Havalı silah Taşıma yasası

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Araba soyguncusu örneğinde suç savcının gibi görünüyor


    savcının hatası yok.çünkü yapabileceği bir şey yok.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • Bu Arada Benim Bahsettiğim Olayda Hırsız Otomobilin Camından İçeri Bakmaktaydı..


    arabanın camından içeri bakan sabıkalı hırsız, hırsızlık suçuna teşebbüs etmiş değildir.bunu hangi hukukçuya sorarsanız sorun.cevap değişmez.


    polis eğer kişi camı kırınca ya da bir aletle kapıyı açınca müdahale etseydi o kişi eblemis'in dediği gibi içerdeydi.sen arabanın camından içeri bakıyor diye adamı alır götürürsen savcıya savcıdan ne bekliyorsun ki?olay anlattığınız gibiyse o hırsızın şu an dışarıda olmasının tek sebebi polistir.suçun ne zaman ortaya çıktığını bilseydi belki de hapisteydi şimdi.


    ayrıca burada sabıkalı da olsa bir kişinin temel hak ve hürriyetleri mağdur olma ihtimali bulunan kişinin arabasının camından daha değerlidir.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • 30 Bin Vatan Evladımızın Katili Benim Paramla Ekmek Yiyor Su İçiyorsa Hala , Siz Hangi Hukuktan Bahsediyosunuz


    kusura bakmayın ama bu tür sözler tartışmaya hiçbir yararı olmayan beylik laflar.hukuk o kişinin cezasını hakettiği şekilde verdi.siyasi kadrolar infazı engellediyse hukuk ne yapsın?olayları birbirine karıştırırsak bir yere varamayız.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • Orantı kişiden kişiye değişen bir kavram değil mi?


    Elinde 76.5 cm sopa olan birinin saldırısı 7.65 mm ile defedilirse orantı sağlanmış olur mu? ;şrofls;.


    Veya gmby'a (tüy siklet) yapılan saldırıda silah kullanması mazur görülebilirken baykuş nikli üyemizin tokadı orantısız güç olabilir mi?


    tüy siklet birisinin evine hayvan gibi bir hırsız girdi diyelim.o kişi de hırsızı yaraladı.hakim bu kişiye neden adamı dövmedin.sen sınırı aşmışsın diyemez.


    izbandut gibi bir adamın evine ufak tefek silahsız bir çocuk hırsızlık amacıyla girdi.kişi de çocuğu çekip vurdu.çocuk öldü.adam maşru müdafaa sınırını aşmıştır.kasten adam öldürmeden ceza alır.haksız tahrikten yararlanır.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • polis eğer kişi camı kırınca ya da bir aletle kapıyı açınca müdahale etseydi o kişi eblemis'in dediği gibi içerdeydi.


    İçerde miydi yoksa tutuksuz yargılanmak için serbest mi bırakılmıştı?

    FX :love: T12 + BSA 6-24 x 44 MD Side Focus
    AA :love: S410 XTRA (Mustafa Serdar tarafından modifiye edilmiştir ;d; ) + 8-40 x 50 MD Side Focus No Name


    "MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR"
    ankarateam.png


    AB RH (-)

  • içerdeydi derken yargılama sonunda içerdeydi demek istedim.tutuklama bir koruma tedbiridir ve ancak gerek duyulan hallerde uygulanabilir.hırsızlığın üst sınırı 3 yıl.zaten davalar 3-4 yılda sonuçlanıyor.o kişi beraat ederse ne olacak.kim verecek boşa yatılan 3 yılın hesabını?

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • Tutuksuz yargılama için bırakılan sanığı bir daha kim bulacak peki? Suçüstü yakalansa bile tutuksuz yargılanmalı mı bir hırsız?

    FX :love: T12 + BSA 6-24 x 44 MD Side Focus
    AA :love: S410 XTRA (Mustafa Serdar tarafından modifiye edilmiştir ;d; ) + 8-40 x 50 MD Side Focus No Name


    "MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR"
    ankarateam.png


    AB RH (-)

  • Tutuksuz yargılama için bırakılan sanığı bir daha kim bulacak peki? Suçüstü yakalansa bile tutuksuz yargılanmalı mı bir hırsız?


    tutuklama haricinde başka koruma tedbirleri de var.örneğin emniyete belli aralıklarla imza vermek gibi.yurtdışına çıkış yasağı gibi.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • Deniz bu arada sende iyi bir pratik yapmış oldun. Sözlüden geçtin, ;tese;kkur aferin ;kihhik,

