Diana (RWS) Mod54 AirKING incelemer

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba,


    Bir süredir kullandığım bu güzide tüfeğin YouTube da bile videosunun olmaması beni oldukça şaşırttı.
    Bu bağlamda kısıtlı zaman ve imkanlarda az da olsa bu tüfeği merak eden arkadaşlara fikir verebilmesi amacı ile yaptığım incelemeri ve videoları yayınlıyorum.


    Önce genel bir tanıtım yapalım;
    Diana Mod54 AirKing, FAC (ateşli silah categorisi [gücünden dolayı]) bir tüfektir. Bu tüfeğin .177 Kalibre yani 4.5 mm olanının namlu çıkış hızı fabrika verilerine göre 1.100 fps yani saniyede yaklaşık 335 metredir. 335 m/s ortalama 8.5 grainlik bir pellet ile elde edildiğini varsayarsak mermi namludan çıktığı anda yaklaşık 23 ft/lbs / 30.92 joul güç üretmekte.


    Tüfeği ilk söktüğümde gözlerime inanamadım, neredeyse su kıvamında çok çok ince bir makina yağı ile yağlanmıştı tüfek, bu yağ belki birkaç ay sorunsuz idare eder ama bence hangi tüfek olursa olsun ilk alındığında açılıp kontrol edilmesi çok önemli. Tüfeği iyice temizledikten sonra kauçuklu gres ile tüfeği düzgün ve titiz bir şekilde yağladım. sonra promagnum'dan daha hafif, örnegin daisy marka (sanırım 7-7.5 grain civarında) atış yaptığımda sonic-boom (ses üstü hıza geçildiğinde duyulan patlama) yı duymaya başladım, evde yaptığım atışlarda resmen yıldırım sesine benzer ses duyuyorum hafif pelletler ile atınca ve bunu üzerinde standart gelen yay ile yapıyor. (sanırım 3.2 mm)


    Tüfeğin ana Özellikleri;
    * Yandan kurma sistemi
    * Geri tepmeyi neredeyse sıfıra indiren patentli retrograde kızaklı ray sistemi
    * Kurma esnasında kurma kolunu elinizden kaçırdığınızda, kurma kolunun geri çarparak parmağınızı kırmasını önleyen otomatik emniyet sistemi
    * 1.Sınıf Ağaç ve Metal/mekanik işçiliği
    * Düzgün ve Temiz kullanıldığında evladiyelik bir ürün olması (Yanılmıyorsam Clio (hasan) 9 yıldır bu tüfeği kullandığını ve hala çok çok memnun olduğunu söylemişti) (yanlışım varsa düzeltsin lütfen)


    Tüfeğin olumsuz sayılabilecek özellikleri:
    * Ağırlık : bu tüfek dürbün hariç 4,5 kg civarında bir ağırlığa sahip, rahat kullanım için orta yada üzeri fiziksel yapı gerektirir, aksi halde 15-20 atıştan sonra kollarınız yorulabilir


    * Dampa ayak gereksinimi: Tüfek güçlü olduğundan her ne kadar tepmeyi önleyen sistemi varsada bu sadece kullanıcı için geçerlidir, tüfek aslında teper ancak ray sistemi sayesinde kullanıcı hissetmez ancak dürbün için aynı durum söz konusu değildir. Dürbün mekanik üzerine monte edileceğinden dampa ayak olmadan üzerindeki dürbün çok uzun süre ayarlı kalamaz. (Bu konuda benim bir çalışmam var, dürbünün kundağa sabitlenmesi sayesinde tepmenin dürbüne etki etmemesi için, kısa zaman sonra tamamlayacağım inşallah)


    Tüfeğin tepmeyi hissettirmemesini gösteren bir video:
    http://www.esnips.com/doc/71fd…37e665/AirKING_retrograde



    Tüfeğin resimleri



    [Resim Engellendi: http://www.alanasor.com/airgun/1.jpg]


    [Resim Engellendi: http://www.alanasor.com/airgun/2.jpg]


    [Resim Engellendi: http://www.alanasor.com/airgun/3.jpg]

    Mesaj 5 düzenlendi, son düzenleyen Pars ().

  • elinize, emeğinize sağlık.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Bir düzeltme tüfeğin dürbün hariç ağırlığı 4,600 gr.

  • Değerli kardeşim Pars çok güzel bir konuda bilgilendirme yaptığın için teşekkürler.Bende Diana Mod.54 almayı düşünüyordum. Bu silahı kullananlardan görüş almayı düşünürken sizden böyle bir açıklama almam benim bu silah konusundaki düşüncelerimi pozitif yönde netleştirdi.Elinize sağlık selamlar.

  • güzel ve aydınlatıcı bilgiler :thumbup: emeğinize sağlık . bir süre bu tüfeği kullandım benim gördüğüm tek dez avantajı ağır olması .bunun dışında gayet isabetli bır tüfek uygun pelletler kullanıldığında. ve evladiyelik dıyebılırım..

    Vursan-Stoeger x20 4,5 mm :love: