Walther lever action long, 0.177 CO2 silah incelemesi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar merhaba,


    forumda bu silahla ilgili bir değerlendirme bulamadığımdan küçük bir kaç gözlemimi paylaşmak ve tanıtmak isterim.


    Walther lever action long, vahşi batının winchester lever action modelinin havalı silah replikası olarak üretilmiş. Alman üretimi ve diğer Almanlarda olduğu gibi mühendislik ve işçilik harikası denebilir. 88gr CO2 tüpü kullanıyor, tüp kullanımında oldukça cimri, bir tüp ile 400 üzerinde kısa mesafe stabil atış yapılabiliyor. Almanya da küçük 12 gr tüplerinde kullanılabileceği adaptörü var ama ülkemizde bulunmuyor. Kutusu içinde 88 gram tüp için sıkıştırıcı bir aparat, standart sekizli şarjörü, kundak kapağı çıkarmak için basit bir T tornavida ve pelletleri şarjöre yerleştirmek için ucu künt bir kalem çıkıyor.


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/eWvYqL.jpg]



    Öncelikle silahın kundağı ceviz ve birinci sınıf işçilikle yapılmış, ateşli modelinden farkı yok, ahşap dışındaki kısımlar tamamen metal. Silahı elinize aldığınızda oyuncak olmadığını ve ağırlığı ve tokluğu ile güven verdiğini hissediyorsunuz. Parçaların çalışması sırasında gerçeklik çok üst seviyede tutulmuş. Walther, bu silahı ile de kalitesini göstermiş. İnce detaylar özenle işlenmiş ve silahı alıp incelediğinizde, "namluyu değiştirip çekiç yerine ateşli iğnesi taksam 5.56 veya 7.62 atar mıyım?" diye düşünüyorsunuz.


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/eoW7lm.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/KlG1RX.jpg]


    Silah sekizli şarjör ile çalışıyor. Şarjör eni uzun değil, nedeni de bu silahın tamamen kısa mesafe hedef atışı yani keyif ve hobi için yapılmış olması. Kullanılacak mühimmat 0.177 kalibre, diabolo özellikte vve künt uçlu saçmalar olmalı. Uzun raptor, predator tipi saçmalar şarjöre uzun gelebiliyor. Match grade, diabolo saçmalar ile hedef kağıtlarında mükemmel netlikte delikle açabilirsiniz. Şarjör, ateşli modelde mermilerin sürüldüğü kanala basılarak açılan yatağa yerleştiriliyor.


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/wv24vA.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/Kn6r3N.jpg]


    Kapak manuel olarak kapatıldıktan sonra silahın keyfi başlıyor, kurma single action tarzında ve alttaki tetik korkuluğu yardımıyla oluyor. Kurma işlemi sırasında metal aksamın sesi, orijinal winchestere çok benziyor.


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/xBQ2kQ.jpg]


    Silahı kurduktan sonra ateş edebilmek için alttaki kurma kolunu, kabzaya tam yaslamak gerek. Buraya güvenlik amaçlı küçük bir pin konmuş. Kol tam olarak kabzaya yaslanıp kavrandıktan sonra tetik işlerlik kazanıyor.


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/KZBd0o.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/xVnYbj.jpg]


    sonrasında her seferinde silahı kurarak sekiz atış yapabiliyorsunuz. Sarsıntı hemen hiç yok, 24 büyütmede bile atıcıdan kaynaklanan sarsıntının dışında pek bir hareket olmuyor. Bu nedenle dürbün dostu denebilir, ancak dürbün takabilmek için orijinal aparatını almanız gerek. Bu da ülkemizde yok, yurtdışından getirtmek gerek. Menzili kısa olduğu için 8 veya 10x üzerinde dürbüne kesinlikle gerek yok. Ancak diğer taraftan bu silah dürbünsüz "open sight" gez-göz-arpacık silahı. Dürbün hem karizmasını hem de atış keyfini azaltıyor gibi sanki.


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/Kn6rBB.jpg]


    Gelelim performansa. tabii ki CO2 kullanan bir silahtan fazla şey beklememek lazım. Bu silahla sportif stabilite beklememek gerek. Açıkçası ben alırken kundak rengi ve çalışma mekanizmasına hayran olarak almıştım. Ancak 3-9x33 barska ile 10 ve 25 metre grupmanları gayet iyi. Aşağıdaki örnek açık hava, deniz seviyesinde, 24 derece sıcaklıkta, gamo 4.5 diabolo match ile oturarak destekli, net 25 metre grupmanıdır. 350 pellete kadar 40 metreye kadar bu stabilitesini koruyor. 400 den sonra 40 metrede hafif düşmeye başlıyor. chrono olmadığı için çıkış hızını ölçemedim ama youtuba ta ölçümler var, isteyen bakabilir.


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/e23Zbd.jpg]


    Eksik yönleri ise, nişangahlarının plastikten yapılmış olması, uzun pellet atamaması, büyük CO2 tüpü kullanması ve Türkiye de 12 gr adaptörü olmaması (takınca 450 pellet atmak gerekiyor, eğer benim gibi silahı basınç altında bırakmamayı istemiyorsanız sorun değil...), performansının tamamen atış keyfi ile sınırlanmış olması.


    Özetlersek;


    Walther Level Action Long, keyifli zaman geçirmek için oldukça güzel bir alternatif. Yarışma veya avlanma silahı değil, tahribat ise hiç değil. Ama 50 metreye kadar grupman yapayım, daldan meyve indireyim, hafta sonu hw lerden-aa lardan-steyr veya daystatelerden sıkıldığınızda bir tüp yerleştirip, biranızı ya da kola soda her neyse içeceğiniz yudumlarken arada hedefe saçma yollayayım diyenler için ideal. Fiyatı performansına göre yüksek ama kalite ve işçiliğine göre düşük. Crossman ve benzeri lever action havalılarla kıyaslanamaz bile.


    Umarım meraklılara yararım dokunur.


    Zaman ayırdığınız için teşekkürler.

    sağlam bir envanter ;)

  • İnceleme için teşekkürler .tek eksi yönü bence fiyatı

    AA s510 22 cal twintube(43fpe)



    Hayatta iki şeyden korkarım, bir AIIah’tan, bir de AIIah’tan korkmayandan.

  • Bu silahı kullanan biri olarak görüşlerinize katılıyorum.İnceleme çok güzel olmuş tebrik ederim.

  • Paylaşım için teşekkürler.Elinize sağlık.

    Daystate AirRanger 25 cal.6.5-24x56 20X sidewinder
    Daystate Air Wolf 22 cal.
    Rapid HM 1000X 25 cal.Hawke 8.5-25x42 20x sidewinder
    Kral Puncher Pro Marine 22 cal. Hawke 6.5-20x42 20x Sidewinder
    Kral Puncher Breaker Marine 22 cal
    Weihrauch Hw 75 .177 cal.
    Walter CP 88 4'' .177 cal.
    Walter CP 88 6'' .177 cal.
    Walter CP 88 6''Nicel .177 cal.
    Walter P 08 .177 cal BB Blowback
    Umarex Colt Peacemaker SAA 45.177 cal.BB
    Drager 6.8 lt 300 bar