    FX :love: T12 + BSA 6-24 x 44 MD Side Focus
    AA :love: S410 XTRA (Mustafa Serdar tarafından modifiye edilmiştir ;d; ) + 8-40 x 50 MD Side Focus No Name


    "MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR"
    ankarateam.png


    AB RH (-)

  • İlker Bey nasıl oluyorda her seferinde kelimelere büyük harfle başlıyorsunuz. ;şrofls;. Zor olmuyor mu her seferinde Shift işi #hims Maksat konuyu dağıtalım uzar gider yoksa u½%;



    :) Alışkanlık Olmuş Artık.. Bazen Normal Başlayıp Sonradan Büyüğe Geçiyorum İstemeden :)

    Smith & Wesson .357 MaGNuM 6'' (686-4)


    M1895 Russian Nagant Revolver 7,62mm


    Evanix Blizzard Side Lever .22 Tumbhole

  • abi benim ceza genel ve ceza özel aa ydı zaten. ;,;-

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • siyasi içerik taşıyan mesajlar silindi.hukuki tartışmalara devam edebilirsiniz.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • sorunu yanlış yerde arıyorsunuz.sorun cezaların azlığı değil.sorun etkinliğin sağlanamaması.geçen bir dosya ile ilgili bilgi almak için yargıtaya gittim.dava 2008 in ilk yarısında tamamlanmış.hüküm verilmiş.tutuklu sanık yok.sordum görevliye bu dosyanın temyiz incelemesi ne zaman sonuçlanır diye.adam tutuklu sanık yoksa 3-4 yıl sürer dedi.burada 3-4 yıl sonra dosya kesin olarak kapanmıyor.yargıtay bozma kararı verirse yeniden başlayacak dava.şimdi burada ceza az olsa ne olur fazla olsa ne olur?suç diyelim ki hırsızlıksa adam cezasını 4 yıl sonra çekiyor.olayın mağduru bile ayrıntıları unutur bu kadar süre içinde.


    dolayısıyla çözüm cazaları artırmak değildir.çözüm hakim-savcı sayısı ve kalitesi ile kolluk görevlilerinin niteliğini artırmaktır.halk bu şekilde cezaların azlığından şikayet ettikçe ciddiye alan çıkmayacak.


    +1000 ;d;;d;;d;
    Ama toplum olarak da biraz haşarı çocuk gibiyiz hiç rahat durmuyoruz. ;şrofls;.

  • Verilen aklın 10da 1i kadar kolluğa destek olunsa herşey güllük gülistanlık olacaktır,arkadaşlar emniyette çok şeyler değişti şu an en ufak şeye müsamaha gösterilmiyor görevliler açığa alınıp cezalandırılıyor,biraz iğneyi kendinize batırın, profesyonel olarak bu işin eğitimini aldım 4 yıllık memurum ve şu an hala bu işi yapıyorum, yaptığım işlerden dolayı vatandaştan ''Kardeşim Allah razı olsun''diyen iki elin parmağını geçmez.İnanın bizde kışta kıyamette uygulama yapmaya,arama yapmaya,kimlik sormaya bayılmıyoruz, askeriyle polisiyle herkes sizin için çalışıyor,sizin huzurunuz için çalışıyor,biz de insanız robot değiliz yeri geliyor 10 gün izinsiz hergün 16 saat mesai yaptığımız oluyor,biz de üzülüyoruz bizim de çocuğumuz anne babamız hasta oluyor, bizim de zaman zaman moralimiz bozuluyor,kısacası biz de İNSANIZ, hata da yapabiliriz,bu kadar acımasız olmayın! Bir güler yüz gösterip düzgünce iletişime geçin,inanın kimse size zorluk çıkartma niyetinde değil, bakın en basitinden AVCI1981 isimli arkadaşın örneği; kolluk şüpheyle gelmiş bir sorun olmadığını görünce kendisi de atış yapmıştır.Aynı olay memleketimde 2 defa da benim başıma geldi,ama benimkiler atışta o kadar başarılı değillerdi ;kihhik, Uzun lafın kısası destek olalım arkadaşlar destek,birşey gördüğünüzde ihbar etmekten,ya da başınız sıkıştığınızda polisi aramaktan çekinmeyin,inanın her türlü desteği alacaksınız,bu senin görevin onu öyle yapma, bunu böyle yapamazsın vs vs demek yerine tatlı dille anlatın her türlü probleminiz çözülür.HERŞEY SİZİN İÇİN!


