Diana Mod 460 Mag Yay Sorunu

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Selamlar;


    Diana Mod 460 Magnum 5.5 silahımın sanırım yayı kırıldı, kurarken içinden çatur çatur sesler geliyor ve kurma kolu yarım hareketten öteye gitmiyor kitleniyor.


    Silahı istanbula Av Doğa 'ya Diana nın yetkili servisine yay değişimine yollayacağım, belki garantiye girmez ve yay için ücret ödedirler bu nedenle birkaç sorum olacak:


    Diana mod 460 mag için hangi modifiye seçenekleri var, silaha elimiz değmişken modife yaptırmak istiyorum mesela maccari yay takabilir miyiz veya başka performans artırıcı ne gibi modifiyeler yapabiliriz, sizlere danışmak istedim ve yaklaşık maliyetleri ne oranda olur ?


    Tavsiyelerinizi bekliyorum


    Şimdiden Teşekkürler

    FX Revolution PCP 5.5 cal +Nikko Stirling TARGET MASTER 10X50-60 MD


    BUREO 30,06 + REDFİELD 3*9-ELİPTİC35


    ankarateam.png

  • Maccarinin sitesinde iki değişik kit gördüm ama merak ettim yeni silahınız neden yay kırdı.Bende de var bu silahtan o yüzden soruyorum bi keşif yapabildiniz mi acaba?Boş atış,soğuk hava vs.

  • Öncelikle geçmiş olsun. Üzücü bir durum yaşamışsınız.


    Silahı modifiye konusunda ise maccari yay ve keçe kullanılıyor yaygın birşekilde. Yay konusunda ostim de şahin yay diye bir firma var ve özel yay üretiyorlar bildiğim kadarı ile. Sarım sayısı ve sertliği siz belirliyorsunuz, adamlar üretiyor. Keçe konusunda birşey diyemeyeceğim ancak orjinal keçesi sağlamsa değiştirmeye luzum olmayabilir. Diana sonuçta kaliteli bir tüfek ve keçeside bu kaliteye oranla iyidir diye düşünüyorum. Yay ürettiriken normal yayın sertliğinden biraz daha sert ve 1-2 sarım fazla ürettirerek istediğiniz gibi bir yaya sahip olabilirsiniz. Bana bir silahçının dediğine göre son derece sağlam yay üretebiliyormuş bu firma. CFX imi satmasaydım bende farklı sertliklerde 2 veya 3 yay ürettirip en sağlıklı hangisi olacak diye deniyecektim. Yay değişimi, transfer deliği genişletmesi ve yeşil kauçuk gres uygulaması ile silahınız güzel bir duruma gelir diye tahmin ediyorum. Yay üretim maliyeti 30 ytl civarında oluyormuş.

  • 30 YTL'ye maccari'den yay + keçe alırsınız hem de denenmiş olur.

    FX :love: T12 + BSA 6-24 x 44 MD Side Focus
    AA :love: S410 XTRA (Mustafa Serdar tarafından modifiye edilmiştir ;d; ) + 8-40 x 50 MD Side Focus No Name


    "MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR"
    ankarateam.png


    AB RH (-)

  • sorun yay sorunu değilmiş, yayın içinde hareket ettiği klavuz görevi gören plastik bir boru varmış, o plastik parça kırılmış


    silahı av doğa ya yolladık ve tamir edip geri yolladılar, şimdi sorunsuz bir şekilde çalışıyor, herkese teşekkür ederim

    Hatsan AT44WX-10 .22 + Nikko Stirling Targetmaster 10-50x60 MD


    Pek yakında : Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MD :love:


    Hatsan Mod 95 Sas 4.5 Cal + Gamo 3-9x40


    Diana Mod 26 4.5 Cal + Optima 1x40 RedDot


    FX Revolution .22 + Nikon Buckmaster 4.5-14x40 Mil Dot




    ankarateam.png