Diana Mod 54 ve Hatsan AT 44 LW Ses Testi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Ne zamandır aklımda olan birşeyi gerçekleştirdim, sırf merakımdan arkadaşımın stüdyosunu ziyaret ettim, izole olan kayıt odasında tüfeklere ses testi yaptım.
    tüfeklerin 2 side stok, herhangi bir modifiye söz konusu değil. ikiside 5.5 mm aynı tür pelet kullanıdı, peletin vurdugu yer tamamen ses cıkarmayan yumusak bir yüzeydi.


    silahları sabitledikten sonra birkaç farklı yerden ölçme denemesi yaptık. en verimli oldugunu düşündüğümüz bir yere kanaat getirdikten sonra sırasıyla birkaç ölçüm yaptık ve ortalama değerleri alıp yuvarladık.


    sonuçlar: Diana mod 54 orjinal hali 81 db
    orjinal diana metal moderatör takılmış hali (bu model için üretilmiş) 78 db


    Hatsan AT 44 LW namlu 92 db
    orjinal hatsan metal moderatör ile 84 db


    at 44 belirgin bir biçimde daha fazla ses çıkarıyordu öncedende, bunu ölçerekte rakama dökmüş oldum


    At 44 de moderatör daha fazla işe yaraken dianada sadece 3 db sesi azalttı aslında bir yaylı için fena rakam değil

  • gerçekçi olması açısından ölçümü tek mikrofon (mono ses düzeni) kullanarak yaptık çünkü insan kulağı sesleri mono olarak duyar.
    silahlarda namlu önünden ölçüm yaptiğimizda afaki sonuçlar çıktı, nedeni ileriye doğru basınç var peletle beraber bir miktar havada çıkıyor.
    bu doğru bir ölçüm değildi.


    sağdan soldan birkaç denemeden sonra en iyi ölçümün. atıcı kulağından olacağına karar verdik. zaten mantıklısıda bu sonuçta ses atıcıya ne kadar yansıyor o önemli.


    tüfekleri sabitledikten sonra atış pozisyonunda insanın kulağı nereye gelir. bizzat atış pozisyonu alarak yer belirledim. oradan ölçüm yaptık yani ölçümümüz neredeyse %100 oranında atıcının kulagına gelen ses üzerinden hatasız bir ölçüm.


    mesela silahın yanından ölçüm yaparsanız ses daha fazla çıkıyor ama bu gerçekçi değil . sonuçta sesin önemi atıcının ne kadar ses duydugudur. yoksa silahın önünde yanında durupta çok ses yapiyor demek doğru ölçüm olmaz

  • güzel bi araştırma yapmışsınız özellikle hatsanın orjinal moderatörünü bi süs eşyası olmadıgını anlamış oldum saygılar

    hatsan mod 33 4,5mm 177cal


    hatsan mod 70 4,5mm 177cal


    hatsan mod1055.5mm 22cal winchester3-9*32


    gamocfx5.5mm 22 cal square3-9 40


    at44wx 10 lw 5.5 22 cal optima 3.12,44 AOE ;tacli#
    armsan phenoma carbo 12 cal otomatik av tüfeği tacli.png