At44 güç ayarı yardım

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Küçük alyanı çıkarın ve alyanı çıkardığınız deliği gözleyerek büyük alyanı yavaşça çevirin; içeride serbest dönen metal aksamın üzerindeki deliği göreceksiniz. Oraya ufak olan alyanı yerleştirip ayar yapabilirsiniz.

    • AA S510 Xtra FAC .22
    • Hatsan at44 wx-10 .22
    • Benjamin Marauder Pistol (p-rod) .22
    • Stoeger X20 Suppressor .22
    • Zoraki HP-01 Ultra .22 & .177
    • Walther (siyah) CP99 .177
  • Standart AT 44 ile 30 grain atmak cok verimli olmuyor.


    AT44 tam bir hava canavari , stabilite yok, adam gibi atis yapicam derseniz, 30 grainler ile stabil ve uygun hizda en iyi ihtimalle 10 atis yapabiliyorsunuz.


    Regulatorsuz, modifiyesiz standart(long olmayan) AT44 lerde en iyisi gucu mumkun oldugunca kisip 16 grainler ile atis yapmaktir.


    Nereden biliyorsunuz derseniz 4 tane AT44, 2 tane AT44 long ve 2 tane BT 65 tecrubem var, hatsan pcp leri iliklerine kadar biliyorum.

  • acaba bu hatsanlarda hava transfer portunu optimum ölçüden dahamı büyük yapıyorlar?


    yada valfin yayımı çok yumuşak acaba, güç ayarına müdahale istenildiği gibi verimli olmuyor bence, tamamen kapatsanız bile gücü yinede hatırı sayılır bir hava harcıyor..


    yada çekiç yayının uzunluğumu fazla yoksa, valf iğnesi ile olan temas her halukarda sert oluyor..


    yada.. ;)
    kimbilir neler var belki aslında düşünülse..

  • Adam gibiden kastım 30 grain solidi atmak zaten normal pelete göre zor. birde bu solidleri en az 800 fps hızda atmak lazım oda 43 fpe gibi bir enerji yapiyor.
    bir chrony bulup defalarca deneyeceksiniz güç ayarları ile oynayarak yavaşça. Hepsini not edip en optimum ayarda bırakacaksınız. en aşağı 300-500 pelet gidiyor
    zahmetli bir iş.
    Yada mustafa ekiz gibi bir ustaya gönderin silahınızı o gerekeni yapar fazlasıyla.

  • 30 grain olanların etekleri şarjörden taşıyor diye biliyorum üstelik yuvaya otururken traşlanıyor diye hatırımda kalmış geçmiş zaman forumda böyle bir konu açılmıştı etek yapısı bozulan solidden stabilite beklemek doğru olmaz..25 ve 27 grain ile başarılı sonuçlar alan arkadaşlar vardı forumda..30 grain kullananlar şarjörsüz kullanıyor sanıyorum..

    Hayatta daima gerçekleri savun! Takdir eden olmasa bile, vicdanına hesap vermekten kurtulursun...Che Guevara

  • Anladım teşekkürler, zahmetli bir iş olduğunu. ben kendim kendi çapımda denemelerimi yapıp sonuçlarını paylaşırım. Teşekkürler.


    Mustafa'nın yeri ayrı.. <3


    Ama bir hobide zahmet olmaz bence..
    1500 pelette harcasanız tadını çıkarın, sıkın gevşetin..silahınızı ezberleyin, not alın.. sökün takın, bi daha sökün..
    sonuçta bütün bunlar hobinin parçası, zahmet değil keyif vermeli.. tadını çıkarın derim ;)


    olmadı adres belli :)

  • Telefondan yazdığım için alıntı yapamıyorum ama VALİBEY abicim yanlış anlaşılmasın benim için kesinlikle zahmet değil silah söküp takmak ayarlamak incelemek can sıkıntısından ateşli tüfeklerimi söküp temizleyen biriyim :thumbup: sadece arkadaşların tecrübelerinden yol göstermesi açısından sordum 4 tur 5 tur yada enaz şukadar açman gerekir diye en güzeli biraz daha tecrübe sanırım :)

  • yok genel manada söyledim ben, sen zahmet kelimesini hatırlatınca karaladım bende bişeyler, sana demedim yani ;)


    tecrübelerden istifade elbette herzaman faydalı olur dediğin gibi..

  • Merhabalar,konuyu gorunce yazmak istedim ben At 44 ile 30 grainlerde iyi sonuc alamadım soylendigi gibi pelletlerin etekleri uzun geliyor ve traslama oluyor fakat 23-25-27 grain ince mehmetlerle iyi sonuclar aldım ornek olarak asagıdaki videoda solid pellet kullandım. silahta regulator 105 bara ayarlı ve tam guc acık idi hızını olcmedim cronom yoktu..Saygılar ..


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.