MİLDOT-MESAFE

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Hedef boyu(mt) x 1000 / nokta sayısı = Mesafe veya Hedef boyu(cm) x 10 / nokta sayısı = mesafe Bu formüller doğru sonuç verir mi? Bir nokta ile ikinci nokta arasında kalan bir hedef olursa örneğin 0.6 nokta ya mı böleceğiz.


    10x büyütme ile iki nokta merkezi arası 1 milradyan olarak verilen ölçü ile ve farklı büyütmelerle ne hesaplanabilir. Elinize, emeğinize sağlık :)

  • ingilizcen varsa bizim Ted'in güzel bir videosu var...



    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Video için teşekkürler ama anladığım...:rolleyes: Chairgun programından silahıma göre notlar alarak atışlarımı midot ve click ile yapabiliyorum. Sanırım bu sizin Ted şartlara göre ezber yaptığı için mildot ile iyi anlaşıyor :him:s


    Farklı zoomlarda mildotla mesafeyi tespit edip, grafik, ezber olmadan hesap yapıp, şu mildot veya clickte atış yapacağım diyebilirmiyiz. Acaba milradyan(nerede kullanılır) ile mi hesap yapılıyor diye merak ettim. Bilgi yeterli değilse soru da anlamsız olur anlayışıyla, bilgi edinip sonra mı sorayım;şrofls;.

  • en güzeli birebir deneyerek notlar alıp atış yapmak. aynı silah aynı dürbünle çok atış yapınca hangi mesafeye kaçıncı mildot ile vuracağını tahmin edebiliyorsun. mesafe tahmin etmek ise oldukça zor, en güzeli lazer mesafe bulucu edinmek. çünkü mildotla mesafe hesaplayabilmek için nişan aldığın nesne veya yakınlarındaki bir nesnenin tam boyutunu bilmek, titretmeden tam kaç mildota geldiğini görmek ve hesap yapmak gerekiyor. az bir hata ile havalının vuramayacağı sonuçlar bulmak çok kolay. çünkü belli mesafeden sonra pelletin düşmesi çok fazla oluyor.


    yivli - ateşli silahta bu iş daha kolay, ama çokta kolay değil. aşağıdaki demo oyunu denemeni tavsiye ederim, orada nişan alınan hedefin 6foot (yaklaşık 183cm) olduğu ve mesafe hesaplama için formüller var. mildot ile mesafe hesaplayıp klik ayarı ile atışlar yapabiliyorsun. işin çokta kolay olmadığını göreceksin.


    shooter ready demo

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Mesafe bulucu ile hesap yapmaktan kurtulup, titiz bir çalışmayla silahıma göre mildot ve click notları alarak atış yapma şeklinin yaygın kullanıldığını öğrenmek beni rahatlattı. Sadece hesap yaparak herkesin daha zevkli atışlar yaptığını düşünüp o seviyeyi yakalarmıyım demiştim :) Fakat anladığım kadarıyla hem zor hem kesin sonuç olmuyor.Teşekkürler. Atışlarınıza bir kere de olsa gelmelimi ne... 8o

  • TED abi bu olayı yemiş :D her videosunu hayranlıkla izliyorum

    ;tacli#AT44 WX LW + BSA 8*32*44;tacli#