Sizce en iyi PCP silah hangisi?En son nokta nedir?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Gladiator'ün maksimum hızda atış kapasitesi 100, bununla ilgili yabancı forumlarda atış hız ölçümlerini görmüştüm, tekrar bulabilirsem foruma aktarayım. Gladiatör'e uzuuun araştırmalar sonucunda karar verdim g;$i , mesela bir kullanıcı kendi silahı için 11 tane magazin almış, 11 magazini bitince (88 atış) tüpü ve magazinleri tekrar doldurduğunu belirtmiş.


    Daystate'in MVT (mapped velocity technology) ve MCT (mapped compansated technology) sistemli 2008 model silahları olayı bu konuda abartmış durumdalar, bu sistemler ile sıcaklık-basınç değişimlerine göre atılan pelletin hızınıda hesaplayarak, regülatör basınç ayarlarını yapmakta, ayrıca üzerindeki ekrandan kalan basınç, atış sayısı, pil durumu (tetik sistemide pilli), pellet hızınıda gösteriyormuş :!:
    bu teori, eğer pratiğede aynı şekilde yansıtılabiliyorsa sanırım en stabil atışları yapacak PCP'ler bunlardır.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • şimdi pcp de dürbünü sıfırladık ve 100 metre atışında gayet iyiyiz diyelim. en iyi stabil atışı sağlayan yani en iyi regüle sistemine sahip pcp sizce hangisi? bende düşünüyorum alacağım fakat 15-20 yapıp sonrasında düşme yapması dürbün artısının belli atışlardan sonra yukarı kaldırıp atmak pek cazip gelmiyor. bu konuda en başarılı silah galiba gladyatör gibi görüyorum ama henüz ben bunu aldım deyip yoruma açılmış değil.

    Bunun tek çaresi alın Mustafa Serdar arkadaşımdan benim gibi bir spriral hortum, bağlayın scubayı doğrudan tüpe. Canınız sıkılana kadar stabil atış yapın. Garanti veririm sabahtan akşama kadar aynı noktayı vurur, canınız sıkılır hedefte yazı yazmaya kalkarsınız.

    S&W 686-6

  • Bunun tek çaresi alın Mustafa Serdar arkadaşımdan benim gibi bir spriral hortum, bağlayın scubayı doğrudan tüpe. Canınız sıkılana kadar stabil atış yapın. Garanti veririm sabahtan akşama kadar aynı noktayı vurur, canınız sıkılır hedefte yazı yazmaya kalkarsınız.

    abi tüfekle birlikte sırtta tüp taşımak karizmaya aykırı düşer. ;confused;

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png


  • abi sırtta tüp taşımak karizmayı çizer bea ;confused;

    Yok be kardeşim, hiç de değil.


    Birincisi, tüpü zaten sırtta taşımıyorsun: yazdığım gibi tüp 12 litrelik. Yani yaklaşık 15 kg falan geliyor. Sırtında bu yükle fazla dolaşacak adamın akşam halini düşünmek istemem.
    İkincisi de karizmaya pek birşey olmuyor ki, son Pazar buluşmamızdaki benim fotoların altındaki notlarda karizma kelimesi bolca geçmekte. (biraz tevazu sınırlarını aştım galiba ??)

    S&W 686-6

  • öyle tüp müp hafif gelir bozmaya

    Yok be kardeşim, hiç de değil.


    Birincisi, tüpü zaten sırtta taşımıyorsun: yazdığım gibi tüp 12 litrelik. Yani yaklaşık 15 kg falan geliyor. Sırtında bu yükle fazla dolaşacak adamın akşam halini düşünmek istemem.
    İkincisi de karizmaya pek birşey olmuyor ki, son Pazar buluşmamızdaki benim fotoların altındaki notlarda karizma kelimesi bolca geçmekte. (biraz tevazu sınırlarını aştım galiba ??)


    Abi senin karizma öyle tüp müp hafif gelir bozmaya ;) .sen o smk denen tüfeklerden at tüfek evanix gibi durmazsa noliim :thumbup: .

  • öyle tüp müp hafif gelir bozmaya


    Abi senin karizma öyle tüp müp hafif gelir bozmaya ;) .sen o smk denen tüfeklerden at tüfek evanix gibi durmazsa noliim :thumbup: .



    +1 amca harıkasın yaa.

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen togay yurtsever ().


  • Abi senin karizma öyle tüp müp hafif gelir bozmaya ;) .sen o smk denen tüfeklerden at tüfek evanix gibi durmazsa noliim :thumbup: .

