Fx Gladiatörde Güç Ayar Kolu

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar güç ayar koluyla fazla oynamayın derim.orada 2 tane oring var.o oringleri güç ayar kolunu keskin kısımları var.ve oringin yapısını bozuyor.oradan hava kaçırıyor.kaçırdığı oranda da güç düşüyor.(Eğer tüfeğinizin sesi değişip poff diye çıkmaya başladıyda elinizi oraya yaklaştırıp bi bakın derim)çünkü benim başıma geldi de.

    Crosman 2100 Tasko 3-9*40 with mildot
    akdenizteam.png
    Fx Gladiatör, Hawke 6-24x44 Önden Parallax,Weichrauh Moderatör :love:

    • Official Post

    Güç ayar diskinin O Ringlere bastığı kısım keskin değil, aksine havşalı, sizin gördüğünüz hava kaçağı, namlu ağzındaki O Ring den kaynaklı kaçaktır, çünkü bu diskin alt ve üstündeki O Ringler basınç altında ve özel gresli, ama ciddi oradan kaçırdığından eminseniz bir ara silahı gönderin, O Ring leri değiştirelim, siz değiştirmeye çalışmayın, o kısımların sökülmesi özel aletler ve tecrübe gerektirir.

  • Musatafa abinin dediği gibi güç ayar diski o ringe zarar verebilecek bir yapıda değil. Bu arada güç ayar diski ile ilgili konu açılmışken, resimde görüldüğü gibi diskin üzerinde 6 adet delik var. Bunların üç tanesinin 14-24-34 ft/lbs güç üreten delikler ve diğerlerinin de yurt dışında güç sınırlaması olan ülkelerde kullanılan delikler olduğunu düşünüyorum. Şimdi benim sorum hal böyle ise diski ters çevirip taksak tabi bu arada delikleri genişletsek (en azından deney amaçlı birini) silahta güç artışı olur mu ve silaha artı eksi yöndeki etkisi nedir?


    airgunturk.com/attachment/3165/airgunturk.com/attachment/3166/

  • bende merak ettim, sadece bu delikleri bir nebze genişletebilsek, güçlenirmi? yani çok fazla güçlendirmek değil ama şöyle 20-30fps gibi. veya küçük delikli kısımdaki delikler isteğe göre genişletilse, bu diski istendiğinde ters takarak modifiye yapılabilir mi?

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Bence yapılır.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

    • Official Post

    Güç artışı olmaz, mevcut olan en büyük çap, hesap edilerek tespit edilmiştir, ancak tavsiye etmememe rağmen çekiç yayı biraz güçlendirilirse daha fazla hava salınımı olacağından buradaki transfen deliğinin bir miktar genişlemesi etki edebilir, ancak bu etki %1 - 2 civarıdır ve bu oran için silahın içine etmeye değmez, Bay vasilide kaç tane AA S410 un 4mm lik transfer postlarının ki bunlar gövde üzerindeki kanallar, 6mm ye çıkararak içlerine etti, ne oldu %2 en fazla % 4 enerji elde etti üstelik öküz gibide yay takmıştı, benim geliştirdiğim sistemde transfer portunu bile büyültmeden yayı da aşırı güçlendirmeden (AA için söylüyorum) %30 enerji elde ettim. ;kihhik,


    Vel hasılı Lütfen FX lerinizi nodlamaya çalışmayın, çünkü istikrarlı atış sağlayabilmesi için FX mühendisleri valf sistemini oldukça küçük tutmuşlar, bu sayede atışlar arası stabilite sağlanıyor, valf çapı büyüdükçe atışlar arası stabiliteyi yakalamak zorlaşıyor, HW100 olsun Dominator olsun bunlar oldukça büyük valflere sahipler ve stabiliteyi sağlayabilmek için regülatöre ihtiyaç duyarlar, S410 bile FX T12 den %30 civarı daha büyük tüp hacmine sahip olmasına rağmen FX T12 deki atışlar arası stabiliteyi yakalayamaz, bu fiziksel olarak mümkün değil, çünkü FX lerin hepsinde de 4mm lik çelik valf vardır, oysa S410 da 7mm, evanix de 7,5mm Dominatörde 9mm val var.

  • :(

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

    • Official Post

    Ne oldu Erdem ? niye suratını astın, istikrarsız bir silah olsa dahamı iyi olurdu ? X(

  • Ne oldu Erdem ? niye suratını astın, istikrarsız bir silah olsa dahamı iyi olurdu ? X(


    yok, ben güç isteyenler adına üzüldüm sadece

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

    • Official Post

    fx Revo da güç artımı yapılabilirmi?
    Yapılırsa evde deneyebileceğimiz bir şekli varmıdır, yoksa bunu sakın evde denemeyin midir olay.


    Revoda sizin deneyebileceğiniz hiç bir şey yok, biz bile dokunmuyoruz revo ya, çünkü otomatik olduğu için, tüm ayarlar birbirine girer.

  • yabancı bir forumda görmüştüm, revo'da namluyu ve alttaki geri dönüşü uzatarak 990-1000 fps hız sağlamışlardı. adamın yazdığı 21" lothar walter namlu takılması ve transfer portunun çok hafif parlatılması, ama başka bişey varmı bilmiyorum.


    modlamadan sonra aşağıdaki krono ölçümlerini almışlar.


    güçlü revo

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png