Yeni dürbünümle ilgili birkaç soru..

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhabalar,


    Birkaç hafta önce ebay'den az kullanılmış bir Bushnell Trophy 4-12x40 AO dürbün aldım. Yeni aldığım dampa ayak da gelince tüfeğe hemen monte ettim. Dürbün Japon imalatı ve gerçekten çok hoş, ancak tam çözemediğim bir iki nokta var;


    1- Dürbünün kendi kullanma kılavuzunda ve internette çeşitli sitelerde verilen bilgiler doğrultusunda paralax ayarını yapıyorum ancak artıkıl hedef üzerinde az da olsa geziniyor. Ayarı şöyle yapıyorum: önce objektifi sonsuza ayarlayarak gökyüzüne bakıyorum ve göz merceğini artıkılı net görecek şekilde ayarlıyorum (Bunu iki gözüm açık şekilde uzağa bakarken yapıyorum, çünkü tek gözle bakınca gözüm otomatikman artıkılı netliyor, ayar yapamıyorum) Daha sonra dürbününü 20-30m uzaklıkta bir hedefe çevirip hedefi netliyorum ancak bu durumda paralax problemi oluyor; kafamı sağa sola oynattıkça artıkıl hedef üzerinde çok az da olsa hareket ediyor. Az bir hareket normal midir yoksa artıkılın hedef üstünde tamamen sabit olması mı lazım?


    2- Bir de dürbün tüfek üstüne monteliyken ayakta objektifi ayarlamayı beceremiyorum!! Sağ elle dipçik omzumdayken objektife ulaşamıyorum, sol elle ulaşabiliyorum ancak bunun için de kundağı bırakmam lazım ki bu durumda da sağ elle tüfeği taşıyamıyorum.. Bunun bir yöntemini bilen var mı?? Yoksa ayakta atış yapmak için illa side-focus olması mı lazım??? Sorun biraz da kısa boylu olmamdan da kaynaklanıyor; kollarım kısa dürbün uzun kalıyor ^^


    3- Bu bağlamda Patriot'a uygun güzel bir bipod nereden bulunur? Ne marka/model tavsiye edersiniz? Internette quick release'li modeller var, bunlar namludan kurmalıya olur mu??? Ayakta atış yapmak istersem kolayca çıkarayım, bi de bipod yarım kilo eklemesin tüfeğe istiyorum. Bakınız;


    http://cgi.ebay.com/NcStar-Rif…ViewItem#ebayphotohosting


    Ayrıca bilgi olması açısından dürbünü ABD'den getirttim ve gümrüğe takıldı.. Zaten uygun bi fiyata aldığımdan bu riski göze almıştım, ama bu forumlardan sorun olcağını bildiğimden şöyle takım elbise filan giyip gittim :) Tatlı dille konuşunca muayene memuruyla; hobi, ava çıkıyoruz vs diye biraz düzgün açıklayınca ücret mücret bile almadan kendi insiyatifiyle verdi. Yani sonuçta her zamanki gibi ordaki memura bakıyo olay..

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen black ().

  • dürbününüz hayırlı olsun, güle güle kullanın. sorularınıza gelince:


    1. kafanızı oynattığınızda artıkılın oynaması normal, o konuda alışkanlık edinip hep aynı noktadan dipçiğe kaynak yapacaksınız, böylece hep artıkılınız aynı noktada olacak.
    2. önden ayarlı dürbünlerde bu zorluk hep vardır, aslında side-focuslardada oluyor (3 kollu değilseniz) , destekli atarken ayarı yapmak side-focusta daha kolay tabii, hedefe bakarken kolayca ayarlayabiliyorsunuz.
    3. bipod'la ilgili pek bilgim yok, ama şahsen kullanışlı olmadığını düşünüyorum. ve sizinde belirttiğiniz gibi fazladan ağırlık yapıyor.


    iyi atışlar

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • kardes bır sorum olcak kutunun ustune sportıng goods ve 100 dolar veya 100 euronun altında yazdırdınmı ? yazıdrıdgın haldemı kargo gecmedı gumrukten