güçlü silahlarda 4.5 neden tercih edil miyor?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • arkadaşlar bende mod.70 ve webley patriot 1. nesil 5.5 var webley kalite olarak tartışılmaz ama ikisinide ortalama 80-90 metrede denedim ve saçmaların isabet ettiği yerlere baktım webleyden çıkan saçmalar daha az içeri girmiş her ikisiylede prmagnum atttım.Şimdi ben torpedo 155 4.5 almayı düşünüyorum daha güçlü oladuğu için ayrıca ben tahribat değil isabet ve delicilik istiyorum silahımda şimdi bana ne önerirsiniz? Ha! Birde şey diyecem madem magnum silahlarda 4.5 pek tercih edilmiyor o halde neden 4.5 magnum silahlar üretiliyor?Teşekkürler

  • arkadaşım millet alışmış saçmayı vurdummu parçalamaya paaaaaaaaaaaaat diye patlama sesini duymaya ondan birde magnum da çok hızlı oluyo ses hızını geçiyo felan diyolar ondan dolayı saçma titreme yapıyomuş galiba buda sapmaya sebeboluyomuş bildiğim kadarı ile ondan istemiyolar diğer düşük hızdakilerede magnum olmayanlarada rüzgar saptırıyor diyolar tabi bunlar benim duyduklarım anladıklarım yanlışım varsa düzeltin lütfen bende bileyim doğruyu teşekkür ederim

  • ya doğru diyosun forumda da öyle yazıyor.Peki bu aletleri yapan mühendisler böyle bir dez avantajı bile bile neden üretsin ki bu da biraz kafa karıştırıyor.Ben magnumlar gibi güçlü bir 4.5 kullanmadım ama kullandığım 4.5'ler beni hep tatmin etmiştir.Bu forumda 4.5 magnum türü havalı tüfek kullananlar tecrübelerini paylaşırsalar çok sevinirim.Teşekkürler.

  • bende hatsan mod 70 4.5 mm vardı harika bir aletti satmak istememe ragmen teyze oğluu kırmadım ona sattım :( memnundum hatta ilk tüfeğimdi şimdide kral magnum altdan kırma var ^^ oda 4.5 mm bu tüfekdende hatsan mod 70 den oldugumdan daha memnunum hiç elimden düşürmüyorum ;avci; diye bilirim elimde olmassa aklımda muhakkak vardır. birde 5.5 mm hatsan mod 125 var bu tüfekden de memnunum atış olayında tepme olayında harika güçlü ama sağı solu biraz dandik yapılmış namlu oynuyo namlu pimi oldugu yerde dönüyo dürbün tutmuyo vs. ondan fazla sevmedim ama 4.5 benim herzaman favorimdir çünkü ben tahribatı değil menzili seviyorum uzak atıp vurmayı seviyorum kırılmasın ön emli değil ama ses gelsin belli etsin yeter bu tüfeklerde benim işimi görüyor ama aklımda herzaman kalite var hw ler yada dianalar gibi :rolleyes:

  • 1250 fps (yaklaşık 370-380 m/s) hızla atan Mod54 Airking Kullanıyorum, ağır mermi (H&N Baracuda gibi) kullanırsan, 4.5'ta gayet iyidir, ben gayet memnunun ama bu bir tercih meselesi, forumdaki arkadaşların çoğu 5.5 tercih ediyor.

  • Neden 4.5 mm tercih edilmiyor anlamiş değilim net bir kaynaktan yazıda okumadım sadece mermiyi daha çok savuruyor gibi yorumlar okudum görmediğim icin pek inandırıcı gelmiyor 4.5 mm le 5.5 mm arasında ne kadar fark olurku savurmada oda tartişılacak bir konu :)


    Bilen birisinden ayrıntılı bir yorum cok güzek olur inş alırız ilerde

    Webley Patriot 5.5 ( by Sideprensi7) + Yatagun Dampa Ayak Yakında Walter 3-9x44 Dürbün ) ;avci;

  • Neden 4.5 mm tercih edilmiyor anlamiş değilim net bir kaynaktan yazıda okumadım sadece mermiyi daha çok savuruyor gibi yorumlar okudum görmediğim icin pek inandırıcı gelmiyor 4.5 mm le 5.5 mm arasında ne kadar fark olurku savurmada oda tartişılacak bir konu :)


    Bilen birisinden ayrıntılı bir yorum cok güzek olur inş alırız ilerde


    tartışılarak bir yere varılmaz. yurtdışında 5.0mm havalısilahta var. genelde yurtdışında avcılık için 5.5 ve 6.35 kullanılıyor.
    1. 4.5mm pellet yaklaşık 0.5 gram ağırlığında, 5.5mm pellet ise yaklaşık 1 gram ağırlıktadır. Rüzgarlı havalarda 4.5mm pellet hafif olduğundan daha fazla sapar.
    2. bir soda şişesini 4.5mm ve 5.5mm silahla vurduğunda aradaki oluşan fark bana 5.5mm aldırtmıştı. (gmby'nin mod52'si)
    3. yine uzun mesafelerde 5.5mm pelletin enerjisi daha yüksek olduğundan, 4.5mm ile vurduğunda devrilen şişeler, 5.5mm ile vurduğunda kırılıyor.
    4. FT yarışmalarında genelde 4.5mm silahlar kullanılır. daha hızlı olduklarından daha düz bir yol izlerler ve 50m deki enerjileri hedefi düşürmeye yeterlidir.
    5. bence hız/güç mükemmel kombinasyon 5.0mm silahlarda, fakat yurtdışındada pek ilgi görmüyor ve ülkemizde bulunmuyor. pellet seçeneği yurtdışında bile çok kısıtlı.
    sonuçta zevk alındıktan sonra her çapta silah mübahtır. iyi atışlar.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • +1000000000000000000000000000

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40