FX yurdu İsveç'i tanıyalım

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • İsveç Krallığı, Baltık Denizi kıyısında, Finlandiya ile Norveç arasında yer alan Kuzey Avrupa ülkesidir. Yaklaşık 9 milyonluk bir nüfusa sahiptir. Nüfusun hemen hemen bütün kısmı Germen asıllıdır. Yüzölçümü: 449,964 km²'dir. Para Birimi İsveç Kronu'dur. Resmi dili bulunmamasına karşın ülkede en yaygın konuşulan dil İsveççe'dir. Fransızca, Almanca ve Fince de konuşulmaktadır. Ancak küreselleşmenin etkisiyle İngilizce çok yaygın bir biçimde konuşulmaktadır. Başkenti Stockholm'dür
    [Resim Engellendi: http://img223.imageshack.us/img223/1129/78033050oh6.jpg]


    Başlıca şehirleri Stokholm, Göteborg ve Malmö'dür.
    [Resim Engellendi: http://img223.imageshack.us/img223/2980/36605740sf3.jpg]


    Uluslararası tanınan şirketleri arasinda şunları sıralamak mümkün: Volvo, Saab, Atlas Copco, Ericsson, Sony Ericsson, Ikea, Absolut, Scania.


    Ayrıca gelişmiş bir müzik endüstrisi bulunmaktadır. Uluslararası arenada tanınanları ABBA, Roxette, The Cardigans.
    [Resim Engellendi: http://img223.imageshack.us/img223/7393/14111462an9.jpg]
    Dini: Halkın yaklaşık % 90'ı Protestandır. Protestanlık devletin resmî dîni sayılmaktadır.


    Eğitim: İsveç'te 7 ile 16 yaş arasında eğitim mecburidir. Okur-yazar oranı yaklaşık % 100'dür. Altı tane üniversite vardır. Bunlardan en önemlisi olan Uppsala üniversitesi eski târihlerde kurulmuştur.


    Tipik kuzey iklimi görülmekte ve Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında gündüzler çok uzun geceler ise o derece kısa olmakta. Kışları sıcaklıklar bazen -50 dereceye kadar düşmektedir.


    kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0sve%C3%A7


    ''İsveç Majesteleri'nin Sancağında Hilal Taşıyan Gemisi'' İsveç krallığının bu günkü varlığında rolü olan bir imparatorluk.''Osmanlı İmparatorluğu'' . hikayeyle ilgilenenler buradan ulaşabilirler.
    http://www.barbaros.biz/Majest…_Hilal_Tasiyan_Gemisi.htm

    :love:(Ahh.Bir karar verebilsem !)
    egeteam.png