Dürbünün içi tozlandı YARDIM!!

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Diana 4–16x42 AO dürbünün ön arka kısmındaki lensin içi çok tozlnadı. Daha 3 hafta anca kullandım. Lensleri sökmeyi başaramadım. Ne yapmam gerek arkadaşlar bilgisi olan varmı?

  • Paralaksın olduğu büyük yani ön Lens ise Diana'da açamazsınız. Daha doğrusu dürbünü komple sökmek gerekir. O zaman da dürbün borusu içinden silemeyeceğiniz gibi dürbünü toplayamazsınız. Ön lens tozlu olsa da görüntüyü etkilemez sadece önden bakarsanız tozu görürsünüz. Şayet diopter ayarı yapılan arka lens tozlu ise dönen borunun üzerinde gözle dahi zor görünen ve küçük düz tornavida ile gevşeteceğiniz vida var. Onu gevşetin sonra boruyu döndürerek çıkarın. Sonra silip aynı şekilde takın. Saygılar

  • Bu durbunde sadece zoom yapmami saglayan halkanin ustunde vida var onu cikardigimda halka boşa dönüyor. Yani diyoptri ayari yapalina kisimida cevirip cikarmya calistim fakat hicbir sekilde sokulmuyor. Garantili olarak av doga dan almistim. Acaba degisim imkani saglarrmi. Kullanici hatasi da yok sonucta.

  • Hocam sen açıp temizlemeye kalkarsan dışarıdan tüm toz,el izi optiğin üzerine yapışacaktır.uğraştıkçada daha kötü olacaktır.Direk aldığınız yer vasıtasıyla hallettmeye çalışın :rolleyes:

  • Tamam bakalim pazartesi bi gorusucegim. Bunun yaninda durbun nerdeyse ayar tutmuyor. 50 atistan sonra tekrardan sifirlamaak zorunda kaliyorsun. Cin mali aldim en büyük hatayi orda yaptim zaten..