numberZOne adlı kullanıcının mesajları

    Bir önceki sonuçta çok güzeldi, bu ise harika... Ellerinize sağlık.


    Bayağı uğraşıyorsunuz, mümkünse bu ayarda 200 bar tüp basıncından başlayarak 50 atışı; her atışı yazmak sureti ile ve 10 atışta bir tüpte kalan basıncı yazarak bizimle paylaşır mısınız?


    Bu stabilite ile Evanix 50 metreden küp şekeri ıska geçmez ve 32 fpe güç hiç de azımsanacak gibi değil.

    opel markalı bir araç alırsan hayatının hatasını yaparsın polo alma dedik ama opel de alınacak en kötü markalardan biridir ben dört sene kullandım sıfır km den 120bin km ye kadar yaşamadığım problem kalmadı ve parçaları vw kadar pahalıydı ne alalım dersen sırasıyla toyota,honda,renault,peugeot,hyundai,fiat sıralama en sorunsuz ve ikinci eli en güçlü olan markalar


    İstanbul trafiğinde gün de 120 km işe gidiş dönüş (şehir içi - şehir dışı yarı yarıya) 5 sene de 200.000 km yaptım, Astra 2006 HB 1.3 CDTI ile. Genel ve zamanla değişmesi gereken parçalar dışında bir masrafım olmadı. Konfor ve yakıt tüketimi açısından mükemmel diyebilirim.


    Şu andan itibaren araç benim elimde rahatsızlanmaya başlayabilir diye düşünüyorum, çok km yaptığım ve biraz hor kullandığım için... Eldekini verip bir araç yetmediğinden iki adet aynı kasanın sıfırını almayı düşünüyoruz.


    Fikirlerimiz çelişiyor ve biraz daha iddialı olursam saydığınız bütün markaların aynı sınıftaki araçlarına tercih ederim...

    AT-44 10. Amaç maksimum olmasa da yüksek güç elde etmek. Çekiç ağırlaştırması, çekiç yayının tansiyonunun artırılması, valf deliklerinin genişletilmesi ve transfer deliğinin genişletilmesi. Şimdi 600 cc tüp bağlayacağım becerebilirsem, Gladiator' e benzetmeye çalışacağım. Güç testi konusunda sizin tecrübeleriniz nelerdir?

    Boş Co2 tüplerine atış denemesi yapan var mı? Birden fazla modfiye görmüş halde benim tüfeğim, 20 kadar atış yapıyor Gamo Rocket ile bir tarafını delip diğer yüzeyinde yarık açıyor 10 metreden. Güç ve atış sayısını karşılaştırmak adına soruyorum, acaba benim yaptığım modifiye gereksiz mi?

    Daha once cok kere tesekkur etmistim, bir kere de burdan edeyim. Benim icin onca zahmete katlanmistin Mustafa Amca tekrar tesekkurler.


    Zamanin da tufegi kullanirken hafif pelletler ile surekli ses hizinin uzerinde atardi. Bir keresinde yuksek tepelerin arasinda kalan bir golet cevresine atis icin gittigimizde, ilk atisimi sonic patlama sesini dinlemek icin golete paralel sekilde karsi kiyiya attim. Karsi kiyida beni tufekle gorenler beyaz bayrak acip biz dostuz derken, beni goremeyip de sesin nereden geldigine anlam veremeyenler siper almislardi :)

    Mustafa Amca sanirim beni yanlis anladin, altini cizerek kalin harflerle belirttigim gibi uydurma bir yontemdi. Bu sefer tutmadi ama keske tutsaydi demeden de edemeyecegim :)


    Isin esprisi bir yana uzun zamandir forumlarda ve kendi aramizda muahabbet ederken konustugumuz bir tufekti, ben 10 uzerinden 9,5 veririm. Bizi fiyat tahmininde beklentiye sokan tek sey yurtdisi satis fiyatlarinin dusuk olmasi, sadece bunu baz alarak ucuz olmasini istedik.


