Pellet Karşılaştırması(Crosman-Norica-Gamo)

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • üst resimde pürüzsüz görünen pellet; kurşun değil de tornadan çıkmış çelik gibi görünüyor..
    kurşun pelletler yumuşak olduğu için üretimden pürüzsüz çıksa bile kutu içerisindeki sürtünmeden çizilecektir diye düşünüyorum, sürtünmeyi azaltmak için bazı markalar pelletlerin üzerine sünger koyup kutu boşluğunu alıyorlar.
    Bu arada yeni aldığım Gamo TS-22 Long Distance kutu 200'lük içinden 10 dan fazlapellet defolu çıktı %5

  • Sert pelleti kesinlikle tavsiye etmem ... (yiw setinin ömrü açısından)

    Airforce SSS LW 5.5 (Modifiye) + Vector 4-14x50 + Hill + Drager 6lt + İnceMehmet Solid (23 + 25 + 30 grain) + Jsb 15,89 Grain (kısa mesafe)

  • tyilmaz Arkadaş,



    Bana özel mesaj yolu ile gönderdiğiniz pelet resmini buraya aktarıyorum :



    [Resim Engellendi: http://www.incemehmet.com/pics/23.jpg]


    Bu pelletler de sözünü ettiğim temizlikde değil. Pellet hangi metalden işlenirse işlensin, gereği gibi işlenmemişse, ortaya aktarmış bulunduğum ilk resimdeki gibi bir sonuç çıkmaz. Pure lead, yada saf kurşun dediğimiz pellet malzemesi dahil hiç bir malzeme ezme/presleme usulü ile temiz bir mamülün ortaya çıkmasını sağlamaz. İlk resimdeki takım yolunu gözlemlediğimiz zaman F 0.075/tur oranında talaş kaldırma/işleme temizliğinin olduğunu görüyoruz. Ama kutulu pelletlerin hiç birinde talaş kaldırarak yani tornalanarak işlenmiş bir ürün görmedim. Benim aradığım, elektrolitik kurşundan üretilmiş kusursuz yani üzerinde çapak ve pürüzlerin olmadığı doğru merkezlenmiş pellettir.

  • önce bir kere ahlaken resmi yayınlamak için izin iste sonra bişeyler yazarsın... tornada bu yumuşaklıkta bir kurşunu işleyemezsin , işleyeceğin kurşunda sert olur ...
    50 bin pelletlik namlunun namlunun ömrü 10 bin pelletlere inebilir...tornada yapacağın pellet ayna gibi olsa bile ben onu pcp me sokmam...

    Airforce SSS LW 5.5 (Modifiye) + Vector 4-14x50 + Hill + Drager 6lt + İnceMehmet Solid (23 + 25 + 30 grain) + Jsb 15,89 Grain (kısa mesafe)

    Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen tyilmaz ().

  • tyilmaz Arkadaş,


    Öncelikle belirteyim ki, özel mesaj aracılığı ile yolladığınız resim, özel bir konuda değil. Şahsım, şahsınıza ait özel bir durumu, ifşa yada istismar etmiş değil. Dolayısı ile ortada ahlaki bir mesele yok. Bana yolladığınız ;Eley Wasp Magnum 0.22 kalibre pelletin yerli versiyonuna ait bir resim ve yayınlanmamasına dair özel mesajınızda herhangi bir ibare mevcut değil.


    Konumuza dönecek olursak ; elektrolitik kurşun, saf kurşuna en yakın ve endüstriyel kullanıma açık olan malzemedir. Şu an piyasada öyle pelletler varki, sadece kutu içindeki net ağırlık, elektrolitik kurşunun kilogram fiyatının altında. Bu da hurda malzemeden imal edildikleri anlamına gelir. Dolayısı ile serttirler. Sert pellet namluda yivleri olması gerektiği oranda dolduramaz ve kaçak yapar. Bu da hızı ve isabeti yani performansı etkilerken namluya da zarar verir.


    Tornada eloktrolitik kurşunun işlenemeyeceğine dair hükme nereden vardığınızı bilemiyorum. İşlemesi oldukça zor olan bir malzeme olduğu doğrudur ama bu onun işlenmediği yada işlenemeyeceği anlamına gelmez.


    Saygılar...