Pellet Sorunu

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Tüfeği aldığımdan beri ikişer ikişer farklı pelletler alıp deniyorum. Son gelen gamo pro matchin yarısı. Gamo hunterın tamamı etekleri yamuk geldi. Kaç gündür kafayı yedirdi niye saçma sapan yerlere gidiyor bu pelletler diye. En son namludan bile şüphelenmeye başladığımda fark ettim. içinden seçtiklerim ile atış yapınca anlaşıldı. Merak ettiğim konu kargoda gelirken bu hale gelmiş olabilir mi?

    Remington AM77RM
    Crosman 1077
    Stoeger X10 + Hawke Sports HD 3-9x40 AO
    Hatsan AT44 WX-10 LW + BSA 8-32x44
    Hatsan Mod 70 + Optima 4x20 :)

    • Official Post

    kargo da olabilr. kutulara gerekli özenin gösterilmeside olabilr.
    jsb lerin etekleri cok yumusak birde pelletler 4.5mm ise yamur yumur oluyor. ben jsb 10.34 grainlerde bu sorunu yaşamadım diger jsb 4.5 ların cogunda bunu gördüm
    buna aa da dahil.

    agt agtagt

  • Gamo pelletlerin alaşımı sert, bu yüzden etek ezilme problemi pek duymadım. Elden ele dolaşması, kutunun yerden yere vurulması lazım ezilmesi için.


    Ezilmeden kastınız küçük bir miktarsa genellikle pek sorun teşkil etmez (İlk atışlarda ezik olmasının dikkatinizi çekmemesine istinaden küçük bir miktar olabileceğini düşündüm). Başka pelletlerle isabet sağlayabiliyorsanız, sorun namlu pellet uyumu olabilir.


    Bir de merak ettim, nereden aldınız pelletleri?

  • Dediğim gibi hunterın tamamı yamuk. Pro matchin de yarısı kadar seçtim içinden. ar-mer dan almıştım. Daha önce de hatsan jsb straton ve exact jumbo almıştım ar-merdan. Benim tüfekte kullandığım en iyi pelletlerdi.

    Remington AM77RM
    Crosman 1077
    Stoeger X10 + Hawke Sports HD 3-9x40 AO
    Hatsan AT44 WX-10 LW + BSA 8-32x44
    Hatsan Mod 70 + Optima 4x20 :)

  • Bayinin ve kargonun haşinliği nedeniyle pelletin yumuşaklığı oranında zarar oluyor :) Bozuk eteği başka bir pelletin başına bastırırsanız bir kaç deneme sonra düzgün üretim yapmaya başlıyorsunuz :) Konik başlı tükenmez kalem veya benzeri bir şey de olabilir.

  • gamo nun pelletleri imalat hatalı ben bayiiden kendim gittim aldım eteklerin yamukluğu sarsıntıdan veya ezilmeden kaynaklı değil
    eteklerin bir kısmı sanki erimiş gibi buda pellete falso yaptırıyor. hatsan jsb pelletler etekleri yumuşak olduğu için ezile biliyor ama elinizle veya kalem yardımı ile düzeltip atılabilir ve isabeti de bence mükemmel gamo ya verilen para boşa gidiyor

  • Yamuk pelletleri namluya veya şarjöre yerleştirdikten sonra başka bir pellet ile arkasından bastırarak öndeki pelletin eteklerinin namluya veya sarjöre tam oturmasını sağlayabilirsiniz.