Dürbünü sıfırda takmak

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Vuruşlar o kadar aşağı ve sağa oluyor ki klikler bitse dahi vuruşta hala ciddi bir sapma oluyor. Her zaman artıkıl merkezde iken montaj yapıp klik kullanmadan şim ile tüfeğe sıfırlarım. Fakat şimdi arka ayakta dürbün borusu altına 1.5 mm borunun soluna 1 mm şim koymam gerekiyor. Alt kısma şim koymak dahi beni rahatsız etse de 1 mm kadar katlanıyordum :) Fakat bu kadar fazla şim olmasını kabul edemediğim için danışmak istedim. Üç dürbün ayağı ve üç dürbün ile denedim. Bana göre sorun kızak namlu çakışması ama şim koymaktan başka çözüm var mı? Teşekkür ederim

  • Üç farklı ayak ve dürbünle denediyseniz, büyük ihtimalle sorun namlu ve blok'un(kızağın) aynı eksende olmamasındandır.
    Şim koyarak istikrarlı atabiliyorsanız bence düzeni hiç bozmayın. Tüfeği kullandıkça ayar değişiyorsa bir çözüm bulmak lazım.

  • Sorun nedeniyle isabet denemek için çok atış yapmasam da sanırım 20 30 atış sonra kayma yapıyor. Çözüm ne olabilir.

  • Silahı görmeden fikir yürütmek biraz zor ama mantık çerçevesinde herşey yapılabilir. Yamultma, delme, kesme ne gerekiyorsa.
    Ateşli yivli bir silahta uygun dürbün montaj yeri olmamasına rağmen göz kararı yöntemlerle dürbün monte edip, 3 atışı 600 metre mesafede 6cm çapta toplayanları duydum.
    Yeterli tekniğe sahip birisi mutlaka bir çözüm bulabilir. Bu taraflara yolunuz düşerse Ankarada bakabiliriz.

  • eğer tüfeği fabrikasına gönderemiyorsanız ayakları yamultup takmakta bi çözüm olaiblir :)

    Sorunun tüfekte olduğuna emin olursam ki öyle görünüyor, daha yeni zaten göndereceğim