    Ancak diger bir acidan bakiyorumda; boyle yakisikli, guclu ve isabetli (ekstralarini saymiyorum) bir tufegin condor' dan bile ucuz olmasini beklemek gercekten abes ile istigal olmus. Piyasadaki diger tufeklerin fiyatlarini baz alip, kalite ve performansa dayali fiyat belirlemek gerekirse bence 2000 lira bile az gelir bu tufege.


    Tekrar hayirli olsun, umarim sahip olabilirim...

    Fiyat konusunda tekrar edeyim, spekilasyonlar olsun arzu etmiyorum,
    Her yapılan ticaretin bir takım riskleride vardır, bu ithalatta küçük hoş bir sürprizde yaşanacak bazı hobiseverler adına.
    ayrıca Oğuzhan, USD döviz kuru ciddi fırladı, hesabı buna göre yapmak gerekiyor, AirForce Condor ların ithalatçısı çok mal ithal etti ve şimdi paraya dönmek için neredeyse maliyetine satıyor, toptan ithal ettikleri fiyat pyramid in perakende fiyatının çok üzerinde + gümrük ve KDV ve diğer vergiler.
    YataGundan alışveriş yapmış olanlar ve forum üyesi aktivasyonu olanların, % olarak ayrıca performans indirimi olanlar ciddi anlamda uygun fiyatlara sahip olacaklar, SamYang ın amerika ve avrupa distribütörü PyramidAir dir, ve toptan fiyatı kendi amerikada sattığı perakende fiyatın üzerindedir.
    Sumatra 2500 ün standart uzun namlu modelinin fiyatı, YataGun da üyeliği olup, forum indirimi vs olan üyemizin nakit indirimli fiyatı 950 USD dir. usd kur 1,4500 iken AR6fiyatı 1500 liraydı, şimdi kur 1,5700 civarı
    Yani zorla yazdırttınız :)


    Beklentimin biraz uzerinde ancak yine onceki mesajimdan bir paragraf alinti yapiyorum. Demek ki boyle olmasi gerekiyormus, almak icin sartlari biraz daha zorlamak gerekecek...



    ...Air Arms, FX ve Falcon ile Daystate markalarının ithalatçıları belirledikleri fiyatlarda da görüldüğü gibi en düşük kar marjını benimsedikleri ortada. Sebebi, sanıyorum havalı silahlar ile ticari kaygılarının çakışmaması...

    Merhaba,


    Cok guzel bir haber, camiaya hayirli olmasini diliyorum. Sanirim uzun zamandir isteyip de alamadigim AR6 uzun bir zaman daha benim icin bekleyecek :) Kismetse bende bir adet alacagim.


    Daha once yazmis oldugum bir mesajimdan alinti yaparak fiyat hakkinda fikir belirtmek istiyorum; tahminim 1100 lira ve nedeni de kendimce uydurdugum bir yontem.


    Airforce' lar gelmeden fiyat olarak 1300 lira max. yazmistim, bir muddet 1850 liradan satildi ve sonra 1250 liraya kadar dustu...



    "Görünen köy kılavuz istemez...


    HW100 yurtdışı satış fiyatı 1100 $, Türkiye de 2500 TL,
    Discovery yurt dışı satış fiyatı 370 $, Türkiye de 1300 TL,
    1250 Dom. yurtdışı satış fiyatı 750 $, Türkiye de 2050 TL,


    S10 yurtdışı satış fiyatı 600 $, Türkiye de 1500 TL,
    AR6 yurtdışı satış fiyatı 600 $, Türkiye de 1500 TL,


    Huntsman yurtdışı satış fiyatı 1450 $, Türkiye de 2300 TL,
    Airranger yurtdışı satış fiyatı 1900 $, Türkiye de 3500 TL.


    Falcon yurtdışı satış fiyatı 930 $, Türkiye de 1800 TL.
    S410 yurtdışı satış fiyatı 930 $, Türkiye de 1800 TL (Kayın kundak),
    S410 yurtdışı satış fiyatı 1100 $, Türkiye de 2200 TL (T kundak),
    Typhon yurtdışı satış fiyatı 800 $, Türkiye de 1600 TL,
    Galdiator yurtdışı satış fiyatı 1300 $, Türkiye de 2700 TL,
    Revolution yurtdışı satış fiyatı 1700 $, Türkiye de 3600 TL,


    HW100, Discovery ve 1250 Dom. tüfeklerine ait markaların distribütörleri havalı silah camiasına av bayiliği münasebeti ile katılmasından mütevellit kar marjını yüksek tutarak amaçlarına uygun hareket etmişlerdir.


