Havalı tüfeklerde yağmurlu havalarda kullanım...

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Havalı tüfekler de nemli ortamlarda kullanımında sorun çıkmayacak marka ya da modeller varmı?Şu an kullandığımız silahlarımız G3 ler kadar hassas ben havalı silahların ak47 sini arıyorum...Kamuflaj bantları neme karşı koruyucu olurmu?

    webley patriot 5.5 + hawke reflex 4-12*50 mildot
    TOZ MC 20-01(SATILDI)
    ARMSAN A612W 71+61 slug namlu(ahşap kundak,karbon plastik kundaklı,satılır)
    REMİNGTON 870 20" F.R.

  • bu tür korumalarla kullanıp, daha sonra mutlaka temizleyip yağlamak gerekir. Bu kaplamalar nemi hapsedip, kuruma süresini uzatarak uzun vadede paslanmaya neden olacaktır.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • düz suyun pek paslandırma etkisi yok bence 4-5 saat ıslak kalabilir tabi sonradan iyice kurulayıp yağlamak şartıyla.Pası daha çok tuz ve asit içerikli sıvılar oluşturuyor(cilt teması veya yağmurun asitli olması-hava kirliliği-),koroziv maddeler kısaca.

  • bakımı yapıldıktan sonra tufekte kalıteyse hiç sorun olmaz.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • Bizler tüfeklerimizi kar yağışı altında kullandık. Hatta kundak ile metal aksamı arasında, dürdünün ön merceğinde buzlanma oldu. Dediğiniz gibi, atış sonrası da ilk işimiz evde güzelce bakım yapmak oldu. Hem tüfeklerimiz hem biz etkilenme yaşamadan atışlarımızı yaptık. Ancak yağmurda atış derseniz, şahsi fikrim kar altında atış yaparım ama yağmur yağdığında evimde oturup susuzluk sorununa çözüm olması adına daha çok yağması için dua ederim.