    Sonunda çocukluğumdaki gibi çakıyı alacağım elime, tahtadan bir kundak yontacağım sabırla. Pinoteksi çekip üstüne hafif bir de yat verniği attırıp namlu niyetine de elektrik kablo kanalı diye kullanılan koyu renkli boruyu çakacağım.
    Vereceğim bir poz, bakalım nasıl çıkacak ??? x;.z

    S&W 686-6

  • Sonunda çocukluğumdaki gibi çakıyı alacağım elime, tahtadan bir kundak yontacağım sabırla. Pinoteksi çekip üstüne hafif bir de yat verniği attırıp namlu niyetine de elektrik kablo kanalı diye kullanılan koyu renkli boruyu çakacağım.
    Vereceğim bir poz, bakalım nasıl çıkacak ??? x;.z


    İstersen kuş lastiğiyle poz ver abi sorulur mu? :thumbup: Ayazağa buluşmasındaki fotolarınız film ve/veya reklam afişleri gibiydi.Yani bu fotojenite abartılıcak bişey değil tabi kimi insanlarda var sizin gibi.Siz tabi asıl sıcakkalpliliğiniz,samimiyetiniz ve ilgililiğinizle seviliyorsunuz(bayanlar hariç) tahminim(bence).

  • Benjamin Discovery Nasil bir tercih olur?
    .22 caliber için 900 fps namlu çıkış hızı varmış.
    Fiyatı da bana çook uygun gibi geldi. Yurt dışındaki fiyatı 379 dolar, bu fiyata pompa dahilmiş...
    Sadece silahın 239 dolar fiyatı var...
    Crosman nın resmi sitesinde bir tanıtım animasyonu var...
    İncelemek isterseniz buyrun link:
    http://www.crosman.com/site/catalog/crosman/rifle/pcp

  • videosuna baktım da amatör işi gibi ama yanında pompasıda var eşantiyon.cazip yönü orası.

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • Havalı tüfeklerde "Amacımıza göre havalı tüfek seçimi" desek daha doğru olmaz mı ? Tabi ki havalı tüfek seçerken başka etmenlerde var. Örneğin; isabet, güç, estetik, ağırlık v.b. gibi. Kimi stabil atış için üretilmiş, kimi av için, kimi uzun mesafe için, kimi de olimpik atışlarda dürbün kullanmadan atış için...


    Anladığım kadarı ile öncelik hep güçte! Bir zamanlar bir reklam vardı, "kontrolsüz güç, güç değildir". Buradaki "kontrol" kelimesini ben "attığım hedefi vurmak" anlamıyla özdeştiriyorum.


    Kusura bakma ama Erdem Abi Air Condor bana çirkin geliyor ½bay£bay`; Ayrıca Air Condorun tipini sevmeyen sadece ben değilim ki, ithalatı problemli diye biliyorum. ;hirr; Ama dersen ki " Air Condor Türkiye giriş yapsın,sana bir tane Air Condor hediye edeceğim" hayır da demem ;)


    Benim beğendiklerim (model belirtmeksizin, sadece üretici firma başlığı ile) ; Air Arms, Steyr, Daystate ve Walther


  • ambrosia sana özellikle güç konusunda tamamen katılıyorum, ama herkezin zevki farklı. ama yinede alnını karışlamak zorundayım ^^ konunun başlığı "son nokta" ile bitiyor, bende teknolojik olarak "son nokta"yı yazdım. Fakat sanırım ben yanlış anlamışım, konu dağıldı bende kaosa katılıp buralara geldim.
    herkezin gönlünde yatan aslan başka g;$i

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Erdem Abi,


    Karışla valla canın sağolsun da benim en sonda "hediye" ederim yazımıda atlama ama ;) Şu son jenerasyon tüfekler ile ilgili yazını da okudum. Hani şu hava basıncına sıcaklığına göre bile merminin çıkış hızını ayarlama davası...Abi peki atıcılık nerde kalacak ?? Yakında uzaktan kumandalı da yaparlar herhalde :)


    Hergün bu PCP tüfek seçiminin seçenekleri çoğalıyor. Ama sadece seçiyoruz. Bir gelsin bakalım kim ne alacak. Havalı tüfeğin fotoğrafını beğenen biri "Mustafa Abi bunuda getirsin" diyor. Çok değil daha geçen sene kaç çeşit PCP tüfek alabiliyorduk? Şimdi KatreSu bünyesi ile seçeneklerimiz çoğalırken ve işin başında iken biraz abartılmaya başlandı sanırım. Pyramidair ın fiyatları ile bile mukayesesi yapılıyor. Tabiki de gelsin hepsi gelsin. İmkan olsa da hepsinden birer-onar tane alsak. Ama çok erken daha...Bir söz vardır ve bence biz bunu yapmalıyız ve gerisini bu işe maddi manevi çok şey koyan zamanında Kemal Abi ve gelcekte Mustafa Abi başta olmak üzere geçmişte ve gelcekteki kişlerin tecrübe,bilgi ve seçimlerine bırakmalıyız.