    Evanix markasının ithalatçısı ise; silah sanayine verdiği yılların emeğinden aldığı güç ve Evanix markasının üreticisi ile olan ithalat-ihracat ilişkileri sayesinde en makul fiyattan aldığı ürünleri, piyasayı kızıştırmak adına ve keyfe keder fiyat belirlemek sureti ile dalgalı bir fiyat politikası izlemiştir.


    Air Arms, FX ve Falcon ile Daystate markalarının ithalatçıları belirledikleri fiyatlarda da görüldüğü gibi en düşük kar marjını benimsedikleri ortada. Sebebi, sanıyorum havalı silahlar ile ticari kaygılarının çakışmaması.


    Örneğin; S410 930$X2 = 1860 TL kanaatimce uygun olan.


    Yukarıdaki fiyatları baz alırsak; Yurt dışı dolar üzerinden satış fiyatını 2 ile çarptığımızda çıkan sonucu Türk Lirası diye de hesap ettiğimizde, kar marjını düşük tutan bir fiyat politikası ile camiya hizmet edilmiş olunur. (100 lira aşağı olur yukarı olur onun içinde verilen emekleri göz önünde bulundurmak lazım)


    Benim kendimce kurmuş olduğum orantıya göre condor Türkiye ye gelirse satılması gereken (Bizim gönlümüzde yatan) fiyatı max. 1300 lira olmalı. Bundan sonrası getirene kalmış...


    Bunlar tamamen şahsi görüşüm ve taraf gözetmeksizin yazdığım birkaç satır.


    Saygı, Sevgi, Selam."

    Selam bende SELİMPAŞA da oturmaktayım yeni bir HATSAN MO125 (5.5) SAS CAMO ALDIM. Hiç atış yapılabilirmiyim gözüyle bakmamıştım sağa sola. Şöle rüzgarsız karışan eden olmayan bir yer bulursak hafta içi ve hafta sonu hiç farketmez buluşup atış yapabiliriz. En azından yakın olmamız bizim için avantaj. Saygılarımla. ;avci;


    Merhaba,


    Bu aralar cumartesi ve pazar günleri boş vaktim oluyor, cep numaranızı özel mesajdan yollarsanız hafta sonu Celaliye de buluşabiliriz.
    Yaklaşık 3 sene önce buluşma düzenlediğimiz bir mekan vardı eskiler bilir, birkaç da resimle de anılarımız tazelenir ^^

    Arkadaşlar, bu grafikte maksat tamamen silahların orijinal değerlerini yansıtmak, burada HW100 ün değerlendirmeye alınmamasının nedeni Regülatörlü olmasıdır, çünkü regülatörlü demek zaten illaki stabil atış değerleri olacak anlamınadır ister 200cc isterse 800cc tüp hacmine sahip olsun,


    Oğuz'un kastını yerine getirmek içinde modlanmış ama regülator kullanılmamış tüfekler kıyaslanabilirki o zamanda hangi usta daha başarılı olmuş gözlemlenir, tabi burada yapılacak modlamanında kıstasları ortaya konulmalıdır ki bana göre böyle bir kıyaslamanın hiç bir mantığı olamaz, yok modlamadan kasıt regülator takıp grafiğine bakmaksa o zamanda bu kıyaslanacak silahların tamamına da regülator takılarak kıyaslanması gerekir ki regülator zaten ayarlandığı basınç değerine düşünceye kadar yaklaşık aynı hız verileriyle atış yapacağı için mantıksızdır. olduki bu silahların tamamına regülator takıp karşılaştırdık, ben size şimdiden sonuçları söyleyeyim, evanixler sonuncu olur çünkü 8mm valf ile 4mm valfli FX lerin stabilitesini yakalayamazlar.


