zoraki hp-01 ultra için laser yapımı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba,
    silahı sıfırlama noktasında veya cihazın atış tutarlılığını ölçme noktasında en mükemmel araç laser. çünkü dürbün ve red dot çok az da olsa bakış açısına bağlı olarak pointer yerini kaydırabiliyor, bunun dışında nispeten pahallılar ve özellikle dürbün bizim zorakiye pek uygun aparat değil çünkü silah üstten kırılarak pompalanıyor. laser pointer'in hedefteki yeri ise aşikar.
    bu saydıklarıma ilaveten silahımıza taktığımız aksesuarlar ile namlu arasındaki mesafenin fazla olması beni rahatsız ediyor(aslında bu tüm silahlarda geçerli ama özellikle tabancalarda etkisi daha fazla öne çıkıyor). çünkü pointerin hedefteki yerine göre sıfırlama yaptığınızda aslına silahı olduğundan 5-6 cm farklı bir yere sıfırlıyoruz. bu da mesafe değişimlerindeki merminin düşme payını hesaplamalarda sıkıntı oluşturuyor, çünkü pointer ile namlunun açısı farklı ve bu nedenle her metreye göre farklı sıfırlama yapmak daha zor ve uğraştırıcı bir iş. bu konuda benim görüşüm silahı sıfırlarken kurşunun tam pointer'ın üstüne geldiği şekilde değil de namlu arasındaki mesafeyi hesap ederek kurşun izinin bir kaç cm altına yapılmasıdır.


    saydığım kafama takılan bu nedenlerden dolayı ayriyeten bir şeyler yapma hevesi ve cimriliğin de bendeki etkisinden dolayı bir laser aksesuar yapma isteği oluştu. tabi henüz estetik değil :) ama fırsatım olduğu zaman videosunu çekip performansını yayınlamayı düşünüyorum

    Zoraki HP-01 Ultra 4.5mm