" HAWKE Sports Optics " Türkiye Distribütörlüğü YataGun bünyesinde

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • hıhı anladım :)



    sevgiler

    İ Z M İ R
    Sarsılmaz Kılınç Light 2000 9 mm
    Sarsılmaz Sar9 - Mete 9mm


    ZORAKİ Hp-01 Ultra .177


    Gamo Cfx Royal .177 + Tasco 3-9x56 red AOE


    Weihrauch HW 97 K .177 + Falcon T50 10-50 x 60
    Nikula 6-24x50 Red-Green AOE


    Üç kuruşluk adama beş kuruşluk değer verirsen aradaki iki kuruşa seni satar


    H İ T

  • Hayırlı olsun...


    Sevgiler,

    This is AnkaraTeam, you know...


    WR LW 10 w VO 6-24X50 Mil-Dot
    C NS 4,5 w O RD
    STEYR AUG A1 modified by B.A.S.A.R
    Mod 99 w GM 4-16x50 AO on YD


    Ankara / B(Rh)+"Gezcik, Gözcük, Arpa!.."


    ankarateam.png


    "Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote."

  • ;atlı{# dürbünün sol alt köşesindeki tavşanı gören kısım ne işe yarıyor anlamadım.


    O çizgiler mesafe tahmini için kullanılıyor. Yukarıda ardenne Başar abinin de anlattığı gibi kalibre edilmiş olmalarının yanında Hawke BRC programı kullanılarak boyu bilinen bir cismin yaklaşık mesafesi de hesaplanabiliyor. Örneğin 10cm boyundaki bir cisim a bölmesine sığıyorsa 60, b bölmesine sığıyorsa 30, c bölmesine sığıyorsa 20 ve d bölmesine sığıyorsa 15 metre mesafede olduğu anlaşılıyor.


    Hawke BRC, bu hesaplamaları daha kullanışlı hale getirmeye ve kullanıcı ihtiyaçlarına göre özelleştirmeyi de mümkün kılıyor. Örneklemek gerekirse; hep aynı hedefe atış yapıyorsunuz ve hedefinizin boyu 5cm diyelim. Ve bu 5cm'lik hedefe de ekseriyetle 50 metreye kadar bir menzilden atış yapıyorsunuz diyelim. Normal haliyle 12 büyütmeden SR12 artıkılı 5cm boyunda bir hedef için 7,5 metreden 30 metreye kadar mesafe ölçüm imkanı tanır. Oysa Hawke BRC programınıkullanarak 5cm'lik hedef için SR12 artıkılın kalibre edildiği 12 kat büyütme yerine ölçüm yaparken 20 kat büyütme kullanırsak ölçüm bölmelerinin sırasıyla 50m, 25m, 17m ve 12,5m mesafelere tekabül ettiğini hesaplayabiliyoruz. Böylece 5cm boyundaki hedefe 50m içinde atış yapıyorsak ölçüm yaparken 12 kat yerine 20 kat büyütme kullanırsak daha çok verim alabileceğimizi ve bu büyütmede hangi bölmenin hengi mesafeye tekabil edeceğini kolaylıkla bulmuş oluyoruz.


    Aynı zamanda bu hesaplamayı yaptığımızda eğer silahımızın namlu çıkış hızını ve kullandığımız peletin BC değerini doğru girmişsek Hawke BRC bize ölçümde kullanacağımız 20 kat büyütme oranında hangi mesafede SR12 artıkılın hangi noktasının kullanılması gerektiğini de söylüyor. g;$i

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

    • Official Post

    Tekrar emeklerin için sağol Mustafa abi.


    Teşekkür ederim Kamuran kardeşim,


    Burada "Eblemis" Evren kardeşime de teşekkür etmek isterim, Hawke ile yaklaşık 7 aydır yoğun yazışmalar, pazarlıklar, teknik tartışmalar, prosedürler vs... tümünü sıkılmadan sabırla yönetti ve bugün bu anlaşma başarıyla hayata geçti.