    Ben konunun amacına aykırı bir istek de bulunduğumu biraz geçte olsa fark ettim kusuruma bakmayın u½%; bir önceki mesajımda belirttiğim gibi artık ilerleyen günlerde böyle bir paylaşım ile istediğim grafiği kendim hazırlarım.


    16gr.'i 900fps hızlarda atacak şekilde modifiye edilmiş bir AirRanger bulabileceğimizi sanmıyorum kıyaslama için.
    Bu kıyaslama tüm bu tüfeklerin fabrikadan çıkmış hallerinin kıyaslanması bakımından bilgilendirici olmuş. Yeni silah alacak arkadaşların kafasında bir fikir oluşmasına yardımcı olmak istenmiş sanıyorum.


    Ama kıyaslanmasını istediğin silahların chrono ölçümlerini bulabilirsen senin için buna benzer bir tablo hazırlayabilirim numberZOne. g;$i


    Evet tercih yapma aşamasındaki arkadaşlar adına güzel bir çalışma.


    Ülkemizde havalı silahlar ile av yapılmasının yasak olması sebebi ile Air ranger i bu hali ile kullanacak arkadaşlar ya 250-300 metrede grup çalışması yapacaklardır yada benim gibi fantezi olsun diye bu güçler de kullanacaklardır. (Sahip değilim ama bu güçler de bir tüfek temin edeceğim) Aksi halde sanıyorum diğer kullanıcılar için tüfeğin atış hızı düşürülerek, stabilite ve atış sayısı maksimum seviyeye çıkarılması yerinde olacaktır. Nitekim Evanix markasında bu yola başvuruluyor ve şahsım adına dile getireyim ben çok memnunum. Kısaca Airranger ülkemizdeki kısıtlamalar nedeni ile gladiatör ile aynı paralelde kullanılabilir.
    Ülkemizde kimse av yapmadığı için ;rofl.; bence airranger, s10, ar6, gibi tüfeklerin iyileştirme yönünde modifiyesiz hali ile kullanılması bir hata.
    Teklifin için teşekkürler, daha önce de dile getirdim biraz üşengeçliğim ve bencilliğim var paylaşım konusunda umarım en kısa sürede bu huyumdan vazgeçip daha aktif olabilirim, o zaman istediğim gibi bir tabloyu ben yayınlarım.

    Modifiye edilmiş silahların karşılaştırılmasını yapmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Nedeni; Kişilerin modifiye yaklaşımlarının birbirinden çok farklı olması. Bazı kullanıcılar silahlarının namlu çıkış hızını yükseltmek için modifiye yaparken bazı kullanıcılarda namlu çıkış hızını azaltıp stabil atış sayısını artırmaya çalışıyor yada yüksek olan namlu çıkış hızını daha da yükselmeye çalışıyor. Modifiye silahları karşılaştırırken hangi düşüncedeki silahları karşılaştıracağız? "Beş atış yapsın ama çok yüksek hızda atsın" diyen birisinin silahıyla "800-900 fps arası atsın ama tek dolumda 50 stabil atış yapsın" diyen birisinin silahını karşılaştırmak bir çok hobidaşımızı yanlış yönlendirebilir.


    Air Arms S410 ile ilgili farklı modifiye şekillerinin yer aldığı başlık bir fikir verebilir.
    AirArms S410 SL Ağır çekiç Uygulaması Hız verileri


    Söylediğin çok mantıklı fakat eblemis' in de söylediği gibi süpersonik hızlarda atılan hafif saçmalar isabet konusunda pek randıman vermez; bu sebeple yüksek güç düşük atış sayısı istisnai bir durum görülebilir. Buna istinaden ortalama bir atış değeri belirlemek gerekirse 16 gr. 900 fps bence makul ve ortalama bir değer. Burdan yola çıkarak 16 gr. tüfeği 900 fps (850 -950 aralığında) hızlarda atacak şekilde modifiye edilmiş tüfeklerin stabilitesi ve atış sayısı hakkında yapılan grafik açıklayıcı olacaktır diye tahmin ediyorum.