    "Bir işe Türk gibi başla, İngiliz gibi bitir."

  • Şu son jenerasyon tüfekler ile ilgili yazını da okudum. Hani şu hava basıncına sıcaklığına göre bile merminin çıkış hızını ayarlama davası...Abi peki atıcılık nerde kalacak ?? Yakında uzaktan kumandalı da yaparlar herhalde :)


    atıcılığın şans işi olmaması gerekli diye düşünüyorum, burada Daystate'in yaptığı/yapmak istediği hız stabilitesi bakımından havalıtüfeği mükemmel hale getirmeye, isteğimiz dışında gelişen ve hıza bağlı olarak uzun mesafeli atışlardaki başarısızlığı ortadan kaldırmaya/azaltmaya çalışmak. Nasıl sıfırlaması kötü / kalitesiz dürbün/ayak veya bir atışını 750fps 2. sini 810fps atan bir silahla başarı düşüyor? bunları minimize etmek. Silah ne kadar mükemmel olursa atıcılığın zevki ve başarısıda artar.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • airforce lar o bahsi geçen 100(hatta 150) metre üstü atışlar için biçilmiş kaftan bence.Tip meselesi tamamen kişisel tabi.Ama tek atışlı olduğunu da unutmamak lazım(bu devirde).

  • Şu an hayalimdeki tek tüfek FX T12 . Hafifliği ve kalitesi beni cezbeden yanı. Tip konusuda bence harika. Çok rahatlıkla söyleyebilirim ki benim için en güzel tipli PCP. Ben ayakta atış yapmayı sevdiğim için bana çok uygun. Eğer bir tüfek almaya niyetlenirsem ve bir bütçe ayırırsam; bütçem dahilindeki tüfeklerin, ilk önce tipine bakarım. Hoşuma giderse isabetliliğine ve kalitesine bakarım. Bunlar tatmin ederse en son gücüne ve bu gücün benim istediklerimi yapıp yapamayacağına bakarım. Hepsinden kendimce artı verirsem alırım.

  • Gördüğüm kadarı ile , hep hız tuzağına yakalanıyoruz, tabii ki bahsettiğim yollardaki tuzaklar değil.


    AirForce Condor .22 1250 fps, Evanix AR6 1315 fps. Süper silahlar.
    Pellet ağırlığı verilmeyince yukarıda sözünü ettiğim hız tuzakları oluşuyor.


    AirForce Condor, 14.3 grain CP ile ilk beş atış 1250 fps civarı, 15. atış 1200, 20. atış 1175 fps. Azami güç 50 fpe. Daha ağır pelletlerle 60 fpe ye kadar çıkabiliyormuş.


    Evanix AR6, Hafif pelletlerle 1250 fps üzeri ilk atış. 14.8 grain Beeman Ram Jet ile ilk atış 1055 fps, 31. atış 822 fps.
    28 grain Eun Jin pelletler ile 977 - 930 fps arası 22 atış Azami güç 60 fpe.


    Gelelim seri üretilen en güçlü .22 silaha :
    Daystate Air Ranger, 40 grain solid mermilerle 950 fps. 80 fpe. 16 grain JSB ile 1320 fps.
    Tek kusuru fiyatı. Bir tane Air Ranger yerine üç tane Condor veya üç tane AR6 ve üzerlerine de üç tane orta kalite dürbün alabilirsiniz.

  • atıcılığın şans işi olmaması gerekli diye düşünüyorum, burada Daystate'in yaptığı/yapmak istediği hız stabilitesi bakımından havalıtüfeği mükemmel hale getirmeye, isteğimiz dışında gelişen ve hıza bağlı olarak uzun mesafeli atışlardaki başarısızlığı ortadan kaldırmaya/azaltmaya çalışmak. Nasıl sıfırlaması kötü / kalitesiz dürbün/ayak veya bir atışını 750fps 2. sini 810fps atan bir silahla başarı düşüyor? bunları minimize etmek. Silah ne kadar mükemmel olursa atıcılığın zevki ve başarısıda artar.


    haklsın valla +1

    Sevmek güzel meslek ,


    Can dayanıyor dayanmasınada ,


    Yürek gitti gidecek ...
    cukurovateam.png


    Güzel olan sevgili değildir , sevgili olan güzeldir ...