    Not:Tüm arkadaşlardan ricam kimsenin mesleğine karşı yerli yersiz atıflarda bulunmayalım,herkes bu forumda yüzyüze olmasa da birbirini tanıyor,kalp kırmaya gerek yok.


    +1000 ;d;
    Bu mesleği icra eden arkadaşlardan biriyle sohbet etmiştik gerçektende durumları hiç de iç açıcı değil.
    Maaşları çıplak olarak 500 tl'miş ve diğer yan ödemeler ile 1000 küsüre çıkıyormuş.
    Bu adam emekli olurken de pirimler 500 tl den hesaplanarak emekli ediliyorlar mış.
    Bir de bizler vatandaş olarak bu görevdekilerin işlerini zorlaştırırsak hakikaten bu mesleği icra etmek akıl işi değil.
    Bir de üstüne üslük her an ölüm riski altında çalışıyorlar.
    Bu insanlar da bizler gibi ana baba ve aile geçindiriyorlar.
    Sıkıntıları gerçekten çok büyük,Allah hepsine kolaylık versin.
    Gerçekten çok özveri gerektiren bir meslek,ne gecesi var, ne gündüzü, ne de bayramı, sürekli görevdeler. ;d;;d;;d;;tese;kkur

  • Muhasır Medeniyetler Seviyesine Ancak Sağlam Bir Adalet Ulaştırabilir Bizi.. Dayatma ve Diretme ile Bize Empoze Edilen Hukuk Değil.. Ecdadın Cedd-i Pak'ına Rahmet....

    Türk hukuk sistemi büyük ölçüde Osmanlı dönemi kanunlarına dayanmaktadır. Yurtdışından esinlenilerek ya da yabancı doktrinler kullanılarak oluşturulan kanunlar ise halen dünyanın en iyi örneklerindendir. Hukuk sistemimizdeki açıklar büyük ölçüde hatalı ve eksik yürütmeden kaynaklanmakta olup yüksek enflasyon sebebiyle hızla güncelliğini yitiren para cezaları dışında ceza hukukumuzda da önemli bir problem yoktur. Yanlışım varsa düzeltin lütfen.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • savcının hatası yok.çünkü yapabileceği bir şey yok.

    Cümlenin devamını atlama Deniz =): "Araba soyguncusu örneğinde suç savcının gibi görünüyor ama aslında hatalı uygulamada bulunan polisler."
    Sanırım anlatımım yeterli olmamış. Sıradan bir şekilde bakınca hatalı olan savcı gibi görünüyor ama hukuk tarafından bakıldığında esas hatalı uygulamada bulunanun polis olduğunu görüyoruz. Tabii ki savcı kanunu uygulamış. Soyguna teşebbüs bile yokken bir adamı cebindekilerden dolayı suçlayıp tutuklayamazsınız. Ben de sürekli cebimde işim icabı kullandığım bir çakı ve bir el feneri taşıyorum. Diyielim ki bir gece ıssız bir sokakta bir adres arıyorum ve bina girişlerindeki zillerin üzerinde yazan isimleri inceliyorum. Beni polis çeviriyor ve savcı cebimden çıkan fener ve çakıya dayanarak beni soyguna teşebbüsten tutukluyor. Şimdi kim mağdur oldu?


    Diyelim ki soygundan sabıkalı ama o işleri bırakmış, ıslah olmuş bir otomobil tamircisi. Akşam karanlıkta evine yürürken yolda lüks bir araç görüyor ve aracın içini merak edip camdan içeriye bakıyor, polis çeviriyor, cebinden atöylede koyup orada unuttuğu bir buji ya da bijon çıkıyor. Buna dayanarak da savcı bu adamı tutukluyor. Buyrun bakalım. Ne içinde olduğu durum, ne de eski sabıka kaydı bu adamı suçlu yapar. Adam sabıkalıysa önceden işlediği suçların cezasını çekmiş demektir. Sabıkalı diye bir insana işlemediği bir suç için ceza veremezsiniz.


    Her neyse, konumuz havalı silahlardı. Sözün özü; havalı silahınız ile birlikte adınıza kesilmiş fatura taşımak ve ibraz etmek zorunda değilsiniz. Polis de sizden fatura isteme yetkisine sahip değil. Ha, yanınızda fatura bulundurur ve gerektiğinde izahate yardım edecek şekilde kullanırsanız işinizi kolaylaştırır, o başka mevzu.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • :D Eski Sabıkalı Yeni Oto Tamircisi Olduğu İçin Bujileride Ağzıyla Söküp Takıyo Demekki.. Adamın Ağzından da Buji Parçası Çıktı :) Bunu Neyle İzah Edeceğiz Peki ??

