Webley Xocet hakkında bilgi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • selamlar arkadaşlar havalı silah konusunda yeni olduğum nedeni ile bayiinin tavsiyesiyle webley xocet satın aldım.forumlarda webleyin diğer modelleriyle ilgili yorum yapıldığı halde xocet hakkında bir yazı göremedim.deneyimli arkadaşlardan ricam beni bazı konularda aydınlatmaları.xocet yerli yapımmı yoksa ithalmı, tutulmayan bir modelmi,beş metreden dürbünle hedefi vurduğum halde otuz metreden yemek tabağı büyüklüğünde hedefi vuramıyorum.tüfeğin dürbün ayarı nasıl yapılır.cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

  • silahınız yerli yapım (hatsan).patirot, longbow, tomahawk, xocet şeklinde sıralanıyor webley pazarı.xocet, tomahawk ve longbow ile aynı tüfek; 3 tüfek arasında kundak ve gez arpacık farkları var.
    dürbün ayarı için; 5 metrede ve 10 metrede 5'er atışlık gruplar yapın eğerki saçmalar bir grup oluşturuyorsa tüfeğiniz iyi diyebiliriz.
    daha sonra mümkünse 20 metrede dürbününüzü sıfırlamalısınız.a4 kağıdına bir hedef belirleyin ve destekli minimum hata ile aynı noktaya 5 atış yapın.örneğin attığınız saçmlar hedefin 10 cm sağında ve 7 cm aşağısında grup oluşturdu ise dürbün üzerinde bulunan ayar vidalarından sol-sağ ayarını 5 click, aşağı-yukarı ayarını 4 click çevirip yeniden aynı hedefe 5 atış yapın ve her seferinde oluşan grubun hedefe uzaklığına göre ayar vidalarını kurcalayın.
    eğerki her seferinde grup hedeften uzaklaşıyor ise X]#+, ters çevirdiğiniz bişeyler vardır :)
    kolay gelsin,

  • yardımınız için çok teşekkür ederim.demek oluyorki anladığım kadarıyla xocet hatsan sıralamasında sonlarda halbuki 15 ytl fark vererek patriot bile alabilirmişim.

  • sonlarda deyipte tüfeğinizi küçümsemeyim patriot hariç diğerlerden geri kalır yanı yok.
    patriot ile arasındaki fark ise güç meselesi.
    forumda patriot ile ilgili bilgiler var araştırın size hitap ediyorsa aldığınız bayi ile değişimi deneyin.
    yanlız 1. 2. nesil olayı var 1. nesil de olsa 2. nesil de olsa namluya dikkat edin; namlu dışında sorun çkarmayacağını düşünüyorum.