Sorun Sizce Hangimizde_?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Öncelikle herkese kazasız belasız hobiler. Silahım Mod 125 Sniper ve üzerinde tek parça ayak ile optima 3-9x44 dürbün takılı. Bugün elime yeni geçen H&N pelletler ile 30 metreden dürbünümü sıfırlamayı denedim. İlk olarak 21.30 grainlik baracuda match'ler ile atmaya başladım baktım vuruş noktalarının araları oldukça fazla hemen pellet değiştirip 17.13 grainlik silver pointlere geçtim. Fakat o da ne aynı hedefe nişan almama rağmen bu pelletler A4 kağıdına bile isabet etmiyor. Hedefin 30-35 cm sol alt köşesine gidiyor. Neyse bi şekilde dürbünü kağıdı vuracak kıvama getirdim ama yine baracudalar gibi araları 5-10 cm olan gruplar ortaya çıktı. Ben de sinirlenip günü yarıda kestim ve eve döndüm. Evde dürbünü söküp koridorda yaklaşık 10-11 metreden atalarımız gibi göz gez arpacık yöntemi ile her iki pelletle de atışlar yaptım. Silver point yine sol alt köşeye gidiyor ama bu defa vuruşlar hedeften 3 cm falan uzakta ve her iki pelletle de 10-11 metreden yaptığım gruplar 1 TL büyüklüğünde hatta çoğu atış tek delik yapmış. Bu kadar gevezelikten sonra asıl soruya geleyim. Sizce burdaki sorun dürbünde mi, bende mi yoksa mesafenin artmasında mı? Neden bu kadar alakasız atışlar ortaya çıkmış olabilir? Konuyla ilgilenen herkese şimdiden çok teşekkür ederim...

  • 30 metreden dürbünümü sıfırlamayı denedim. Neyse bi şekilde dürbünü kağıdı vuracak kıvama getirdim. 10-11 metreden atalarımız gibi göz gez arpacık yöntemi ile 1 TL büyüklüğünde hatta çoğu atış tek delik yapmış.

    Anlattıklarınıza göre dürbün, ayak, palet, tüfek bir çok şey söylenebilir ama anlamsız olur. Gez arpacıkla 10 mt tüfekte, palette ve sizde sorun olmadığı açık. Yanlış anlamadıysam cümlelerinizden dürbünü 10 metre de sıfırlamadığınız anlaşılıyor. Öncelikle 10 mt de dürbünle gez arpacık grupmanını görmeniz gerekiyor. Ondan sonra sorunlarınıza mantıklı cevaplar verilebilir.

  • Saygısızlık etmek istemem ,


    pellet veya saçma dersek sevinirim . palet ; dalgıçların yüzerken ayağa taktıkları kaucuk parçaya denir.


    Saygılar. :rolleyes:

    filinta


    dulce bellum inexpertis

  • Saygısızlık etmek istemem ,


    pellet veya saçma dersek sevinirim . palet ; dalgıçların yüzerken ayağa taktıkları kaucuk parçaya denir.


    Saygılar. :rolleyes:

    Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış ama saygısızlık olduğunu duymadım :thumbup: Fakat ben profesyonel dalgıcım :) Palet evet dalgıç ayaklığına, forklif yüklerinin altında ki ızgaralara, tankların ve iş makinasının tekerleklerine, ressamların renk karıştırma tablasına, mesleğimde basınç yaratan kömürlere isim olarak verilmiştir. Forumda ilk mesajlarıma bakarsan hep pellet yazdım. Sonra Türkçe içinde mutasyona uğramamış yabancı sözcük kullanmayayım dedim :whistling: Sonra da bir süre saçma yazdım. ;) Saçma ise av fişeklerin de kullandığım ve alakasız olduğu için bana -''saçma''- geldi. ;rofl.; Kimseyi eleştirmiyorum ama bende böyle bir handikap oluştu. Hazır uyarı yapmışken uygun olanı sen seç ben de kurtulmuş olurum Berke kardeşim. Konu sahibinden özür diliyorum. Saygılar.