Helikopterle Domuz avı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Dediğiniz anda zaten sizinle tartışma bitmiştir.


    Ancak fikirlerinizi okuyan yüzlerce insan olacaktır. Onlara gerekli açıklamayı yapalım.
    1. Konumuz veganlık değil vejeteryanlıktır. İkisi çok farklıdır. Vegan bir et yanında süt, yumurta bal bile yemezken, vejeteryan sadece et yemez. Vejeteryan için süt yumurta bal gibi hayvansal gıdalar tüketilebilir.
    2.Bilimsel olarak ispatlanan hiç bir şey yoktur. Hatta bazı bilim adamları vejeteryan yaşam biçiminin daha sağlıklı olduğunu savunurlar. Kaynak: Vejetaryenlik - Vikipedi
    3. Herkes için tahammül edilebilirlik farklıdır. Kimisi bir tavuk bile kesemezken, başkasının kestiği bir hayvanı tüketmekte sakınca görmez. Kimisi de avlanmaya tahammül edebilir. Yanlış olan kendi tahammül edemediklerimizi başkalarına yasaklamaya kalkmaktır.


    "Vegan" kelimesini özellikle kullandım zaten. Soya fasulyesine karşı kullanılabilecek tek kelime budur. Bu konu oldukça karışık ta olabilir mesela "bal" demişsiniz fakat bal zaten türk gıda kodeksi "bal tebliğı"ne göre bitkisel bir gıdadır :) Ama gerçekte arı bir hayvandır..


    Bilimsel olarak ispat edildiğini söylediğim konu bitkilerin avcıya karşı tepki vermemesi / acı çekmemesi konusu. Sağlık konusunu işaret ettiğimi gösteren bir cümle kurmadım.


    Ayrıca konumuz tahammül değil konumuz öldürme fiilini "zevk için" gerçekleştirmek. Öldürme fiilinde devreye "zevk" girdiği zaman bunun en üst seviyesinin ne olduğunu umarım biliyorsunuz...Ayrıca "yasaklamak" kelimesini de hiç kullanmadım.

    Hatsan Torpedo 155 .22 cal - Kol Kaslarının Baş Düşmanı :D

  • "Vegan" kelimesini özellikle kullandım zaten. Soya fasulyesine karşı kullanılabilecek tek kelime budur. Bu konu oldukça karışık ta olabilir mesela "bal" demişsiniz fakat bal zaten türk gıda kodeksi "bal tebliğı"ne göre bitkisel bir gıdadır :) Ama gerçekte arı bir hayvandır..


    Bilimsel olarak ispat edildiğini söylediğim konu bitkilerin avcıya karşı tepki vermemesi / acı çekmemesi konusu. Sağlık konusunu işaret ettiğimi gösteren bir cümle kurmadım.


    Ayrıca konumuz tahammül değil konumuz öldürme fiilini "zevk için" gerçekleştirmek. Öldürme fiilinde devreye "zevk" girdiği zaman bunun en üst seviyesinin ne olduğunu umarım biliyorsunuz...Ayrıca "yasaklamak" kelimesini de hiç kullanmadım.


    "Vegan" kelimesini özellikle kullandım zaten. Soya fasulyesine karşı kullanılabilecek tek kelime budur" demişsiniz, neden? vejeteryan diyemezmiydiniz.
    Ayrıca bal konusu da hiç karışık değil. Veganlar hayvanların ürettiği hiç bir ürünü yemezler, bal dahil. O yüzden burada konusu geçen veganlık değil, vejeteryanlık. Yani hayvanını etini yememek. Biz burada yemek için hayvan öldürmeden bahsediyoruz.
    Tabii sizin neden öne veganlığı sürdüğünüzü anlayabiliyorum. Böylece süt ve bal gibi yan ürünleri de tüketmeyince sağlıksız beslenmeyi kanıtlama daha kolay olacak.


    "Hiç araştırmama gerek yok. Bu tartışma Dünya'da zamanında vegan beslenme başlığı altında yapıldı ve sonuçlandırıldı. Tartışma sonunda bitki ve hayvanların tepkisellikleri ve yapısal farklılıkları nedeniyle aynı kefeye konamayacakları "bilimsel" olarak ispatlandı." Bu cümlenizi de defalarca okudum, hiç de "avcıya karşı tepki vermemesi / acı çekmemesi konusu" ile alakalı olduğunu anlayamadım. Bir birini takip eden o iki cümle resmen et yememekle yemenin aynı kefeye konamayacağı bilimsel olarak kanıtlandı anlamına geliyor. Böylece hayvanları öldürüp yemenin bir zorunluluk olduğunu kanıtlamaya çalışmışsınız.


    Konumuz tam anlamıyla tahammül. Siz zevk için öldüren avcıya tahammül edemiyorsunuz. Bir vejeteryan da sizin damak tadınız için hayvan kesmenize tahammül edemiyor. Gördünüz mü iki örnek de tam anlamıyla sizin dediğniz gibi "öldürme fiili".


    "Öldürme fiilinde devreye "zevk" girdiği zaman bunun en üst seviyesinin ne olduğunu umarım biliyorsunuz" demişsiniz. Bu çok abuk bir örnek (Genelde abuk kelimesini bu tip yazışmalarda kullanmam ama siz bir kaç mesaj önce kullandığınıza göre bunun saygısızlık olarak algılamıyorsunuz, o zaman demek ki ben de size kullanabilirim). Eğer konuyu böyle örnekler gösterek devam edeceksek ben de şöyle bir örnek vereyim. Biliyorsunuz Japonların en lüks yemeklerinden biri maymunun beynini maymun hala canlıyken yemektir. O zaman ben de "öldürme fiilinde devreye "yemek" girdiği zaman bunun en üst seviyesinin ne olduğunu umarım biliyorsunuz" diyebilir miyim. Dersem çok saçma olur değil mi?

    Be yourself, no matter what they say...........


    Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

  • Konu ekseninden kaydığı ve tartışma ortamı oluştuğu için kilitlenmiştir.