    Smith & Wesson .357 MaGNuM 6'' (686-4)


    M1895 Russian Nagant Revolver 7,62mm


    Evanix Blizzard Side Lever .22 Tumbhole

  • Benim verdiğim örnek sizin bahsettiğini olaydan farklıydı. Sadece bir olasılık olarak, biraz da dramatikleştirerek benzer bir örnek verdim.


    Adamın ağzından buji parçası çıkmış olabilir ama bu da o adamın soygun yapacağının kanıtı olamaz. Rica ediyorum, şöyle bir düşünün. Anlattığınız olayda saydığınız şartların hangisini doğrudan ve kesin bir biçimde planlanan bir soyguna bağlayabilirsiniz? Adamın ağzında buji parçasıyla gezmesi veya araçların etrafında vakit geçirip camalrından içeriye bakması yasak değil ki.


    Aynı mantıkla ben de belimde ruhsatlı bir silahla bir adamı uzun süre süzersem cinayetten hüküm giyeceğim demek ki. Söylediğiniz şartlar kuşkusuz şüpheli bir duruma işaret etmekte fakat hiç biri doğrudan bir soygun teşebüsüne kanıt oluşturmamakta. Ha adam ağzından çıkardığı buji parçasını aracın camına atarken yakalanmış olsaydı işte o zaman soyguna teşebbüs etmiş ve suç işlemiş olacaktı.


    Tüm bunlardan bağımsız olarak savcının hatalı ya da hatasız salıverme kararından sonra ya da önce ya da herhangi bir şekilde bu kişiye dayak atan her bir polis memuru tek tek suç işlemiş olur. Polis memurunun görev ve yetkisi ceza infazını kapsamaz. Anlattığınız olayda şüpheliyi darp eden polis memurları gerek hukuki gerekse idari olarak sorumludur. Darp, amirin emrini yapmamak, görevi kötüye kullanmak, zorlarsak suç tasnii gibi Emniyet Örgütü Disiplin Tüzüğü'ne göre cezası meslekten ihraç olan bir sürü disiplin suçunu işlemiş sayılırlar.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • Eski Sabıkalı Yeni Oto Tamircisi Olduğu İçin Bujileride Ağzıyla Söküp Takıyo Demekki.. Adamın Ağzından da Buji Parçası Çıktı Bunu Neyle İzah Edeceğiz Peki ??


    polis mantığıyla hukuk mantığının farklı işlediğiyle izah edeceğiz.kişinin sabıkası onu hukuk önünde diğer vatandaşlardan daha aşağı bir konuma getirmez adalet karşısında.teşebbüsün ise tanımı bellidir.suçun icrai hareketlerine başlanmış olması gerekir.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • Yok yok İlker kardeşim,hırsız kardeş yazık kışta kıyamette üşenmemiş taa Gebze'den atlamış gelmiş Bağdat Caddesi ara sokaklara ekmek parası çıkartmaya senin yaptığına bak,ne kadar art niyetlisin ya,hiç yakıştıramadım sana ;) Polis onu görünce ''Aaa kardeşim sen gecenin 3ünde buraya gezmeye gelmişsin,ağzındaki bujide zaten,cebindeki tornavidalarla birlikte gündüzden söktüğün arabadan kalmış biz de geçiyoduk öyle görünce arabayı süzdüğünü,bir bakalım dedik,kusura bakma ne kadar art niyetliyiz,e hadi biz gidelim de sende rahat rahat sokağın ..............(uygun yeri siz doldurun artık)'' demelidir,kimse kusura bakmasın ama öyle iş üstünde hırsız yakalamak istavrit yakalamaya benzemiyor,benim çalıştığım bölgede 100 tane araba patlatılıp vatandaşa ''Hay ben sizin yapacağınız işin'' diye kendime sövdürdükten sonra Önleyici Hizmetin ne anlamı kaldı?Bu dediğimden ''Adamın ağzını burnunu kıralım'' düşüncesi çıkartmayalım ama bu kadar da Polyanna olmayalım.Araba patlatmak dışında ağzında buji kemirenini de hiç görmedim bu arada :thumbup: