pompalı tüfek

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • mrb pompalı tüfek almak istiyorum ama slug namluya mobil şok takılıyormu biyerden paradox yani yivli şok buldum bunu pompalıda sabot mermi ile kullanmak istiyorum bilgilendirirseniz sevinirim tşk

  • bildiğim kadarıyla slug namlulara şok takılamaz,zaten slug namlunun amacı şoksuz olması.Düşündüğünüz pompalı remington 870 mi?

  • sanırım mobil şokla sabot mühimmat atmayı düşünüyorsunuz.ben yerli ya da yabancı marka slugların hiçbirinde mobil şok takılabilenini görmedim.zaten sabot mühimmatlar da mobil paradoks şoklarla atıldığında istenen performansı vermez,en iyisi ikinci el paradox olmayan yani remington ya da beretta için fully rifled slug namlu bulmak(sıfırı piyasada artık yok).

  • ahmet12 bu fully rifled namlu dediğiniz nedir açıklarmısınız birde bulmama yardımcı olurmunsunuz

  • Fully rifled namlular , atım yatağında itibaren YİVLİ slug namlulardır. bildiğim kadarıyla şu anda ithal edilmesi ya da sıfırının satışı yasak ama ikinci el satılanlar internette mevcut.Alacağınız pompalıya uygun olan namluyu bulmanız gerek ,yani herhangi bir markanınki olmaz.Yine internette ikinci el satılan combo yarı otomatik modeller var ( yani tüfek + 71 cm mobil şoklu namlu + 61 cm rifled namlu) ama neredeyse orta seviye yivli tüfek fiyatına satılıyor.Fully rifled namlusu olan markalar winchester , remington ve berrretanın var ülkemizde . ben başkasına rastlamadım , belki kullanan vardır. Ben dha önce bir kere bu tarz tüfekle atış yapabildim , remington 1100 dü sanırım modeli. Yaklaşık 170-180 metrede isabetliliği çok iyiydi(tabiki smoothbore slug namulara kıyasla).yalnız şöyle bir durum var ki ithal bir yarı otomatik combo set (fully rifled namlu dahil) yaklaşık 5000-6000 lira civarında(!!!) ve de sabot mühimmatların fiyatlarıda bildiğiniz gibi dolar üzerinden satılıyor ve tanesi yaklaşık 7-8 tl ye geliyor.böyle düşününce bir yivli tüfek edinmek daha mantıklı :)