Havali Tüfek Gez Ayari

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Dürbün kullanmıyorum, bir kutu pellet harcadım tüfeğimi sıfırlıyamadım. 10 metrede sıfırlama yapıyorum ancak biraz uzaklaşınca üst atıyorum. Bunun mantığı nedir?

  • hızlanan cisim yükselir tabiri caiz ise frizbi denilen oyun aracı örnek verilebilir diye düşünüyorum :) mesela diyelim orta kuvvetteki bir tüfek 10 metreye sıfırlı ise 60-70 metrelerde tam nişan aldıgınız yere isabet edecektir yani bunu deneyecek görmeniz laızm yad hesaplama progrmaları var ancak onlar hakkında benim bilgim yok


    kısacası her tüfek için bu böyledir saçma belli mesafeler için belli yükselmeler gerçekleştirir

    Hatsan At44 - 10 Wx L&W Long - 5.58o ;tacli#


  • Gez ve arpacık ile namlu çıkışı arasında olan yükseklik farkı nedeniyle nişan çizgisi ve saçma arasında bir açı oluşur. Bu nedenle namludan çıktıktan sonra diyelim 50 mt ye kadar yükselir sonra menzil sonuna kadar düşüş gösterir. Tüfeğinizin gücüne göre örneğin her on mt de atış yapıp yörüngeyi bulabilirsiniz. Ya da atacağınız mesafeye sıfırlarsınız.

  • Cevaplar için teşekkürler. Biraz anlamaya başladım, siz kaç metrede sıfırlıyorsunuz bana kaç metrede sıfırlamamı önerirsiniz ?


    15 metre iyi mi, dürbünde 25 metre ideal ama gez ve arpacıkla yapılan atışlarda ideal sıfırlama mesafesi nasıldır acaba ?


    Ve son olarak 7 metrede sıfırladığımızda aynı zamanda kaç metrede sıfırlama yapmış olacağız?

  • tüfekten tüfeğe değişir 7 ye ayarlandığında kaç metreye denk geleceği bunu deneyerek görmeniz gerekir ben şahsen pcp tüfeğim ile 10 metreye ayarladım ve yaklaşık sanıyorum ki 90 metre gibi bir mesafede denk geliyor tam sıfırı

    Hatsan At44 - 10 Wx L&W Long - 5.58o ;tacli#


  • Hatsan kullanma kılavuzunda çok net bilgi verilmiş hatsannın sitesindende baka bilirsin

    Torun mod 401 magnum oskar