Gerçek göz ve Nişan

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar ben gerçek gözümün hangisi olduğuna karar veremiyorum. Evet... O çok bahsedilen yöntemi(baş parmakla iki gözle nişan al sonra tek tek sağ ve ssol ile nişan al falan...) uygulayamıyorum iki gözle nişan alamıyorum. Çünkü tabancayı veya hedefi çift görüyorum iki gözle nişan almak istediğimde.


    Tabancamla sağ gözümü kapayarak nişan aldığım atışlarla sol gözümü kapayarak nişan aldığım atışlar arasında anlamlı bir fark bulamıyorum. İkisinde de aşağı yukarı isabet oranı aynı gibi. Bir türlü karar veremedim...


    Başka bir yöntem var mıdır gerçek atış gözünü bulmak için.(Sağlağım..Fakat çift elimi kullanarak atış yapıyorum.)

  • Hocam dediğimi yap , ilk önce elini(herhagi) al ve başparmak ile işaret parmağını birleştir burnundan yatay bir düzlemde 35-40 cm kadar uzaklaştır sonrasında ise 10 metre uzaklıktaki biyere odak ol (o elinle oluşturduğun çemberin içinden bak,baktığın yer çemberin orta noktası olcak şekilde)ilk önce iki gözle bak sonra sağ kapa eğer odak olduğun yer hala ortada ise sol gözsün değilse sağ gözsün.Bu yapılan işlemler (yalnışım varsa düzletin lütfen)senin beyin ile olan sinirsel bir olay yani aslında sağ isen gezi sola ayarlar isen soluda kullanabilirsin isabette hiç bir fark olmaz fakat reflexte yavaşlama olur.Sağ göz sol göz muhabbeti burdan gelir.İsabette farklılık olmaz gezi ayarladığında(ama reflexte yavaşlama olur).



    İyi akşamlar...

    Hatsan Mod 125 Th kundak .22kalibre Optima 3-9'32 :thumbup:
    Hatsan AT-44 S10 .22 :love::thumbup:

  • atıcı1987 kardeş cevabın için teşekkürler. Dediğin testi yaparken hedefe odaklanınca çemberi çift görüyorum. Çemberi teklemek için çembere odaklanıp hedefi flu şekilde çemberin orta noktasına denk getirince oldu gibi. Bu durumda gerçek gözüm sol gibi. Ama dediğim gibi çembere odaklanıp hedefi flu yapınca...
    Sağ ve sol göz meselesinde de dediğine katılıyorum. Ben de kendi kendime derdim kafamı ona göre ayarlarsam sağ veya sol gözün bi farkı yok diye. Ama hep silahı burun hizzanızda tutun falan diyorlar. Burun hizzasından tutunca da sadece basıkın göz doğru görüntüyü veriyor.