winchester 0.243 cal bolt action

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • arkadaşlar merhaba,burada sizlere tanıtacağım silah u.s.a, winchester firması tarafından üretilmiş 5 fişek kapasiteli bolt action(sürgülü tabir edilen) yivli bir slahtır.243 cal amerikan standardı olup yaklaşık 6,2 mm dir.fakat tüfeğe güç vermek için geniş bir kovana monte edilmiştir.tüfek üzerinde gez ,arpacık yoktur.uzak mesafe nokta vuruş için üretildiğinden kutusunda orjinal dürbün ayakları (mount)ile beraber gelmektedir.tüfek üzerindeki dürbün 3x9-32 olup yaklaşık 20 yaşında olmasına rağmen herhangi bir bozulma yoktur.genelde kurt,çakal,dağ keçisi gibi avlar için ideal menzil ve tahrip gücüne sahip olmasına rağmen maalesf kanunlarımız gereği av da kullanılmasına müsade edilmemektedir.yasal avlar için yanlış bilmiyorsam alt çap sınırı 6,5mm ve üzeridir.silah üzerinde bulunan emniyet sistemi çok iyi olup 3 pozisyonludur. 1.nci pozisyonda hem tetiği hemde sürgü tertibatını kitliyor,2.nci pozisyonda sürgüyü serbest bırakıyor,3.ncü pozisyonda ise tetiği düşürmeyi serbest bırakıyor.görüntüsüden beklenmeyecek işlevselliği var.bilgilerinize saygılarla.hunter2


    [Resim Engellendi: http://img297.imageshack.us/img297/5199/22032008174la6.jpg]


    [Resim Engellendi: http://img297.imageshack.us/img297/6052/22032008176mt2.jpg]

  • Çok güzel bir silah. .243 cal, ayı hariç türkiyedeki tüm avlarda kullanılabilecek bir çap. Geçmişte bir .243 Savage 99E sahibi idim.


    [Resim Engellendi: http://img245.imageshack.us/img245/7913/savagezw3.jpg]


    Daha büyük kalibrede bir silaha ihtiyaç duymadım. 100 grain ile 3000 fps üzeri hız, 2000 fpe üzeri enerji. Hız meraklıları için 55 grain, 3910 fps mermisi de var.


    Avlandığım zamanlarda bir kalibre sınırlaması duymamıştım. Mesajınızı okuduktan sonra bir araştırma yaptım. Bulabildiğim bir belge de (Sportif faaliyetler hakkında yönetmelik) şu madde var:


    Madde 53 - Yaban domuzu, tilki ve çakal avında yivli ya da yivsiz, küçük av hayvanlarının avında yivsiz, diğer büyük av hayvanlarının avında ise çapı asgari 6,5 mm., azami 9,8 mm. olan yivli av tüfeği veya ok ile yay kullanılır.


    Benim bundan anladığım, Domuz, tilki ve çakal avında kalibre sınırlaması yok. "Diğer büyük av hayvanları" ile ne kastediliyor açık değil.
    Eğer karaca, keçi, geyik büyük hayvan sayılıyorsa onların avında 6.5 mm ve yukarısı yivli av tüfeği veya ok - yay kullanılabilirmiş.


    Yani 2000 fpe silahla karaca avlamanız yasak iken, ok - yay ile ayı avlamak serbest. Tabii cesaret edebilen varsa.
    Canım Türkiyem, yönetmelik hazırlamak kimlerin eline kalmış !


    Not: Winchester Super X mermileri boşa harcamayın. MKE ucuz ve hızı düşük Çek mermileri satıyor.