu namlu tutucuya dönüp ayar bozulmasın diye 2 tane daha vida atmak.zannedersem 3 vida iş görür.

    bu etki 50metrede 2.5 santim olmaz ama belki moderatör bu etkiyi arttırıyordur, bilemiyorum.


    geçen cumartesi ben silahı 21 metrede sıfırladım, 45metrede yaklaşık 1-1.5 cm. sağa vuruyordu. bu tür denemelrin tam sıhhatli olması için sıfır rüzgar, tam sabitlenmiş bir silahla vs yapmak lazım zaten.


    range finderle ölçtüm mesafe 47 metreydi.tüfekteki barda 160 tı.14 metreye attım pellet deliğinden pelleti geçirdim.gelelim 47 metreye:4 cm yine soldan vurdu.attığım mesafede tüfeği sıfırladım.inanın bana 47 metrede 0.5-1 cm grup.çok senindik.atış istkrarı çok düzeldi ama şimdi sorun.tüfeğin namlu ekseniyle dürbün ekseni tutmuyor.arkadaşlar sizde benim düşünceme katılıyormusunuz?

    Krono aslında gümrükte takılacak birşey değil ama ne olduğunu anlayamıyorlar sanırım. Biz okçuyuz okun hızını ölçüyoruz diyerek almıştık gümrükten. İşin içine silah konusunu sokmamakta fayda görüyorum ;kihhik,


    evet bizde aynı şeyi söyledik.okun hızını ölçüyoruz dedik.verdiler.ama pcp tüfeği olan herkese lazım.selamlar

    weihrauch marka. ses kesme mükemmel ama sesi keserken de olumsuz etkiliyor deniliyor.ama benim sorunum bumu ben de anlamadım 14 metreye sıfırladım 50 metrede hep soldan vuruyor ama grup güzel. 2.5 cm falan.işte sorun bu.neden hep soldan vuruyor?

    sayın üstadlarım benim bi sıkıntım var.olay şu:daha öncede belirttiğim gibi brnim tüfekte hem moderatör hemde namlu tutucu var.nalu tutucuyu bu gün çıkardım ama mod. kaldı.14 metreye sıfırlağım zamanlarda 50 metreye attığımda hep soldan vuruyordu.bu kez ilk önce 50 metrye sıfırladığımda 14 mtrede 1 cm sağdan vurdu.aslında cevabı birkaç şey olabilir ama ben bu birkaç şeyin bazılarını kendimce eledim elediklerim şunlar:namlu ekseniyle dürbün ekseni birbirni tutmayabilir ama zannetmiyorum.ayaklar falan kaliteli.dürbün kalitesiz ayar tutmayan bir dürbündür.ama zannımca kaliteli bi dürbün.pellet çıkarken moderatörün biryerine çarpar.çarpmıyor her zaman bakıyorum.
    evet arkadaşlar bunlardan başka ne olabilir yardımlarınızı bekliyorum.teşekkürler

    Kronomuz Amerikadan geldi.Bu arada gümrüğe takıldı.ama almayı başardık.saolsun hakan abi antalyadan aldı geldi.o hızla hemen kurduk ve tüfeğimizin hızını ölçtük.içinde 165-160 bar falan vardı.ortalama 940 fps ile attı.tüpte fazla hava olmadığı için çok deneyemedik ama ama atış değerleri çok fazla değişmiyor.

    Erdem abi verdiğin bilgiler için saol. aslında bu konu buraya ait değil.moderatör ile başladık ama grupmanlara doğru gidiyor.peki moderatörün şimdiki gibi sarsmaması ve atış istikrarını bozmaması için nasıl bir modifiye yapmak gerekir.bilenler bizimle paylaşırsa sevinirim

    mustafa bey ben gladiatördeki namlu tutucuyu çıkardım.ucunda hala moderatör var.bi de böyle deneyeceğim.moderatörün ağırlığı namluya olumsuz etki yapmaz değil mi?ben gözle görülür bir etki göremedim yani aşağıya doğru çok fazla baskı yapmadı.siz ne dersiniz?

    Arkadaşlar güç ayar koluyla fazla oynamayın derim.orada 2 tane oring var.o oringleri güç ayar kolunu keskin kısımları var.ve oringin yapısını bozuyor.oradan hava kaçırıyor.kaçırdığı oranda da güç düşüyor.(Eğer tüfeğinizin sesi değişip poff diye çıkmaya başladıyda elinizi oraya yaklaştırıp bi bakın derim)çünkü benim başıma geldi de.

    ben moderatör kullanmıyorum. İlk kullandığımda bende sıfır noktasının değiştiğini gördüm, sürekli dürbün ayarlaıyla uğraşmamak adına (bazen kısa silah makbul) uzunca süredir kullanmıyorum.


    peki abi sesle nasıl başediyorsun.gerçi sizlerin atış yaptığınız yerde sesle ilgili bi sorun yok.benim tüfek gelince evimizin önündeki portakal bahçemizde sıfırlalayım dedim.yan abartamanda oturan dayım 5. kattan bağırıyor.alihsaaaaan yeter be oğlum içine ettin öğlen uykumuzun diyor.ama dediğim gibi artık moderatörlü kullanıma alıştım.saygılar

    ben moderatör içindeki pulları çıkarttım , sanki şimdi daha stabil atışlar yapıyor. daha öncesinde yaptığım atışlarda pellet çıkış ucundaki pulu delmişti. acaba pullar pellet yönünü bozuyo olabilirmi ?


    sayın serdarhavsut aynı sorun bende de oldu.her atışım başka biyere gidiyordu.sonra baktım ki pellet geçerken moderatörün çıkış kapağna değiyordu.hatta birazını da patlaşmıştı.demekki moderatör tam olarak dengeli oturmuyordu.namlunun ucunda dikkat ederseniz oring yuvası var.ben daha önce takmamıştım.sonra taktım çok güzel sıktım.ondan sonra ön kapağın kurşununu güzelce temizledim.şimdilerde arasıra bakıyorum pellet değmeden gidiyor.siz de benim yaptığım gibi oring takabilirsiniz.